چگونه بهترین دامنه را برای خرید انتخاب کنیم؟

16 شهریور 1397
How-to-Choose-the-Right-Domain-Name

آیا شما هم برای ثبت دامنه برای وب سایت خود در حال جستجو هستید؟ شرکت های بسیار زیادی در سر تا سر دنیا وجود دارند که مسئولیت ثبت دامین و مدیریت دامین ها را برای وب سایت ها دارند. انتخاب یک نام دامنه بسیار مهم است زیرا در انتخاب نام دامنه، ممکن است کلاهبرداری های مختلفی انجام شود. در ادامه این مطلب، به شما آموزش خواهیم داد که چگونه با مقایسه کردن مزایا و معایب یک نام دامنه، بهترین نام را انتخاب کرد.

سرویس ثبت دامنه چیست؟

سرویس ثبت دامنه، به شرکت هایی می گویند که به کاربران این اجازه را می دهند تا بتوانند نام دامنه خود را خریداری و مدیریت کنند. همه ثبت نام های دامنه ها توسط سازمان ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) انجام می شود.

دامنه، اینترنت را برای همه کاربران جهان آسان کرده است. زیرا اگر دامنه نبود، یک کاربر باید از آدرس رشته های طولانی به نام آی پی (IP) برای دسترسی به یک وب سایت استفاده می کرد.

نام دامنه، این مشکل را حل کرده و به وب سایت ها این اجازه را می دهد تا بتوانند خیلی راحت یک دامنه مناسب در رابطه با سایت خود ثبت کنند و از آن به عنوان آدرس سایت استفاده کنند.

سازمان ICANN به شرکت های میزبانی و ثبت دامنه این امکان را می دهد تا به کاربران و مشتریان خود سرویس ثبت دامنه ارائه بکنند. تقریبا همه ویژگی های دامنه زیر نظر سازمان ICANN می باشد.

شرکت های ثبت دامنه معمولا با یکدیگر رقابت می کنند و هرکدام سعی دارند که خدمات و سرویس های بهتری برای ثبت دامنه نسبت به یکدیگر ارائه کنند.

شرکت های ثبت دامنه دقیقا چکار می کنند؟

شرکت های ثبت دامنه، مسئول نگهداری از داده ها و دیتابیس های دامنه هستند. هنگامی که شما یک دامنه را ثبت می کنید، تمامی اطلاعات، داده ها و دیتابیس ها در فضایی به نام رجیستری ذخیره می شوند. همچنین شرکت های ثبت دامنه علاوه بر سیستم خریداری دامنه، امکان تغییر دادن اطلاعات دامنه را هم می دهد. به عنوان مثال یک کاربر می تواند به راحتی رکورد های دامنه خود را تغییر دهد.

و یا کاربران می توانند خیلی راحت و ساده DNS های دامنه خود را به واسطه شرکت های ثبت دامنه تغییر دهند. شرکت های ثبت دامنه، همانطور که گفته شد، علاوه بر سیستم خریداری دامنه، ابزار های دیگری در اختیار کاربران قرار می دهند. به طور مثال ابزار Private Information یکی از ابزار های رایج در بین شرکت های ثبت دامنه می باشد. این ابزار به کاربر این امکان را می دهد تا بتواند اطلاعات دامنه خود را محفوظ نگه دارد. زیرا تمامی اطلاعات یک دامنه را اعم از نام ثبت کننده دامنه، تلفن تماس صاحب امتیاز دامنه و... را می توان در سایت هایی مانند who.is مشاهده کرد.

به این ترتیب، در ادامه نگاهی به چگونگی انتخاب بهترین دامنه می کنیم.

نحوه انتخاب بهترین شرکت ثبت دامنه برای خرید

همه شرکت های ثبت دامنه مجاز به فروش تمامی پسوند های دامنه نیستند. پسوند های دامنه به آخر آدرس دامنه می گویند مانند "net." یا "com.". بعضی از شرکت های ثبت دامنه فقط می توانند پسوند های کشور های مختلف را بفروشند (مانند du. که مطعلق به کشور آلمان می باشد).

هر شرکت ثبت دامنه ممکن است همراه با دامنه، خدمات افزودنی هم بفروش برساند. خیلی از شرکت های ثبت دامنه، از قیمت های ارزان برای تبلیغات خدمات خود استفاده می کنند. برخی دیگر از شرکت های ثبت دامنه برای جذب مشتری از خدمات افزودنی (add-ons) استفاده می کنند (مانند ابزار افزودنی Private Information).

هنگام انتخاب بهترین شرکت برای خرید دامنه، ما به چهار معیار زیر نگاهی می اندازیم:

قیمت گذاری و دوره ثبت دامنه

اولین معیاری که باید به آن توجه کنیم، قیمت های دامنه می باشد. به طور مثال خیلی از شرکت های ثبت دامنه برای جذب مشتری، برای ثبت اولین دوره دامنه، قیمت بسیار پایینی را پیشنهاد می دهند اما هنگام تمدید دامنه، قیمت ها تغییر کرده و افزایش پیدا می کنند. برای همین است که می گوییم باید به قیمت های دامنه مخصوص قیمت های تمدید دامنه توجه کرد.

معمولا کاربرانی که دامنه خود را خریداری و ثبت می کنند، می توانند آن را به مدت 1 سال ثبت کنند. در صورت نیاز، می توانند دامنه خود را تا 10 سال نیز تمدید کنند تا منقضی نشود. برخی از شرکت ها هم امکان تمدید خودکار را برای مشتریان خود ارائه می دهند تا دامنه ها هیچ وقت منقضی نشوند.

اگر شما می خواهید برای اولین بار یک آدرس اینترنتی جدید ثبت کنید، به شما پیشنهاد می کنیم آن را به مدت 1 سال ثبت کنید. همچنین علاوه بر قیمت دامنه و قیمت تمدید آن، باید به قیمت انتقال دامنه، افزودنی ها و... توجه کنید.

انتقال دامنه

معیار دومی که باید به آن توجه کنید، قیمت و هزینه انتقال دامنه از یک شرکت به شرکت دیگر می باشد. ممکن است بعضی مواقع یک کاربر از خدمات یک شرکت ثبت دامنه راضی نباشد و سعی داشته باشد که آن را به یک شرکت دیگر انتقال دهد، خب این امکان در دسترس تمامی کاربران قرار دارد و کاربران می توانند خیلی راحت و تنها با ارسال یک درخواست، دامنه خود را از یک شرکت به شرکت دیگر انتقال دهند.

خیلی از شرکت ها برای اینکه کار را برای مشتریان خود راحت کنند، در قبال انتقال دامنه هیچ هزینه اضافی دریافت نمی کنند اما برخی از شرکت ها در قبال انتقال دامنه، یک هزینه جزئی دریافت می کنند که آن هم بستگی به شرایت شرکت ثبت دامنه دارد.

توجه داشته باشید شما نمی توانید در 60 روز اول ثبت نام دامنه خود، آن را از شرکت فعلی انتقال دهید. زیرا این سیاست توسط ICANN تصویب شده و همه دارندگان و صاحب امتیازان دامنه ها تا 60 روز اول خرید دامنه نمی توانند آن را انتقال دهند. پس از 60 روز، آنها آزاد هستند که دامنه خود را به هر شرکتی که دوست دارند انتقال دهند.

شرایط و سیاست های انقضای دامنه

معیار سومی که تمامی کاربران باید به آن دقت کنند، شرایط و سیاست های دامنه خریداری شده می باشد. معمولا شرکت های ثبت دامنه این امکان را به مشتریان خود می دهند تا بتوانند قبل از تاریخ انقضای دامنه، آن را تمدید کنند. این شرایط باعث شده تا کاربر بتواند دامنه خود را نگه دارد و آن را از دست ندهد. زیرا هنگامی که دامنه منقضی می شود، شخص دیگری به راحتی می تواند آن دامنه را خریداری کند و صاحب امتیاز دامنه شود.

برای اینکه این اتفاق هیچ وقت رخ ندهد، شرکت های ثبت دامنه سیستم تمدید خودکار را برای کاربران خود قرار داده اند تا به صورت خودکار، در تاریخ انقضای دامنه، دامنه مجددا تمدید شود. خیلی از صاحبان کسب و کار های بزرگ، نام دامنه خود را از دست داده اند و برای همین است که می گوییم به مدت زمان انقضای دامنه خود توجه کنید.

برخی از شرکت های ثبت دامنه پس از تاریخ انقضای دامنه، یک مدت محدود مشخص شده به کاربر می دهد تا مجددا دامنه را تمدید کند. این شرایط باعث شده تا کاربر هیچ وقت دامنه خود را از دست ندهد.

خدمات افزودنی دامنه

همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، بسیاری از شرکت ها همراه با دامنه، خدمات افزودنی دیگری هم ارائه می دهند. ممکن است این خدمات افزودنی به صورت رایگان همراه با دامنه ارائه شود و یا به صورت پولی برای کاربران قابل خریداری باشد.

اگر باز هم شما نیازی به خدمات افزودنی ندارید، بد نیست نگاهی به خدمات افزودنی شرکت ثبت دامنه مورد نظر خود بکنید. خیلی از خریداران دامنه از خدمات افزودنی مانند پارکنیگ دامنه، جلوگیری از انقضای طولانی مدت و یا سرویس ایمیل و وردپرس هم استفاده می کنند و آن را همراه با دامنه خود خریداری می کنند.

پیشنهاد بنده برای خرید دامنه:

اگر شما توان پرداخت هزینه های دامنه به صورت دلار را دارید، بنده به شما پیشنهاد می کنم تا از وب سایت GoDaddy دامنه خریداری کنید. زیرا این سایت در بین سایت های ارائه خدمات دامنه حرف اول را می زند و خدمات بسیار خوبی می دهد و علاوه بر خدمات عالی، پشتیبانی 24 ساعته کامل دارد :)

لوگو GoDaddy

خب دوستان مطلب بنده همینجا به پایان می رسد و امیدوارم که استفاده لازم را از مطلب برده باشید. اگر هرگونه سوال یا مشکلی در رابطه با این مطلب داشتید، خیلی راحت می توانید آن را در بخش نظرات مطرح کنید :)

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.