آموزش سئو وردپرس به صورت گام به گام

29 آذر 1397
wordpress-seo

بهبود سئو (SEO) وردپرس باعث می شود که ترافیک بیشتری جذب سایت شما شود. متاسفانه بسیاری از آموزش های سئو وردپرس در اینترنت، به صورت پیشرفته هستند و کاربران مبتدی نمی توانند از آن ها بهره مند شوند. اگر شما به صورت جدی قصد افزایش ترافیک وب سایتتان را دارید، باید از بهبود سئو وردپرس خود شروع کنید.

در این مقاله آموزشی از روکسو، ما به شما بهترین روش های سئو وردپرس را معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن ها، ترافیک بیشتری را جذب سایت خود خواهید کرد.

شاید تا کنون نظر کارشناسان را شنیده اید که وردپرس سئو فرندلی (SEO Friendly) است. به همین دلیل، بسیاری از افراد برای شروع به راه اندازی وبلاگ و وب سایت خود، از وردپرس استفاده می کنند.

درحالی که وردپرس کاربران را از این مسئله مطمئن می کند که کد های آن به صورت استاندارد برای موتور های جستجوگر و سئو نوشته شده است، برای به حداکثر رساندن رتبه سئو سایت، نیاز به کار بیشتری است!

ما تعدادی از اقدامات عملی که باید برای بهینه سازی سئو وردپرس خود انجام دهید را جمع آوری کرده ایم.

معرفی

همانطور که گفتیم، ممکن است برخی از ایده های بهینه سازی و سئو وردپرس برای برخی از افراد تازه کار، عجیب باشد. و افرادی که تکنسین حرفه ای نیستند، ممکن است این ایده ها کمی برایشان پیچیده باشد.

اما جای نگرانی نیست! زیرا با استفاده از روش ها و راه هایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، می توانید بدون دردسر و سردرگمی، سئو وردپرس خود را بهبود ببخشید.

سئو چیست؟

سئو چیست

کلمه سئو (SEO) مخفف جمله "Search Engine Optimization" یا همان "بهینه سازی موتور های جستجوگر" است. سئو درواقع یک استراتژی برای دریافت بیشتر ترافیک و رتبه بالاتر در موتور های جستجوگر است.

بهینه سازی موتور های جستجوگر بدین معنی نیست که گوگل و سایر موتور های جستجوگر را گول بزنید! این مسئله درمورد این یک وب سایت بهمراه کد های قالب و اسکریپت های بهینه شده است که به موتور های جستجوگر کمک می کند تا بتوانند سایت شما را آسان تر پیدا کنند.

هنگامی که افراد درمورد موضوعی که شما درباره آن مقاله نوشتید، جستجو می کنند، محتوای بهینه شده شما در نتایج جستجو، بالاتر از بقیه سایت ها نمایش داده می شود و در نتیجه، ترافیک بیشتری جذب سایتتان می شود.

چرا سئو مهم است؟

موتور های جستجوگر اغلب بزرگترین منبع ترافیک برای تمامی وب سایت ها می باشند.

گوگل و سایر موتور های جستجوگر از الگوریتم های پیشرفته برای پردازش و رتبه بندی صفحات سایت های مناسب در نتایج جستجو استفاده می کنند. اما این الگوریتم ها کامل و بدون نقص نیستند و شما باید به آن ها کمک کنید تا محتویات سایت شما را بهتر پردازش کنند و بفهمند که محتوای سایت شما درباره چیست.

اگر مطالب و مقالات سایت شما بهینه شده نباشند، موتور های جستجوگر نمی دانند که چگونه آن ها را رتبه بندی کنند و به همین دلیل، افراد& موضوعاتی که شما درباره آن ها مقاله نوشتید را جستجو می کنند و در آخر، مقالات شما در نتایج جستجو نمایش داده نمی شوند و ترافیک های بسیاری را از دست خواهید داد!

مبانی سئو وردپرس

سئو می تواند فنی باشد، اما لازم نیست که حتما فنی باشد. فقط رعایت کردن چند عدد از نکات اساسی سئو (SEO) برای بهینه سازی سایت می تواند منجر به جذب بیشتر ترافیک برای سایت شما بشود.

برای استفاده از ایده ها و تکنیک هایی که به شما معرفی خواهیم کرد، نیازی نیست که یک فرد حرفه ای و تکنسین باشید! تنها چیزی که نیاز دارید، وردپرس است!

حال بیایید شروع به سئو وردپرس کنیم.

تنظیمات Visibility سایت وردپرس خود را بررسی کنید

وردپرس با یک گزینه داخلی همراه است که به کاربران این اجازه را می دهد تا بتوانند از موتور های جستجوگر درخواست کنند که سایت را بررسی نکنند و صفحات وب سایت را نیز ایندکس نکنند.

این گزینه برای مواقعی است که کاربر می خواهید در ابتدا محتوای وب سایت خود را کامل کند و سپس از موتور های جستجوگر درخواست کند که محتوای سایتش را بررسی کنند.

با این حال، ممکن است گاهی اوقات این گزینه فعال شده باشد و سایت شما توسط موتور های جستجوگر بررسی نشود.

اگر سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده نمی شود، باید اولین کاری که انجام دهید این است که گزینه "نمایش به موتور های جستجوگر" را بررسی کنید که اگر فعال است، آن را غیرفعال کنید.

به راحتی، برای بررسی کردن فعال بودن یا غیرفعال بودن این گزینه، می توانید به بخش "خواندن << تنظیمات" در منو وردپرس خود بشوید.

نمایش به موتور های جستجوگر

حال شما باید مانند تصویر بالا، صفحه را به سمت پایین اسکرول کنید و گزینه "نمایش به موتور های جستجوگر" را بررسی کنید. اگر فعال است، حتما آن را غیرفعال کنید و در نهایت، تغییرات را ذخیره کنید.

استفاده از آدرس (URL) های بهینه شده و سئو وردپرس

آدرس های سئو فرندلی (SEO Friendly) حاوی کلماتی است که محتوای صفحه را توصیف می کند و محتویات آن صفحه را هم برای افراد و هم برای موتور های جستجوگر قابل فهم تر می کند.

برخی از آدرس (URL) های بهینه شده و سئو فرندلی، عبارتند از:

www.roxo.ir/how-to-install-wordpress

www.roxo.ir/common-wordpress-errors-and-how-to-fix-them

توجه داشته باشید که این نوع آدرس ها قابل خواندن است و کاربر تنها با خواندن آن ها، می تواند به محتویات صفحه ای که می خواهد باز کند، پی ببرد.

حال، بیایید مثالی برای آدرس های غیر بهینه شده بزنیم:

www.roxo.ir/?p=10467

www.roxo.ir/archives/123

توجه داشته باشید که در آدرس های بالا، از اعداد و حروف های غیر مرتبط با محتوا صفحه استفاده شده و کاربر با خواندن آن ها، نمی تواند بفهمد که چه محتویاتی در صفحه وجود دارد.

استفاده از پیوند های یکتا سازگار با سئو، می توانید شانس خود را برای بدست آوردن رتبه بالاتر در موتور های جستجوگر استفاده کنید.

در ادامه، نحوه بررسی ساختار پیوند های یکتا سایت وردپرس را خواهیم آموخت.

سئو آدرس های وردپرس

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، با رفتن به بخش "پیوندهای یکتا << تنظیمات" در منو وردپرس، می توانید نوع ساختار پیوند های یکتا مطالب سایت وردپرس خود را تغییر دهید. ما پیشنهاد می کنیم که از ساختار "نام نوشته" همانند تصویر بالا استفاده کنید.

توجه: اگر سایت شما بیش از 6 ماه است که راه اندازی شده و از آن استفاده می کنید، ساختار پیوند یکتا سایت وردپرس خود را تغییر ندهید!

با تغییر ساختار پیوند های یکتا سایت وردپرسی، تمامی لینک هایی که قبلا در شبکه های اجتماعی از مطالب خود منتشر کرده اید، از دست می روند و ممکن است رتبه بندی سئو خود را در موتور های جستجوگر از دست بدهید!

اگر لازم می دانید که حتما باید ساختار پیوند های یکتا سایت وردپرس خود را تغییر دهید، سعی کنید که یک فرد حرفه ای را برای انجام این کار استخدام کنید.

استفاده از www در ابتدا آدرس

اگر شما به تازگی وب سایت یا وبلاگ خود را راه اندازی کرده اید، باید در همان زمان انتخاب نمایید که آیا می خواهید از www در ابتدای آدرس سایت خود استفاده کنید یا خیر.

معمولا گوگل و سایر موتور های جستجوگر، وب سایت هایی که آدرس آنها با www شروع می شود را با وب سایت هایی که www ندارند، متفاوت می داند. پس در همان شروع راه اندازی وب سایتتان، اگر می خواهید www به ابتدای سایت خود اضافه کنید (مانند www.roxo.ir) باید به سادگی وارد بخش "عمومی << تنظیمات" در منو وردپرس خود شوید.

آدرس سایت وردپرس

سپس مانند تصویر بالا، یک www به ابتدای آدرس خود در فیلد "آدرس وردپرس" و "آدرس وب سایت" اضافه کنید.

بهترین افزونه سئو وردپرس

یکی از بخش های مهم وردپرس، بخش افزونه ها است که هر افزونه، کار مخصوص به خود را انجام می دهد. برای همین، استفاده از یک افزونه سئو وردپرس، کمک بسیار بزرگی به تقویت سئو سایتتان خواهد کرد.

چندین افزونه مختلف سئو وردپرس وجود دارد که برای کاربران مبتدی، سخت است که انتخاب کنند از کدام می خواهند استفاده کنند.

برای همین، در ادامه ما شما را در انتخاب افزونه های سئو راهنمایی خواهیم کرد.

انتخاب بهترین افزونه سئو وردپرس

 

افزونه های سئو وردپرس

هنگامی که بحث سر انتخاب بهترین افزونه های سئو وردپرس می رسد، ما به دور راه میرسیم. همانطور که می دانید، افزونه های Yoast SEO و One SEO Pack بهترین افزونه های موثر در سئو وردپرس هستند.

اما اینکه کدام را انتخاب کنید کار مشکلی نیست! معمولا بیشتر افراد از افزونه Yoast SEO استفاده می کنند زیرا این افزونه محیط کاربری ساده تری نسبت به افزونه One SEO Pack دارد و برای مبتدیان نیز مناسب تر است.

در ادامه آموزش، ما از افزونه Yoast SEO برای اسکرین شات ها استفاده خواهیم کرد.

افزودن نقشه سایت XML در وردپرس

نقشه سایت xml

نقشه سایت XML یا همان SiteMap یک فرمت فایل مخصوص است که تمامی صفحات و مطالب سایت شما را لیست بندی می کند و در نتیجه، موتور های جستجوگر راحت تر می توانند صفحات سایتتان را بررسی کنند.

درحالی که اضافه کردن نقشه سایت هیج تاثیری در سئو ندارد، اما باعث می شود که موتور های جستجوگر بتوانند سریع تر مطالب جدید سایت را پیدا کرده و آن ها را رتبه بندی کنند.

اگر از افزونه Yoast SEO استفاده می کنید، به طور خودکار یک نقشه سایت برای وردپرستان ساخته می شود. برای اینکه بتوانید نقشه سایتتان را مشاهده کنید، آدرس سایت خود را به صورت "www.example.com/sitemap_index.xml" وارد کنید.

در ادامه، ما به شما نحوه اضافه کردن نقشه سایت به گوگل وبمستر تولز را خواهیم آموخت.

اضافه کردن نقشه سایت به گوگل وبمستر تولز (Google Search Console)

گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول یا همان گوگل وبمستر تولز، یک ابزار شناخته شده برای صاحبان وب سایت ها می باشد که به کاربران این اجازه را می دهد تا روند بررسی محتوای سایتشان توسط گوگل را مشاهده و تحلیل کنند.

گوگل وبمستر تولز داده ها و گزارش هایی را ارائه می کند که کاربر با استفاده از آن ها، می تواند بداند که چگونه صفحات سایتش در نتایج جستجو نمایش داده می شوند، تعداد کلیک هایی که سایتش میخورد چقدر است و بیشترین کلماتی که جستجو شده کدام هستند.

پس از بررسی این نوع گزارشات، می توانید درک کنید که روند پیشرفت سایت شما چگونه است. و پس از آن می توانید یک استراتژی موفق برای رشد سایت خود بسازید.

گوگل وبمستر تولز همچنین به کاربر گزارش هایی در رابطه با خطا های سایت می دهد. به طور مثال، زمانی که خزنده ها نتوانند به یک صفحه دسترسی پیدا کنند یا محتوای تکراری مشاهده کنند.

جهت آشنایی بیشتر با ابزار گوگل وبمستر تولز لطفا مقاله زیر را مطالعه کنید:

برای شروع کار و افزودن نقشه سایت به موتور های جستجوگر، ابتدا شما نیاز دارید تا سایت خود را در گوگل وبمستر تولز ثبت کنید.

پس از اینکه وب سایت خود را در گوگل وبمستر تولز به ثبت رساندید، مانند تصویر زیر، از بخش Crawl گزینه Sitemaps را انتخاب کنید.

ثبت نقشه سایت در گوگل وبمستر تولز برای سئو وردپرس

پس از آن، مانند تصویر زیر باید بر روی گزینه "Add/test Sitemap" کلیک کنید.

ثبت نقشه سایت در گوگل

آدرس نقشه سایت اصلی شما همان "sitemap_index.xml" است. این متن را مانند تصویر بالا، در فیلد آدرس وارد کنید و در آخر بر روی Submit sitemap کلیک کنید.

هنگامی که نقشه سایت را با موفقیت ثبت کردید، گوگل آن را در حالت "انتظار تایید" می گذارد. فرایند تایید نقشه سایت ممکن است چند ساعت طول بکشد زیرا خزنده های گوگل شروع به بررسی نقشه سایت می کنند و این کار مدت زمان مخصوص خود را نیاز دارد.

ما پیشنهاد می کنیم حداقل در ماه، یکبار گوگل وبمستر تولز سایت خود را ببرسی کنید تا ببینید پیشرفت سایت به چه صورت بوده و در کجا ها باید پیشرفت بیشتری داشته باشید.

بهینه سازی مطالب سایت برای سئو

اغلب، مبتدیان فکر می کنند که نصب و فعال سازی یک افزونه سئو وردپرس برای بهینه سازی مطالب و سایت کافیست! که در واقع اینگونه نیست و زمانی که یک افزونه سئو وردپرس را نصب و فعال  می کنید، باید کار های مربوط به آن را هم ادامه دهید.

زمانی که از افزونه Yoast SEO در وردپرس خود استفاده می کنید، به شما این امکان را می دهد تا بتوانید برای هر مطلب، صفحه، برچسب، دسته بندی و... سایت خود یک تیتر، توضیحات و کلمه کلیدی انتخاب کنید.

همچنین این افزونه به شما یک پیش نمایش از نحوه نمایش مطلبتان در نتایج جستجو نشان می دهد. سعی کنید تیتر و توضیحات مطالبتان را در این افزونه، به صورت بهینه وارد کنید تا بتوانید بهترین نتیجه را کسب کنید.

هنگام نوشتن یک مطلب، به سادگی صفحه را به سمت پایین اسکرول کنید، سپس باکس مربوط به افزونه Yoast SEO را مشاهده خواهید کرد.

معرفی ابزار Yoast Seo

بهترین روش های سئو وردپرس

اگر شما از بهترین روش های سئو وردپرس و از بهترین افزونه سئو استفاده می کنید، بدون شک از بیشتر سایت ها جلوتر هستید! با این حال، اگر می خواهید نتایج بیشتری را کسب کنید، باید باز هم از بهترین روش های سئو وردپرس نیز استفاده کنید.

در ادامه، روش های خوبی را به شما پیشنهاد می کنیم. در نظر داشته باشید که این روش ها فنی و تکنیکی نیستند و حتی نیازی هم نیست که کد هایی از سایت را دستکاری کنید! فقط آن ها را دنبال کنید، سپس تفاوت بزرگی در سایتتان ایجاد خواهد شد.

استفاده درست از دسته بندی ها و برچسب ها در وردپرس

دسته بندی و برچسب

وردپرس به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید مطالب سایتتان را با استفاده از دسته بندی و برچسب، مرتب کنید. این قابلیت هم باعث می شود تا شما بتوانید مطالب خود را در گروه های مختلف بهتر مدیریت کنید، و هم باعث می شود کاربران بتوانند مطالب مورد نظرشان را راحت تر پیدا کنند.

دسته بندی ها و برچسب ها درواقع به موتور های جستجوگر کمک می کنند تا بتوانند محتوای سایت شما را بهتر درک کنند.

اغلب، مبتدیان روش استفاده از دسته بندی ها و برچسب ها به صورت صحیح را نمیدانند و حتی نمیدانند که تفاوت میان این دو چیست! در ادامه، توضیح خواهیم داد هر کدام مخصوص چه کاری در سایت است.

دسته بندی اغلب برای گروه بندی و مرتب کردن مطاب سایت استفاده می شود و شما می توانید مطالب سایتتان را طبقه بندی کنید.

به عنوان مثال، یک وبلاگ شخصی برای مرتب کردن مطالب سایت خود می تواند از دسته بندی های غدا، مسافرت، ماشین و.. استفاده کند.

از سوی دیگر، برچسب ها (Tags) کلمات کلیدی خاصی هستند که عصاره مطلب سایتتان را مشخص می کنند و توصیف می کنند که مطلب سایتتان درباره چیست.

به عنوان مثال، اگر یک وب سایت درمورد مواد غدایی مطلب نوشته است، می تواند از برچسب های "سالاد، صبحانه، پنکیک و..." نیز استفاده کند.

استفاده از دسته بندی و برچسب در سایت علاوه بر اینکه باعث می شود تا کاربران راحت تر مطالب مورد نظرشان را پیدا کنند، بلکه باعث می شود تا موتور های جستجوگر بهتر ساختار و مفهوم مطالب سایت را درک کنند.

لینک های داخلی ایجاد کنید

لینک های داخلی و سئو وردپرس

موتور های جستجوگر برای صفحات سایت یک نمره تعیین می کنند، اما آن را فاش نمی کنند تا کاربران نتوانند با آن نمرات بازی کنند. یکی از راه های موثر برای تقویت این نمره، استفاده از لینک های داخلی است.

شما باید عادت کنید تا در هر مطلب از سایت، لینک ها و پیوند های داخلی مختلفی ایجاد کنید. ساخت لینک های داخلی که به مطالب دیگر سایتتان مربوط می شوند، می تواند در نمره سئو سایتتان بسیار موثر باشد.

این باعث می شود تا کاربران بتوانند مطالب مرتبط با مطلب فعلی را پیدا کنند، و هم باعث می شود که موتور های جستجوگر نمره بهتری به سایت بدهند.

بهینه سازی دیدگاه های وردپرس

بهینه سازی نظرات وردپرس

دیدگاه ها و نظرات در سایت می توانند نشانه قوی از اینکه یک کاربر در سایت به صورت کامل مشغول شده است، باشد. مشغول شدن کاربران به این معنیست که ترافیک سایتتان بیشتر می شود و علاوه بر آن، سئو وردپرس و سایت هم افزایش پیدا می کند.

اما باید مطمئن شوید دیدگاه هایی که به سایتتان ارسال می شود و آن ها را تایید می کنید، اسپم نباشند! دیدگاه های اسپم همراه با لینک های مخرب هستند که تاثیر منفی بر روی سایت خواهند گذاشت.

به همین دلیل توصیه می شود تا از افزونه Akismet برای جلوگیری از ارسال دیدگاه های اسپم در سایت، استفاده کنید. افزونه Akismet یک افزونه آماده نصب در وردپرس است که شما تنها نیاز دارید تا آن را فعال کنید و سپس، هرزنامه ها و اسپم های سایتتان به طور خودکار تشخیص داده شده و به بخش "جفنگ" فرستاده می شوند.

لینک های خارجی نوفالو (NoFollow) در وردپرس

نوفالو کردن لینک های داخلی

همانطور که می دانید، لینک ها به موتور های جستجوگر کمک می کنند تا بتوانند درک کنند که کدام صفحه مهم است. هنگامی که شما یک لینک را به یک سایت دیگر می دهید، برخی از نمرات سئو سایتتان به آن سایت منتقل می شود، و این نمره سئو "SEO Juice" یا همان "آبمیوه سئو" نام دارد.

اضافه کردن خصوصیت "nofollow" به لینک های خارجی، باعث می شود که موتور های جستجوگر وارد آن لینک نشوند و در نتیجه، نمره سئو یا همان آبمیوه سئو سایتتان ذخیره میماند.

یک لینک خارجی و اضافه مانند لینک های زیر است:

<a href="http://example.com">Example Website</a>

و یک لینک خارجی "نوفالو" به صورت زیر است:

<a href="http://example.com" rel="nofollow">Example Website</a>

بهینه سازی عملکرد و سرعت وب سایت

بهینه سازی سرعت وب سایت

بهینه سازی سرعت وب سایت، یکی از نکات بسیار مهم در زمینه سئو و رتبه بندی سایت در موتور های جستجوگر است. یک عملکرد و سرعت خوب وب سایت، باعث رضایت کاربر و بازدیدکننده سایت می شود.

اگر بخواهیم عمیق تر نگاه کنیم، سرعت کند تر وب سایت باعث می شود که کاربر وقت بیشتری را برای بارگذاری صفحه بگذارد و در نتیجه، احساس نارضایتی در کاربر ایجاد می شود و ممکن است دیگر به سایت شما سر نزند.

برای دستیابی به جدیدترین روش های بهینه سازی سرعت سایت این مقاله را بررسی بفرمایید:

علاوه بر آن، موتور های جستجوگر الگوریتمی را راه اندازی کرده اند که بر اساس آن، وب سایت هایی که از سرعت و عملکرد بهینه تری برخوردار هستند، رتبه بندی بهتری دریافت می کنند.

بهینه سازی تصاویر در وردپرس برای سئو

تصاویر بیشتر از متن ها، برای کاربران جذاب هستند. و در نتیجه، استفاده از تصاویر در مطالب سایت باعث می شود که ترافیک بیشتری جذب سایت شود، اما اگر در اندازه و حجم تصویر دقت نشود، ممکن است سرعت سایت کند شود!

شما باید مطمئن شوید، تصاویری که برای مطالب سایت خود می خواهید آپلود کنید، از حجم کم و بهینه ای برخوردار باشد. منظور ما از یک حجم کم، یک تصویر بی کیفیت نیست! منظورمان یک تصویر با کیفیت معمولی و سایز مناسب است که بارگذاری آن برای کاربر بسیار سریع باشد.

ترفند دیگری که برای بهینه سازی تصاویر برای موتور های جستجوگر می توانید انجام دهید، اضافه کردن خاصیت alt به تصاویر است. درواقع، این خاصیت، موضوع یک عکس را توصیف می کند که عکس درباره چیست.

و همچنین باعث می شود تا موتور های جستجوگر بفهمند که عکس در چه موضوعاتی کاربرد دارد.

وردپرس به شما این اجازه را می دهد تا زمان آپلود یک تصویر، تگ ها و متن alt تصویر را وارد کنید.

تیتر تگ های alt

در بخش "متن جایگزین" می توانید متن Alt تصویر را وارد کنید.

امنیت سایت وردپرس

امنیت وردپرس

هر هفته، گوگل یک فهرست سیاه 20000 هزار تایی از سایت هایی که شامل بدافزار ها می شوند را تهیه می کند. وب سایت هایی که در لیست سیاه قرار دارند، به هیچ عنوان در نتایج جستجو نمایش داده نمی شوند.

به همین دلیل، مهم است که امنیت سایت وردپرسی تان باید بالا باشد. در واقع، تمام تلاش هایی که برای سئو و سایت خود انجام داده اید، توسط یک هکر سایت از بین خواهد رفت.

اما خوشبختانه، امن نگه داشتن وب سایت وردپرسی کار سختی نیست و می توان آموزش های بسیاری را در رابطه با آن پیدا کرد.

استفاده از گواهینمامه SSL برای سایت

استفاده از گواهینامه ssl

گواهینمامه SSL یا همان "Secure Sockets Layer" یک لایه امنیتی اضافه محافظ برای سایت است که ارتباط میان مرورگر کاربر و سایت را رمزگذاری می کند و اطلاعات مهم کاربر به صورت کد های مخفی و مخصوص ارسال می شوند.

برای همین، گوگل به وب سایت هایی که دارای گواهینامه SSL باشند، مزایای بسیار خوبی را کنار گذاشته! اگر شروع به استفاده از یک SSL برای سایت خود بکنید، بی شک رتبه سایتتان در موتور های جستجوگر افزایش خواهد یافت!

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.