همانطور که میدانید زبان برنامهنویسی PHP یکی از محبوبترین زبانهای سمت سرور است و همواره ازلحاظ کارایی، جوابگوی توسعهدهندگان خود بوده است. زبان PHP یک زبان کاملا متنباز است و ازاینرو فریمورکهای متعددی برای این زبان ایجاد و توسعه دادهشده است که در این مقاله قصد داریم بهترین فریمورکهای PHP را به شما معرفی کنیم. اگر قصد یادگیری زبان برنامهنویسی PHP را دارید یا از قبل با این زبان آشنایی دارید، این مقاله میتواند برای شما بسیار مفید باشد!
فریمورک بهاختصار یک چهارچوب نرمافزاری است که برنامهنویس یا همان توسعهدهنده در پروژهی خود آن را فراخوانی کرده و از آن استفاده میکند. یک فریم ورک (Framework) یا یک چارچوب، به برنامهنویس کمک میکند تا با استفاده از آن کدهای کمتری را بنویسد و علاوه بر آن خروجی نهایی بهتری را نیز دریافت کند.
یک اسکلت ساختمان را در نظر بگیرید. اسکلتبندی کمک میکند که ساختمان در یک نظم مشخص و چهارچوب تعیینشده ساخته شود. فریمورکها هم دقیقاً همین نقش را دارند. آنها باعث میشوند که برنامهنویس در یک چهارچوب مشخص بهصورت منظم کدنویسی کند.
همچنین با فراخوانی این چهارچوب دیگر نیازی نیست هر بار تمام کدهای موردنیاز و رایج را بنویسید، فقط کافی است روی کارکرد خود پروژه تمرکز کنید. درواقع فریمورکها، کدهای رایجی هستند که در هر پروژه موردنیاز است. زمانی که به پروژه اضافه میشوند از چندبارهنویسی بخشی از کدها هم جلوگیری میشود.
یک سیستم ثبتنام را در نظر بگیرید، در پروژههای مختلف ما نیاز داریم بارها این سیستم را پیادهسازی کنیم. اما اگر در پروژهی خود از یک فریمورک استفاده کنیم، بدون نیاز به نوشتن کدهای طولانی و تکرار سیستم میتوانیم بهسادگی از پکیجهایی که این فریمورک برای عملیات ثبتنام توسعه داده است، بهره بگیریم و با نوشتن چند خط کد ساده این سیستم را پیادهسازی کنیم.
تا اینجا متوجه شدیم که یک فریمورک چیست و به چه دلیل ما نیاز داریم تا از آن در یک پروژهی نرمافزاری استفاده کنیم. حالا میخواهیم به برخی از مزیتهای استفاده از فریمورک برای توسعهی نرمافزار با زبان برنامهنویسی PHP بپردازیم.
ازآنجاکه فریمورکهای زبان PHP دارای کتابخانهها و ابزارهای داخلی بسیار گسترده و زیادی هستند، زمان موردنیاز برای توسعهی یک نرمافزار کمتر است.
همانطور که گفتیم در فریمورکها سیستمهای موردنیاز ما از پیش نوشتهشدهاند و در قالب توابع مختلفی در اختیار ما قرارگرفتهاند. ازاینرو دیگر نیاز نیست که ما تمام الگوریتمهای نرمافزاری را خودمان پیادهسازی کنیم و در بخش اعظمی از پروژه از توابع موجود استفاده خواهیم کرد. پس تکرار کدها بهشدت کاهش پیدا میکند و درنتیجه حجم کد بسیار بهینهای خواهیم داشت.
اگر با روشهای نفوذ به سایت و همچنین راههای مقابله با آن آشنایی کافی نداشته باشید همواره پروژهی شما درخطر است و هکر بهسادگی قادر خواهد بود بهرهوری لازم را از وبسایت شما داشته باشد و از طریق روشهای متعددی به وبسایت شما نفوذ کند. شما میتوانید با استفاده از یک فریمورک استاندارد بخشی از نقضهای امنیتی وبسایتتان را برطرف کنید.
نکته: استفاده از فریمورکهای PHP جایگزینی برای کدنویسی امن نیست! اما شانس هکر را برای بهرهوری از نرمافزار به حداقل میرساند.
زمانی که برای نوشتن پروژه خود از یک فریمورک مدرن استفاده کنید و کدهای شما قابلیت استفاده مجدد خواهد داشت. برای مثال اگر برای یک کارفرما پروژه فروشگاه پیادهسازی کردهاید اگر بعد از چند ماه پروژه دیگری در همین مورد به پستتان خورد میتوانید از پروژهای که از قبل نوشتهشده استفاده کنید و تغییرات خود را روی آن اعمال کنید و عملکرد آنها بهبود ببخشید.
برای یادگیری یک فریمورک PHP شما نیاز دارید که از قبل به زبان برنامهنویسی PHP کاملا مسلط باشید و ترجیحا چندین پروژه مختلف نیز با این زبان انجام داده باشید تا ورزیدگی لازم را برای ورود به دنیای فریمورکهای این زبان پیدا کرده باشید. همچنین نیاز است که با متد برنامهنویسی شیگرا در این زبان آشنا باشید.
مورد بعدی آشنایی متوسط با معماری نرمافزاری MVC است و ازآنجاییکه فریمورکهای مدرن PHP از معماری MVC بهره بردهاند، لازم است تا شما هم که قصد یادگیری آن فریمورک را دارید با ساختار MVC آشنا باشید.
تعیین کردن یک لیست ثابت از بهترین فریمورکهای PHP بسیار سخت است. ازاینرو من در این مقاله از وبسایت روکسو تصمیم گرفتهام که 5 عدد از این فریمورکهای قدرتمند را به شما عزیزان معرفی کنم.
برای مشاهده لیست کامل فریمورکهای PHP میتوانید به این صفحهی فریمورکهای PHP در ویکیپدیا مراجعه کنید.
مشخصات اصلی
راهاندازی: ژوئن 2011
نسخهی فعلی: ۸ که در ۸ سپتامبر ۲۰۲۰ منتشر شد.
الزامات فنی: PHP => 7.2.5
مشخصات اصلی
راهاندازی: اکتبر 2005
نسخهی فعلی: 5.1.4
الزامات فنی: PHP >= 7.2.5
مشخصات اصلی
راهاندازی: فوریه 2006
نسخهی فعلی: 4.0.3
الزامات فنی: PHP => 7.2
مشخصات اصلی
راهاندازی: مارس 2006
نسخهی فعلی: 3.0.0
الزامات فنی: PHP => 5.6
مشخصات اصلی
راهاندازی: آوریل 2005
نسخهی فعلی: 4.1.1
الزامات فنی: PHP => 7.2
در این مقاله از روکسو نحوهی استفاده و همچنین مزایای مختلف فریمورکهای زبان برنامهنویسی PHP را شرح دادیم. امیدوارم از این مقاله استفاده کنید و بدون سردرگمی بتوانید وارد دنیای فریمورکهای این زبان شوید.
منبع: وبسایت Kinsta
دیدگاههای شما
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.