امروزه حتما در مجالس و یا گروه هایی که در آن ها برنامه نویس وجود دارد شنیده اید که پایتون یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری، فعالیت، آموزش و یا هزاران کار دیگر است. اگر این حرف ها به گوشتان خورده است، باید بگویم بسیار درست شنیده اید اما اگر در رابطه با پایتون چیزی نشنیده اید، اصلا نگران نباشید چون در این مقاله قرار است در مورد اینکه پایتون چیست و اینکه اصلا اینکه این زبان به چه دردی می خورَد، صحبت کنیم.
در سال 1991 در هلند فردی به نام «خیدوفان رسوم» دست به ابداع زبانی زد که به عقیده خودش این زبان می توانست انتظارات هر برنامه نویس یعنی کارایی و بازده بالا در عین سادگی و سهولت کد زدن و حجم کم را برآورده کند.
خیدوفان پس از ابداع این زبان چالش هایی را برای انتخاب نام این زبان از سرگذراند و پس از مدتی تصمیم خود را گرفت و نام زبان ابداعی اش را پایتون گذاشت. در ابتدا (حتی در حال حاضر) خیلی از مردم فکر می کنند این نام از گونه ای مار به نام پایتون گرفته شده است که البته این تصور با وجود لوگوی پایتون خیلی هم عجیب نیست!
اما باید بدانید که این نام نه تنها از مار گرفته نشده بلکه این نام برگرفته شده از نام سریال مورد علاقه خیدوفان یعنی «Monty python’s flying circus» است.
در پاسخ به این سوال که پایتون چیست باید بگوییم پایتون زبان برنامه نویسی همه منظوره، سطح بالا، شی گرا، اسکریپتی و متن باز است که بر دو اصل خوانایی برنامه های نوشته شده و بازدهی بالا در عین کوتاهی کدها پایه گذاری شده است.
از مهم ترین مزایا و صفات زبان برنامه نویسی پایتون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با توجه به مزایای بالا بدیهی است که بگوییم این زبان از نظر کاربران و برنامه نویسان سایت hackr.io بهترین زبان برنامه نویسی سال 2019 برای اشتغال و آینده است. همچنین زبان پایتون توسط سایت codinginfinite.com به عنوان بهترین زبان برای یادگیری معرفی شده است.
یکی از مزایای این زبان که قابل توضیح است مزیت همه جانبه بودن آن است. این به این معنیست که شما با یادگیری این زبان به صورت حرفه ای و تخصصی می توانید در حوزه های زیر ورود کرده و صاحب درآمد شوید. این حوزه ها عبارت اند از:
این زبان ابتدا در قالب پایتون 2 معرفی و استفاده شد و پس از مدتی به دلیل تحولات و اصلاحات فراوان به پایتون 3 به روز رسانی شد اما به دلیل اهمیتی که نسخه 2 این زبان در زیرساخت های حیاتی شرکت های بزرگ پیدا کرده بود امکان تغییر گسترده این زبان در شرکت ها وجود نداشت. به همین دلیل در حال حاضر هر دو نسخه این زبان قابل استفاده است. البته قابل ذکر است که بین این دو نسخه تنها تفاوت کوچکی در نحوه نوشتن کدها وجود دارد و حجم این تفاوت ها آنقدر ناچیز است که هیچ اشکالی در کار برنامه نویسان ایجاد نمی کند.
پس از توضیحات کاملی که در رابطه با پایتون داده شد حالا وقت آن است که در رابطه با شرکت هایی که این زبان را غنیمت شمرده و از آن استفاده کرده اند، توضیحاتی دهیم.
برنامه هایی که با زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده اند و یا این زبان بخش حیاتی آن ها را ساخته است عبارتند از:
IDE به معنای محیطِ توسعه یکپارچه، محیطی برای زدن کدهای یک زبان برنامه نویسی و ویرایش و مانور روی آنها است.
یکی از جالب ترین تفاوت های پایتون با دیگر زبان های برنامه نویسی محیط کد زدن آنهاست. این محیط را برای دیگر زبان های برنامه نویسی IDE می نامند اما همین محیط (محیط پیشفرض پایتون) که در بسته دانلود زبان وجود دارد IDLE نامیده می شود.
برخی تصور می کنند IDLE به معنای محیط توسعه یکپارچه استاندارد است اما جالب اینجاست که برخی معتقدند این نام نیز از نام بازیگر مجموعه Monty python’s flying circus یعنی Eric Idle گرفته شده است.
برای یادگیری بهتر مراحل نصب را به صورت مرحله ای بیان می کنیم.
مرحله اول:
وارد سایت رسمی پایتون به آدرس www.python.org شده و بر روی کلمه downloads کلیک کنید. بر حسب نیاز خود یکی از نسخه ها را دانلود نمائید.
مرحله دوم:
پس از دانلود به مرحله نصب نرم افزار می رسیم.
نکته: نحوه نصب نرم افزار بر عهده شما می باشد اما فعال کردن گزینه Add Python to PATH امری اجباری است و انجام ندادن آن کار را برای شما بسیار سخت می کند.
پس از فعال کردن گزینه اشاره شده، از بین دو گزینه install now و گزینه customize installation به دلخواه یکی را انتخاب و صبر کنید تا نرم افزار نصب شود.
تبریک! شما موفق به نصب IDLE شدید!
مرحله سوم:
پس از گذراندن تمام مراحل از درست بودن عملکرد اطمینان حاصل کنید. برای اطمینان از درست بودن عملکرد تنها کافیست CMD را باز کرده و در آن کلمه python را تایپ کنید.
اگر پیام زیر را مشاهده کردید یعنی کارتان را درست انجام داده اید.
حالا می توانید با سرچ کردن نرم افزار IDLE آن را باز کرده و کدهای خود در آن اجرا کنید.
در این مقاله به معرفی زبان پایتون پرداختیم و مفصلا توضیح دادیم که پایتون چیست و در رابطه با اطلاعاتی صحبت کردیم که شما برای ورود به بحث برنامه نویسی پایتون باید می دانستید. با پایان یافتن این مقاله می توانیم بگوییم:
تبریک! شما الزامات ورود به دنیای پایتون را فرا گرفته اید.---Hello world---
منابع: سایت های Coding Infinite و hackr.io
دیدگاههای شما (1 دیدگاه)
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.
در این قسمت، به پرسشهای تخصصی شما دربارهی محتوای مقاله پاسخ داده نمیشود. سوالات خود را اینجا بپرسید.