ساخت یک پروژه ی Firebase - به فصل هفتم خوش آمدید!

ساخت یک پروژه ی Firebase - به فصل هفتم خوش آمدید!

ساخت یک پروژه ی Firebase

پروژه ی همبرگر ساز ما پروژه ی بسیار خوبی است و ما در طی پروسه ی توسعه ی آن چیزهای بسیار زیادی از react یاد گرفتیم اما در فصل قبل با Axios آشنا شدیم و توانستیم درخواست های HTTP را ارسال و پاسخ را دریافت کنیم. اگر یادتان مانده باشد، در حال حاضر اگر همبرگری را بسازید و ORDER NOW را انتخاب کنید، تنها یک پیام alert به شما نمایش داده می شود و اتفاقی نمی افتد.

حالا که با Axios آشنا شدیم بهتر است این قابلیت را به پروژه ی react خود نیز اضافه کنیم و به جای نمایش یک alert ساده، سفارشات مشتریان را در یک پایگاه داده ذخیره کنیم و سپس در صورت نیاز آن را دریافت کنیم. مشکل آنجاست که برای این کار نیاز به یک پایگاه داده و سرور داریم و سرور نیز نیاز به برنامه نویسی back-end دارد که از بحث دوره ی ما خارج است. من راه حل بسیار خوبی را به شما پیشنهاد می کنم:

https://firebase.google.com/

Firebase یکی از خدمات گوگل است که متاسفانه برای ما ایرانیان تحریم شده است بنابراین باید از ابزار دور زدن تحریم استفاده کنید. به زبان ساده Firebase یک back-end آماده و از قبل برنامه نویسی شده است که به همراه خود یک پایگاه داده نیز دارد. برای سطحی که ما در آن کار می کنیم (یک برنامه ی ساده برای تست) Firebase کاملا رایگان است بنابراین می توانیم بدون پرداخت هیچ هزینه ای از آن استفاده کرده و در عین حال خودمان را از دردسر جدید برنامه نویسی back-end نیز خلاص کنیم.

برای اطلاع بیشتر از تعرفه های Firebase می توانیم به صفحه ی https://firebase.google.com/pricing سر بزنید و مشاهده کنید که برای طرح «رایگان» یا Free چه امکاناتی به شما ارائه خواهد شد. طرح رایگان Firebase امکانات بسیار زیادی را در اختیار ما میگذارد که بیش از نیاز این دوره خواهد بود بنابراین جای نگرانی نیست. همچنین اگر بنا به هر دلیلی به محدودیت های این طرح برسید (حداکثر تعداد درخواست و...) جریمه نخواهید شد بلکه محدود می شوید بنابراین از این نظر نیز جای نگرانی نیست.

اگر وارد حساب خود در گوگل نشده اید، وارد حسابتان شده و به صفحه ی https://firebase.google.com/ بروید. سپس از قسمت بالا و سمت راست صفحه گزینه ی go to console را انتخاب کنید تا وارد محیط کاری شویم. با این کار وارد صفحه ای می شوید که پروژه های شما را نمایش می دهد. در حال حاضر هیچ پروژه ای نساخته ایم بنابراین با کلیک روی گزینه ی create a project کار را شروع می کنیم:

ساخت اولین پروژه در Firebase
ساخت اولین پروژه در Firebase

سپس نام پروژه ی خود را انتخاب کنید. من نام react-my-burger را انتخاب کرده ام:

انتخاب نام برای پروژه ی Firebase (شما نام دلخواه خود را انتخاب کنید)
انتخاب نام برای پروژه ی Firebase (شما نام دلخواه خود را انتخاب کنید)

در صفحه ی بعدی از شما پرسیده می شود که آیا دوست دارید google analytics برای پروژه ی شما فعال شود؟ این گزینه آنچنان برای ما مهم نیست اما قابلیت خوبی است و سرویس های متعددی مثل ارائه ی آمار و اطلاعات بازدید کاربران، Cloud Messaging، تست های A/B و... را به ما می دهد. ما این گزینه را روی حالت فعال (Enable Google Analytics for this project) قرار میدهیم تا بعدا اگر خواستیم از این خدمات استفاده کنیم، محدودیتی نداشته باشیم.

در صفحه ی بعد باید برای پروژه تان یک حساب google analytics بسازید و نامی برایش انتخاب کنید. من نام burger-builder را انتخاب کرده ام و کشور را روی United States قرار می دهم:

تکمیل فرم Google Analytics
تکمیل فرم Google Analytics

توجه داشته باشید که شما می توانید google analytics را به طور کامل غیر فعال کنید و برای این پروژه نیازی به آن نداریم. من این موارد را اضافه بر کار توضیح می دهم تا با آن ها آشنا شوید. در آخر روی گزینه ی Create Project کلیک کنید و منتظر شوید تا پروژه ی شما ساخته شود. پس از ساخته شدن پروژه، وارد کنسول یا همان کنترل پنل خود می شوید که به شکل زیر است:

پنل مدیریتی (کنسول) Firebase
پنل مدیریتی (کنسول) Firebase

این کنسول بسیار پیشرفته بوده و قابلیت های زیادی دارد که ما وارد آن نمی شویم بلکه فقط می خواهیم از پایگاه داده ی آن (database) استفاده کنیم تا پروژه ی همبرگر ساز خودمان را مدیریت کنیم. این قسمت کار بسیار مهم است بنابراین خوب دقت کنید: از تب Develop گزینه ی database را انتخاب کنید:

انتخاب database از سربرگ Develop
انتخاب database از سربرگ Develop

پس از انتخاب database دو نوع پایگاه داده به شما پیشنهاد می شود:

  • Firestore
  • Realtime Database

حتما و حتما گزینه ی Realtime Database را انتخاب کرده و از Firestore دوری کنید چرا که در این پروژه با آن کاری نداریم. اگر در همان صفحه اسکرول کنید به قسمت مخصوص Realtime Database خواهید رسید:

انتخاب گزینه ی Realtime Database به جای Firestore
انتخاب گزینه ی Realtime Database به جای Firestore

پس از انتخاب create database از شما پرسیده می شود که پایگاه داده در حالت lock mode باشد (فقط شما به آن دسترسی داشته باشید و احراز هویت الزامی باشد) یا در حالت test mode (هر کسی با داشتن api پایگاه داده ی شما بتوانید عملیات read یا write را انجام دهد). من فعلا مورد دوم را انتخاب می کنم چرا که در برنامه ی ما هیچ سیستم احراز هویتی وجود ندارد که با استفاده از آن درخواست ها را authenticate کنیم.

ساخت database در حالت test mode
ساخت database در حالت test mode

آدرسی که در این تصویر می بینید (یعنی https://react-my-burger-4229e.firebaseio.com/) یک end-point در API پایگاه داده ی ما است که برای شما متفاوت خواهد بود. به زبان ساده تر اطلاعات را به این آدرس ارسال خواهیم کرد و firebase به صورت خودکار آن ها را در این پایگاه داده ذخیره خواهد کرد. توجه داشته باشید که ما در این حالت نیازی به اتصال به پایگاه داده نداریم و این کار را هم انجام نمی دهیم بلکه فقط یک دستور HTTP به همراه داده ها ارسال می کنیم و firebase داده ها را دریافت می کند و خودش درون پایگاه داده قرار می دهد.

اگر به اشتباه حالت lock mode را انتخاب کردید می توانید از سربرگ rules (در تصویر قبلی مشاهده می شود) مقادیر پایگاه داده تان را به حالت زیر ویرایش کنید:

{
  "rules": {
    ".read": true,
    ".write": true
  }
}

در قسمت بعد شروع به ارسال داده به این سرور خواهیم کرد.

تمام فصل‌های سری ترتیبی که روکسو برای مطالعه‌ی دروس سری دوره جامع آموزش ری اکت توصیه می‌کند:
نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (1 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

محمدرضا
27 آبان 1399
سلام خسته نباشی اگه گزینه تست مود رو بزنیم نوشته 30 روز همه چیز پاک میشه یعنی کلا فایل ها پاک میشن؟

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.