پایتون چیست؟ + مسیریادگیری + درآمد

?What is Python

24 مرداد 1402
What-is-python

در این پست - که بیش از آنکه شبیه به مقاله باشد، یک پژوهش جامع در مورد پایتون محسوب می شود - به بحث در خصوص سوال "پایتون چیست" پرداخته و همچنین ویژگی های این زبان برنامه نویسی جذاب و پرطرفدار را بررسی میکنیم. همچنین روش نصب و نوشتن اولین برنامه با آن را بررسی خواهیم کرد. در هنگام خواندن آن، چای یا قهوه فراموشتان نشود!

فهرست عناوین این مقاله عبارتند از:

  • زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟
  • ویژگی‌های پایتون
  • تاریخچه پایتون
  • یادگیری پایتون چقدر زمان می‌برد؟
  • کاربردهای زبان پایتون
  • مسیرهای شغلی برنامه نویسی پایتون
  • لپ تاپ مناسب برنامه نویسی پایتون چیست؟
  • معرفی پروژه‌ها برای تقویت مهارت برنامه نویسی پایتون
  • چگونگی نصب نرم افزار پایتون
  • خلاصه

زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که معمولا برای ساخت وب سایت ها، نرم افزارها، خودکارسازی وظایف و تحلیل داده ها استفاده می شود. پایتون یک زبان همه منظوره است، به این معنی که می توان از آن برای ایجاد انواع برنامه های مختلف استفاده کرد. تطبیق پذیری بالا در کنار آسان بودن برای یادگیری، آن را به یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی تبدیل کرده است.

پایتون (Python) یک زبان برنامه‌نویسی شی گرا است که در زمینه‌های مختلفی همچون توسعه وب، توسعه نرم‌افزار، علوم رایانه، یادگیری ماشین و پردازش علوم طبیعی کاربرد دارد.

پایتون هم چنین یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده و سطح بالا با پویایی زیاد است. ساختمان داده سطح بالای پایتون، آن را برای توسعه سریع برنامه‌ها بسیار جذاب می‌کند. سینتکس ساده و یادگیری آسان آن بر خوانایی تاکید دارد و بنابراین هزینه نگهداری برنامه را کاهش می دهد. پایتون از ماژول ها و پکیج­ ها پشتیبانی می کند و به این ترتیب ماژولار بودن برنامه و استفاده مجدد از کد را امکان پذیر می کند.

وقتی می‌گوییم یک زبان ماژولار هست یعنی شما می‌توانید یک بخش از یک برنامه را به گونه‌ای برنامه نویسی کنید که در پروژه‌های مختلف بتوانید از آن استفاده کنید.

برنامه نویسان معمولا به دلیل کاربرد فراوان پایتون، شیفته آن هستند. نظرسنجی توسعه دهندگان Stack Overflow در سال 2023 نشان داد که پایتون سومین زبان برنامه نویسی محبوب دنیا است و پاسخ دهندگان گفتند که تقریبا 50 درصد مواقع از پایتون استفاده می کنند. نتایج نظرسنجی همچنین نشان داد که پایتون و Rust محبوب‌ترین فناوری سال هستند، و هم چنین 18 درصد از توسعه‌دهندگانی که از آن استفاده نمی‌کنند، گفته‌اند که علاقه‌مند به یادگیری پایتون هستند.

محبوبیت پایتون از نگاه کاربران stackover flow

توجه شما را در ادامه به مطالعه ویژگی‌های زبان پایتون جلب می‌کنم.

ویژگی‌های پایتون

از مهمترین ویژگی‌های پایتون می‌توان به این موارد اشاره کرد:

یادگیری آسان: دستورات پایتون ساده و شبیه زبان انگلیسی هستند. این ویژگی باعث خوانایی بالا در کدنویسی می‌شود. یادگیری پایتون بسیار آسان است. سینتکس آن بسیار ساده است و منحنی یادگیری پایتون بسیار کم شیب است. یادگیری و کدنویسی در پایتون بسیار آسان است و تورفتگی استفاده شده به جای پرانتزها و آکولادها در پایتون خواندن کدهای پایتون را بسیار آسان می کند. شاید به همین دلیل، بسیاری از مدارس، دانشگاه‌ها و کالج‌ها پایتون را به دانش‌آموزانی که می­خواهند تازه وارد دنیای برنامه نویسی شوند، آموزش می‌دهند.

شی گرایی: پایتون از تکنیک برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی می کند و یعنی تمام پیاده‌سازی‌ها در قالب یک Object رخ می‌هد. پایتون از پارادایم های مختلف برنامه نویسی مانند برنامه نویسی ساخت یافته، برنامه نویسی تابعی و برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی می کند. با این حال، مهمترین واقعیت این است که رویکرد شی گرا پایتون به کاربران خود اجازه می دهد تا مفاهیم کپسوله سازی، ارث بری، چندریختی و غیره را پیاده سازی کنند که در تمام بخش های برنامه نویسی برای نگاشت اشیا به موجودیت ها به صورت واقعی بسیار مهم است.

بسیاری از مسئله‌ها در دنیای واقعی را می توان با استفاده از رویکرد شی گرا در برنامه نویسی حل کرد.

تفسیری: پایتون در زمان اجرا توسط مفسر پردازش می شود. قبل از اجرای برنامه نیازی به کامپایل کردن آن ندارید. از این نظر شبیه به PERL و PHP است. پایتون یک زبان تفسیر شده است یعنی به طور کلی بدون کامپایل کردن برنامه با استفاده از دستورالعمل‌های ماشین تفسیر می شود. هم چنین زبان تفسیری زبانی است که در آن دستورالعمل ها به طور مستقیم توسط ماشین مقصد اجرا نمی شوند. مفسر و IDLE (محیط توسعه تعاملی) وجود دار که همراه با پایتون ارائه می­شود که IDLE هر بار خروجی یک خط کد پایتون را اجرا و نمایش می دهد.

تعاملی: شما می توانید به طور مستقیم با مفسر تعامل کنید تا برنامه های خود را بنویسید.

compiler-vs-interperter

کدنویسی تابع محور: پایتون از سبک برنامه‌نویسی تابعی پشتیبانی می‌کند که برای حل مسائل پیچیده مناسب است.

استفاده از ماژول­ها: پایتون از ماژول­ها برای تقسیم کد به بخش‌هایی با قابلیت استفاده‌ مجدد پشتیبانی می‌کند.

زبانی با تایپ پویا: پایتون زبانی با تایپ پویا است. به عبارت دیگر، در پایتون، ما نیازی به تعریف نوع متغیرها نداریم. این وظیفه مفسر پایتون است که نوع متغیرها را در زمان اجرا تعیین کند. اگر چه این ویژگی کدنویسی را برای برنامه نویسان آسان تر می کند، ولی ممکن است خطاهایی را در زمان اجرا ایجاد کند.

منبع باز و رایگان: پایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز است و می توانید آن را به صورت رایگان از وب سایت رسمی پایتون دانلود کنید. جامعه کاربران پایتون به طور مداوم پایتون را بهبود می­بخشند.

دارای کتابخانه استاندارد گسترده: یکی از ویژگی‌های بسیار مهمی که پایتون در عصر حاضر به آن شهرت دارد، کتابخانه استاندارد بزرگی است که در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. کتابخانه استاندارد پایتون با مجموعه ای متنوع از پکیج­ها و ماژول­ها می ­تواند نیاز برنامه نویسان را تا حد زیادی پاسخ دهد. ماژول ها و پکیج­‌های زیاد به این معنی است که، توسعه‌دهندگان نیازی به بازنویسی آنها از ابتدا ندارند و در زمان و تلاش توسعه‌دهنده صرفه‌جویی می شود. علاوه بر این، توسعه دهندگان اکنون می توانند روی چیزهای مهم تری برای پروژه‌های خود تمرکز کنند. همچنین، پایتون PyPI را ارائه می‌کند که حاوی پکیج­‌های بیشتری است که اگر بخواهیم عملکرد بهتری داشته باشیم، می‌توانیم آنها را نصب و استفاده کنیم.

کتابخانه بی شمار پایتون

جامعه توسعه دهندگان زیاد: اگر به هر نوع کمکی در رابطه با پایتون نیاز داشته باشیم، جامعه برنامه نویسان آن همیشه آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. بسیاری از سوالات در مورد پایتون قبلا در سایت‌هایی مثل روکسو کیو یا استک اور فلو پاسخ داده شده است و کاربران پایتون می توانند با توجه به نیاز خود به آنها مراجعه کنند.

زبان سطح بالا: زبان سطح بالا (High Level Language or HLL) یک زبان برنامه نویسی است که توسعه‌دهنده را قادر می سازد تا برنامه هایی بنویسد که کم و بیش مستقل از نوع کامپیوتر هستند. به این علت به آن‌ها زبان‌های سطح بالا گفته می شود چون بسیار نزدیک به زبان های انسانی و دور از زبان های ماشینی هستند. ما به راحتی می توانیم پایتون را درک کنیم و نسبت به زبان های سطح متوسط مانند C به زبان کاربر نزدیک تر باشیم. در پایتون، ما نیازی به دانستن معماری سیستم یا مدیریت حافظه نداریم.

پلتفرم مستقل: استقلال پلتفرم یکی دیگر از ویژگی های شگفت انگیز پایتون است. به عبارت دیگر، به این معنی است که اگر برنامه ای را در پایتون بنویسیم، می تواند روی پلتفرم های مختلفی اجرا شود، به عنوان مثال، ویندوز، مک، لینوکس و غیره. لازم نیست برای پلتفرم های مختلف کد پایتون جداگانه بنویسیم.

پشتیبانی از رابط کاربری گرافیکی (GUI): یکی دیگر از ویژگی های جالب پایتون این است که می توانیم از آن برای ایجاد رابط کاربری گرافیکی استفاده کنیم. برای انجام این کار می توانیم از Tkinter، PyQt، wxPython یا Pyside استفاده کنیم.

مقیاس پذیر: با زبان پایتون می‌توانید پروژه‌هایی در مقیاس شرکت‌های غول دنیا مثل گوگل، یوتیوب، فیس بوک  و ... ایجاد کنید. بنابراین در مقیاس‌های بالا تحت هیچ شرایطی کم نمی آورد. در تصویر زیر ۲۰ شرکت معتبر دنیا که از پایتون استفاده می کنند را مشاهده می کنید.

شرکت هایی که از پایتون استفاده می کنند

پایگاه های داده: پایتون رابط هایی را برای تمام پایگاه های داده های اصلی فراهم می کند.

همان طور که می بینید پایتون زبانی با ویژگی بسیار است. همه این ویژگی ها را نمی توان در اینجا آورد. و تنها مهم ترین آن ها در بالا فهرست شده اند. می توان از آن به عنوان یک زبان برنامه نویسی استفاده کرد یا می توان آن را برای ساخت برنامه های بزرگ کامپایل کرد. داده های پویای آن سطح بسیار بالایی را برای برنامه نویسی ارائه می دهند.

تاریخچه پایتون

شاید نیاز باشد به منظور ارائه پاسخی جامع به سوال "پایتون چیست" به بررسی تاریچه پایتون نیز بپردازیم.

پایتون توسط خیدو فان روسو در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود در موسسه تحقیقات ملی ریاضیات و علوم کامپیوتر در هلند توسعه یافت. در اوایل دهه 1990، پایتون به توسعه خود ادامه داد و در 20 فوریه 1991، اولین نسخه عمومی خود، یعنی نسخه 0.9.0 منتشر شد. در طراحی زبان از عناصر چندین زبان برنامه نویسی دیگر از جمله ABC، Modula-3، C و غیره برای تولید یک سینتکس منعطف و رسا استفاده شده است.

ون روسوم مسئولیت پروژه را به عنوان توسعه‌ دهنده اصلی تا ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۸ بر عهده داشت. در ابتدا تصمیم گرفته شد که پایتون 2.7 ابتدا تا سال ۲۰۱۵ ساپورت شود ولی سپس به دلیل نگرانی از اینکه بخش بزرگی از کدهای موجود را نمی‌ توان به راحتی به پایتون 3 منتقل کرد، پشتیبانی آن به سال 2020 موکول شد. با پایان عمر پایتون 2، فقط پایتون 3.6.x و نسخه های بعدی پشتیبانی می‌شوند. بعدا پشتیبانی از 3.6 نیز متوقف شد و تا سال 2022، Python 3.10.4 و 3.9.12 و به همین ترتیب نسخه های قدیمی تر از جمله 3.8.13، و 3.7.13 به دلیل بسیاری از مسائل امنیتی، تسریع شدند.

این زبان اکنون توسط یک تیم توسعه دهنده اصلی نگهداری می شود، اگر چه خیدو فان روسو هنوز نقشی حیاتی در هدایت پیشرفت آن دارد.

پایتون چیست و مخترع آن

پایتون 2 که شامل ویژگی های جدید بود، در سال 2000 منتشر شد. با این حال، با توسعه زبان‌های برنامه‌نویسی، حفظ و توسعه نسخه 2 زبان پایتون دشوارتر شد. اما رفته رفته برنامه‌ریزی به سمتی رفت که یک ورژن جدید از پایتون ارائه شود که اشکالات ورژن قبلی را تا حد قابل قبولی پوشش دهد.

در نهایت، پایتون 3 در 3 دسامبر 2008 منتشر شد که پیشرفت‌های بسیار زیادی کرد ولی ایراد اصلی آن این بود که با نسخه های قبلی پایتون ناسازگار بود و اصل سازگاری با گذشته را رعایت نمی­کرد. اما دیگر این موضوع خیلی مطرح نیست زیرا به تاریخ انتشار این مقاله (سال ۲۰۲۳) در حال حاضر پایتون ۲ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و بهتر است برای شروع یادگیری پایتون 3.x را انتخاب کنید.

در این راستا آکادمی روکسو دوره‌های آموزش رایگان و پیشرفته پایتون را در نسخه ۳ ارائه کرده است که می توانید آنها را ببینید.

یادگیری پایتون چقدر زمان میبرد؟

یادگیری پایتون واقعا چقدر طول می کشد؟ پاسخ به این سوال به اهداف شما بستگی دارد. پایتون فقط یک زبان برنامه نویسی نیست. یک ابزار است و شما یاد می گیرید که چگونه از آن برای مشکلاتی که می خواهید حل کنید استفاده کنید. اما در هر صورت زمان یادگیری پایتون همان طور که گفته شد به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه چند مورد را با هم بررسی می‌کنیم:

یادگیری پایتون چقدر زمان می برد

فقط می­خواهید با پایتون آشنایی پیدا کنید:

برای مثال، اگر شما یک بازاریاب هستید که می‌خواهید داده‌های Google Analytics را با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کنید، می‌توانید سینتکس پایه پایتون و تکنیک‌های مورد نیاز Pandas را در عرض چند هفته بیاموزید. این کار شما را به یک توسعه دهنده پایتون یا تحلیلگر داده واجد شرایط شغلی تبدیل نمی کند، اما برای حل مشکل شما کافی است.

به دنبال یک شغل جدید در علم داده هستید:

اگر به دنبال کار تمام وقت با استفاده از پایتون هستید، باید حداقل چند ماه را به مطالعه پاره وقت اختصاص دهید. این زمان به شغلی که به دنبال آن هستید بستگی دارد. برای بیشتر افراد تازه کار معمولا این بازه حداقل سه ماه طول می کشد.

با این حال، برای بهتر شدن در کار خودتان، می توانید یک عمر را صرف یادگیری پایتون کنید. صدها کتابخانه وجود دارد که بسیاری از آنها به طور دائم در حال بهبود و تکامل هستند و خود زبان نیز در طول زمان تغییر می کند.

زمان زیادی طول نمی کشد تا بتوانید مسائل را با پایتون حل کنید، اما تسلط بر پایتون به معنای یادگیری و رشد مداوم در حرفه شما است.

می‌توان گفت یادگیری پایتون برای یک برنامه‌نویس تازه‌کار حدود 6 تا 12 ماه زمان می‌برد تا به تسلط کامل برسد.

برای رسیدن به سطح متوسط، حدود 3 تا 6 ماه برنامه‌ریزی کنید. در این مدت می‌توانید اصول اولیه زبان را بیاموزید.

البته عوامل دیگری هم وجود دارد از جمله ساعات مطالعه‌ی روزانه، منابع و کتاب‌های یادگیری، تمرین و پروژه‌های انجام‌شده و غیره. بنابراین زمان یادگیری می‌تواند بر اساس شرایط فرد و اهدافش متفاوت باشد.

اما یک راه حل سریع با بازه زمانی بسیار کمتر وجود دارد که می توانید آن را در ابتدا امتحان کنید. آکادمی روکسو دوره‌های رایگان و پیشرفته پایتون را به‌گونه‌ای طراحی و تدریس کرده است که شما در کمترین زمان ممکن (بین ۶ الی ۱۴ ساعت) به کلیات این زبان تسلط پیدا کنید. البته این بدین معنی نیست که تمرین کردن را کنار بگذاریم. بلکه میخواهیم اصول اولیه تا سطح پیشرفته را هر چه سریع تر جلو ببریم.

اگر بخواهیم از گفته های بالا یک جمع بندی داشته باشیم باید بگویم که:

  • برای یادگیری اصول پایتون مانند ساختمان داده ها، ساختارهای کنترلی و توابع حدود ۲ الی ۴ هفته ماه زمان لازم است.
  • برای آموختن اصول اولیه شی‌­گرایی و برنامه نویسی تابعی و استفاده از کلاس ها و ماژول ها حدود ۱ تا ۲ ماه زمان می برد.
  • برای یادگیری طراحی الگوریتم های پیچیده، یادگیری ماشین و پردازش داده نیاز به ۳ تا ۶ ماه وقت دارید.
  • برای رسیدن به سطح حرفه ای از که بتوانید پروژه های پیچیده انجام دهید، ممکن است نیاز به ۱ تا ۲ سال وقت داشته باشید.
  • برای رسیدن سریع به تمام اهداف بالا می‌توانید دوره‌های آموزش پایتون روکسو را مشاهده کنید.

عوامل دیگری هم وجود دارد مانند ساعات مطالعه، انگیزه و تمرکز که بر روند یادگیری تاثیر می گذارند. بنابراین بهتر است هدف خود را مشخص کنید و بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

درآمد برنامه نویس پایتون چقدر است؟

درآمد توسعه دهنده پایتون

درآمد برنامه‌نویسان پایتون به چند عامل اصلی بستگی دارد که در زیر آورده شده اند:

  1. تجربه کاری: با افزایش سابقه کاری و تجربه، درآمد هم افزایش می یابد. برنامه نویسان حرفه‌ای با 5 تا 10 سال سابقه کار، می‌توانند درآمد بالایی داشته باشند.
  2. تخصص و مهارت‌ها: برنامه‌نویسان متخصص و با مهارت‌های بیشتر، درآمد بیشتری دارند. هر چه مهارت بیشتری داشته باشید، درآمد بیشتری به دست خواهید آورد.
  3. محیط کاری و شرکت: برنامه‌نویسانی که برای شرکت‌ها و کارفرمایان بزرگ‌ کار می‌کنند، درآمد بیشتری دارند. کار در شرکت‌های بزرگ و معتبر، باعث افزایش درآمد می‌شود.
  4. نوع قرارداد: برنامه‌نویسانی که به صورت پروژه‌ای و آزاد کار می‌کنند، درآمد بیشتری دارند.

بنابراین به طور کلی درآمد برنامه‌نویسان پایتون می‌تواند از ۵۰۰ دلار در ماه تا ۱۰۰۰۰ دلار در ماه متفاوت باشد که بستگی به عوامل فوق دارد.

برنامه‌نویسان حرفه‌ای پایتون با تجربه بالای ۵ سال و توانایی‌های لازم، می‌توانند درآمد ماهانه بالای ۵۰۰۰ دلار داشته باشند.

میزان حقوق و درآمد شغل‌های مرتبط با زبان پایتون، به موقعیت شغلی مورد نظر و سطح ارشد بودن شما بستگی دارد. به طور کلی بازار کار پایتون برای برنامه نویسان (در سال ۲۰۲۳ - ۱۴۰۲) در ایران به سه بخش تقسیم می شود:

  • برنامه نویس تازه کار بین ۱۰ الی ۱۷ میلیون تومان
  • برنامه نویس متوسط بین ۱۷ الی ۳۵ میلیون تومان
  • برنامه نویس حرفه‌ای (ارشد) بین ۳۵ الی ۱۰۰ میلیون (بستگی به نوع کاری که انجام می‌هد)

برای اطلاعات بیش تر می توانید از سایت های کاریابی ایرانی دیدن کنید و در نهایت ارقامی که برای استخدامی در هر تخصص را ارائه کرده اند مقایسه کنید:

  • سایت جابینجا
  • سایت جاب ویژن
  • سایت ایران تلنت
  • سایت ای استخدام
  • سایت  ایران استخدام
  • سایت کوئرا

کاربردهای زبان پایتون

کاربردهای پایتون

همان طور که میتوانید حدس بزنید پایتون کاربردهای زیادی دارد. در ادامه به مهمترین کاربردهای پایتون خواهیم پرداخت:

توسعه وب

توسعه وب ایجاد یک وب سایت است. توسعه وب می تواند از ساخت یک صفحه ساده و ثابت به ساخت اپلیکیشن های پیچیده و سایت های مهم تبدیل شود. پایتون یک انتخاب عالی برای توسعه وب است. به این دلیل که فریم ورک های توسعه وب زیادی دارد، مانند جنگو، پیرامید و فلاسک. این فریم ورک‌ها مملو از کتابخانه‌های استانداردی هستند که امکان یکپارچه‌سازی آسان پروژه را فراهم می‌کنند و منجر به کاهش زمان توسعه وب می‌شوند.به لطف کتابخانه‌ها و ماژول‌های گسترده‌ای که با فریم ورک های پایتون ارائه می‌شوند، عملکردهایی مانند دسترسی به پایگاه داده، مدیریت محتوا و مجوز دسترسی همگی امکان‌پذیر و به راحتی قابل استفاده هستند. با توجه به تطبیق پذیری آن، جای تعجب ندارد که پایتون به طور گسترده در توسعه وب مورد استفاده قرار گرفته است.

پایتون را هم چنین می توان برای ساخت برنامه های وب با سرعت بالا مورد استفاده قرار داد. منطق پشتیبانی مشترکی که در ساخت فریم ورک‌ها و کتابخانه های آن به کار رفته است باعث می­شود یکپارچه‌سازی پروتکل‌هایی مانند HTTPS، FTP، SSL و غیره و حتی پردازش JSON، XML، E-Mail و موارد دیگر آسان شود.

 توسعه نرم‌افزار

پایتون با کتابخانه‌های غنی و متن باز خود و انعطاف پذیری و سرعت بالای خود برای توسعه نرم‌افزارهای مختلف مناسب است. شما می توانید انواع برنامه ها را با استفاده از پایتون بنویسید. از این زبان همه منظوره می توان برای خواندن و ایجاد فهرست فایل ها، ایجاد رابط کاربری گرافیکی، API و موارد دیگر استفاده کرد. چه برنامه های بلاک چین، چه برنامه های صوتی و تصویری، یا برنامه های یادگیری ماشین، همگی را می توانید با پایتون بسازید. استفاده از پایتون برای ساخت نرم افزار بسیار بیشتر از توسعه وب، توسعه بازی و علم داده است. جنبه های مختلفی از پایتون وجود دارد که بهترین نرم افزارها را میتوان با آن ایجاد کرد. برنامه های پایتون ویژگی های زیادی مانند پیاده سازی سریع، سازگاری بالا، پشتیبانی قوی جامعه و مجموعه های مختلف کتابخانه ها را ارائه می دهند.

علوم رایانه

به دلیل قدرت بالا در برنامه‌نویسی تابعی، پشتیبانی از برنامه‌های علمی ومحاسباتی، پایتون در زمینه‌های علوم رایانه و مهندسی محاسباتی کاربرد دارد.

تحلیل داده‌‌ها با علم داده یا Data Science

همه ما می دانیم که علم داده (Data Science) یکی از مهارت های مورد تقاضا در بازار است. دانش علم داده مهارتی است که در فناوری اطلاعات، تولید یا تجارت الکترونیک مورد توجه قرار می گیرد. دقیقا همینجاست که پایتون وارد عمل می‌شود. وظیفه علم داده این است که آمار، روش‌های علمی و محاسبات را برای به دست آوردن اطلاعات مهم به هم مرتبط کند. داده ها نقش بزرگی در زندگی روزمره دارند.

علم داده رشته‌های مختلفی به عنوان مثال، طراحی داده، ترتیب داده‌ها، داده کاوی، بررسی پیش‌بینی، هوش مصنوعی و درک اطلاعات، و همچنین اندازه‌گیری‌ها، ریاضیات و برنامه‌نویسی مختلفی را به هم پیوند می­دهد. برنامه های پایتون عملکردهای خیره کننده ای را برای مدیریت آمار و محاسبات پیچیده ریاضی ارائه می دهند.

کتابخانه‌های متعدد آن، مانند Pandas، TensorFlow، NumPy و غیره به استخراج اطلاعات ارزشمند از داده‌ها کمک می‌کنند. کتابخانه‌هایی مانند Matplotib و Seaborn به متخصصان علوم داده اجازه می‌دهند تا روی تجسم داده‌ها از طریق نمودارها و نمودارها تمرکز کنند. اغراق نیست اگر بگوییم پایتون اولین چیزی است که هر متخصص علم داده باید بداند.

در زمانی که ما بیش از هر زمان دیگری داده ایجاد می کنیم، نیاز به افرادی هست که بتوانند اطلاعات را جمع آوری، دسته‌بندی و سازماندهی کنند. بنابراین پایتون به خاطر یادگیری آسان، انعطاف پذیری و پشتیبانی خوب، استفاده از آن برای تجزیه و تحلیل داده ها نسبتا سریع و آسان است.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

هوش مصنوعی به هر سیستمی اطلاق می شود که محیط خود را بشناسد و بر اساس هدفی که دارد بتواند اقدام کند. یکی از مهمترین کاربردهای پایتون در هوش مصنوعی است. دلیل آن این است که پایتون یک زبان پایدار است و توانایی انجام محاسبات مورد نیاز برای ساخت مدل‌های یادگیری ماشین را دارد. زبان پایتون به دلیل داشتن کتابخانه‌هایی مانند NumPy و Scikit-learn برای یادگیری ماشین (ML) و هوش مصنوعی (AI) عالی است. یادگیری ماشینی بخشی از هوش مصنوعی است و هدف آن درک و ایجاد استراتژی ها و بهبود عملکرد کارها است.

بازی‌سازی

کتابخانه‌هایی مانند PyGame و Kivy پایتون را به یک زبان محبوب برای توسعه‌ی بازی‌های ویدئویی تبدیل کرده اند. بنابراین دامنه کاربرد پایتون بسیار وسیع است و در زمینه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر چه پایتون از استانداردهای صنعتی در توسعه بازی فاصله دارد، اما کاربردهای خود را در صنعت دارد.  اگر در پایتون یا توسعه بازی تازه کار هستید، ابتدا می توانید نحوه ساخت یک بازی متنی در پایتون را یاد بگیرید. با انجام این کار، می توانید بر روی انواع مهارت های خود کار کنید و دانش خود را در زمینه های مختلف ارتقا دهید. پایتون همچنین در توسعه بازی های تعاملی استفاده می شود. بازی هایی مانند Civilization-IV، Disney’s Toontown Online، Vega Strike و غیره با استفاده از پایتون ساخته شده اند. این زبان به خوبی با کتابخانه ها و ابزارهای توسعه دهنده بازی مجهز شده است. بسیاری از کتابخانه های توسعه بازی دو بعدی و سه بعدی عبارتند از Pygame، Pycap، Construct، Panda 3D، Pysoy و PyopenGL.

امور مالی

Python به طور گسترده­ای در امور مالی و معمولا در زمینه هایی مانند تجزیه و تحلیل کمی و کیفی امور مالی به کار می­رود. پایتون می تواند یک ابزار ارزشمند در تعیین قیمت دارایی ها و پیش بینی ها و همچنین در خودکارسازی گردش کار در منابع مختلف داده باشد.

همانطور که قبلا ذکر شد، پایتون یک ابزار ایده آل برای کار با داده های بزرگ است و کتابخانه های زیادی برای کمک به جمع آوری و پردازش اطلاعات در دسترس هستند. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت Python یکی از زبان های کاربردی در صنعت مالی است.

طراحی

وقتی می‌پرسید "پایتون برای چه چیزی استفاده می‌شود؟" احتمالا انتظار نداشتید که طراحی در لیست قرار بگیرد. با این حال، پایتون می تواند برای توسعه اپلیکیشن های طراحی گرافیکی استفاده شود. این زبان در نرم افزارهای تصویربرداری دو بعدی مانند Paint Shop Pro و Gimp استفاده می شود.

پایتون حتی در نرم‌افزارهای انیمیشن سازی سه بعدی مانند Lightwave، Blender و Cinema 4D استفاده می‌شود.

رابط کاربری گرافیکی دسکتاپ

ما از پایتون برای برنامه نویسی برنامه های دسکتاپ استفاده می کنیم. پایتون کتابخانه Tkinter را فراهم می کند که می تواند برای توسعه رابط های کاربر استفاده شود. ابزارهای مفید دیگری مانند wxWidgets، Kivy، PYQT وجود دارد که می توان از آنها برای ایجاد برنامه در چندین پلتفرم استفاده کرد.

می توانید با ایجاد اپلیکیشن های ساده مانند ماشین حساب، برنامه های To-Do شروع کنید و  سپس برنامه های پیچیده تری ایجاد کنید.

یکی از مهمترین کاربردهای پایتون توسعه رابط کاربری گرافیکی دسکتاپ است. ما می دانیم که پایتون یک زبان برنامه نویسی ساده، پایدار، آسان برای یادگیری، منبع باز و مستقل از پلتفرم است. این عوامل برای توسعه رابط کاربری گرافیکی دسکتاپ بسیار سودمند هستند.

اسکرپینگ وب

وب اسکرپینگ استخراج داده ها از وب سایت ها است. پایتون زمانی که می‌خواهد حجم زیادی از داده‌ها را از وب‌سایت‌ها بیرون بکشد، میتواند کاربردی باشد و در فرآیندهای مختلف دنیای واقعی مانند مقایسه قیمت، آماده کردن فهرست‌های شغلی، تحقیق و توسعه و موارد دیگر مفید باشد. اسکرپینگ داده ها به طور مداوم اطلاعات زیادی را از سایت ها برای اهداف مختلف استخراج می­کند، به عنوان مثال، مشاهده هزینه، بهبود مدل های هوش مصنوعی، جمع آوری اطلاعات پولی، بررسی نظرات خریدار، دنبال کردن اخبار و غیره. محققان، متخصصان و سازمان‌ها از برنامه‌های اسکرپینگ وب برای جمع‌آوری اطلاعات و غیره برای کارهای گسترده استفاده می‌کنند.

پایتون با کتابخانه BeautifulSoup چنین داده هایی را استخراج می کند. هم چنین ابزارهایی مانند PythonRequest، Selenium، MechanicalSoup برای اسکرپ کردن برنامه های وب استفاده می شوند.

کار با برنامه های صوتی و تصویری

برنامه صوتی و تصویری برنامه‌ای است که به شما امکان می‌دهد فایل‌های صوتی و تصویری را پخش، ایجاد یا دستکاری کنید. Python با کتابخانه های خود برای دستیابی به این کار مجهز هستند. با استفاده از کتابخانه های پایتون مانند Pyo، Pyaudio Analysis، Dejavu و چندین کتابخانه مختلف مانند این، می توان کارهایی مانند کنترل صدا، تشخیص صدا و غیره را انجام داد. اکنون به بخش ویدیویی پایتون می‌رسیم، کتابخانه‌های زیادی مانند Scikit-Video، OpenCV و Scipy را ارائه می‌کند که به ساخت و دستکاری ویدیوها برای استفاده در سایر برنامه‌ها کمک می‌کنند. اسپاتیفای، نتفلیکس و یوتیوب مثال های خوبی هستند که در آنها از برنامه های پایتون استفاده می شود. ما از Python برای توسعه برنامه‌هایی استفاده می‌کنیم که می‌توانند چند کار را انجام دهند و همچنین رسانه‌های خروجی را تولید کنند. برنامه های صوتی و تصویری مانند TimPlayer، Cplay با استفاده از کتابخانه های پایتون توسعه یافته اند. آنها ثبات و عملکرد بهتری را در مقایسه با سایر پخش کننده های رسانه ارائه می دهند.

اپلیکیشن های CAD

طراحی به کمک رایانه بسیار چالش برانگیز است زیرا چیزهای بسیاری وجود دارد که باید به آنها رسیدگی شود. پایتون این کار را نیز ساده می کند و شناخته شده ترین برنامه ها برای کد CAD Fandango، Fandango، PythonCAD Blender، و Vintech RCAM هستند.

پایتون برای طراحی محصولات به عنوان مثال اتومبیل، حمل و نقل هوایی، معماری، و بسیاری دیگر استفاده می شود. برنامه های CAD به سازندگان محصول و معماران اجازه می دهد تا آیتم ها را با دقت بسیار زیاد طراحی کنند.

نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای Embedded

پایتون بر پایه زبان C ساخته شده است که به این معنی است که می توان از آن برای ایجاد نرم افزار های Embedded C استفاده کرد. پایتون به ما کمک می کند تا برنامه های سطح بالاتر را روی دستگاه های کوچکتر که می توانند پایتون را تفسیر کنند، اجرا کنیم.  اپلیکیشن های تعبیه شده برنامه هایی هستند که کار خاصی را انجام می دهند که مربوط به داخل نوعی دستگاه است. به عنوان مثال اجاق های مایکروویو، ماشین لباسشویی، بازی های ویدئویی، گوشی های هوشمند و غیره.

سیستم عامل

پایتون یک زبان برنامه نویسی قدرتمند است و زبان C نیز همینطور است. وقتی این دو با هم ترکیب شوند، سیستم عامل های زیادی  می­توانند ساخته شوند. از پایتون در ایجاد سیستم عامل های اوبونتو و Anaconda و Fedora از Red Hat استفاده شده است. سیستم عامل های ساخته شده با پایتون امروزه میلیاردها کامپیوتر را تحت پوشش خود قرار داده اند.

وقتی در مورد هر کامپیوتری صحبت می کنیم اولین چیزی که به ذهن ما می رسد مغز آن یعنی سیستم عامل آن است. پایتون یک زبان برنامه نویسی است که سیستم عامل مبتنی بر لینوکس را کنترل می کند. نکته مهم این است که پایتون خود سیستم عامل نیست بلکه بخشی از آن است.​

رباتیک

رباتیک بخشی از فناوری است که ربات ها را، طراحی و توسعه می دهد. ربات ها معمولا در مشاغلی مانند تولید خودرو برای انجام کارهای ساده و در مشاغلی که کار باید در شرایط نا امن برای افراد انجام شود، استفاده می شود. زبان برنامه نویسی پایتون در برنامه نویسی ربات کاربرد دارد. با آموزش یک ربات، می توانید محتوایی بسازید که یک برنامه کامل ربات را اجرا، ضبط و باز تولید کند. با استفاده از Python API می توانید یک ربات را در حین شبیه سازی کنترل کنید، توابع را برای مفاصل ربات فراخوانی کنید، رفتار ربات را مکانیزه کنید و اجزای مختلف ربات را کنترل کنید.

پردازش تصویر

پردازش تصویر تکنیکی برای انجام کارهای خاص بر روی یک تصویر برای به دست آوردن یک تصویر ارتقا یافته یا دریافت برخی داده های مفید از آن است. رشته پردازش تصویر یک رشته بسیار گسترده است که شامل استراتژی های پیشرفته مدیریت سیگنال و همچنین روش هایی است که برای تصاویر در نظر گرفته شده است.

پردازش متن

پردازش متن در محاسبات به معنای مدیریت یا دستکاری متن است. از آنجایی که معمولا با کلمات صحبت می کنیم، نه اعداد، سازمان ها اطلاعات متنی خام زیادی را از طریق پیام ها، بازدید از بحث ها، سرگرمی های آنلاین و کانال های مختلف دریافت می کنند. این اطلاعات ساختار نیافته مملو از تجربیات و ارزیابی‌ها درباره موضوعات مختلف است، اما سازمان‌ها ابتدا باید اطلاعات مبتنی بر متن را هماهنگ، مرتب‌سازی و اندازه‌گیری کنند تا به این داده‌های مهم دست یابند. بنابراین برای پردازش متن معمولا از پایتون برای کارهای خود استفاده می کند.

در این مقاله جامع سعی شده است که همه ویژگی های پایتون بررسی شود. اگر تا اینجای مقاله را خواندید تبریک میگویم. ولی ادامه مقاله را از دست ندهید. چون قرار است سیر تا پیاز پایتون را برای شروع به شما آموزش دهیم.

در ادامه مسیر شغلی و دوره های آموزشی پایتون را بررسی خواهیم کرد. ادامه مقاله را از دست ندهید.

مسیرهای شغلی برنامه نویس پایتون

مسیرهای شغلی برنامه نویس پایتون

برنامه نویسان پایتون می توانند در مسیرهای شغلی متفاوتی مشغول به کار شوند از جمله:

  • توسعه دهنده وب: توسعه وب سایت ها با استفاده از فریمورک هایی همچون Django و Flask و با استفاده از پایتون چندین سال است که در حال انجام شدن است. پس اگر پایتون را یاد بگیرید میتوانید در زمینه توسعه وب مشغول به کار شوید.
  • توسعه دهنده نرم افزار: توسعه نرم افزارهای دسکتاپ و موبایل با استفاده از فریمورک ها و کتابخانه های پایتون امکان پذیر است این کار توسط توسعه دهنده نرم افزار انجام میشود.
  • مهندس هوش مصنوعی: طراحی الگوریتم های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با استفاده از کتابخانه هایی مانند TensorFlow و یادگیری ماشینی (ML) در بازار کار امروزی بسیار داغ است و پایتون پرکاربردترین ابزار برای یادگیری ماشین است. بنابراین تسلط بر پایتون می‌تواند به شما کمک کند تا شغل متخصص یادگیری ماشین یا هوش مصنوعی (AI) پیدا کنید. نقش یک متخصص یادگیری ماشینی یا هوش مصنوعی ساختن مدل هایی بر اساس آمار است که به کامپیوتر یاد می دهد که چگونه یک کار خاص را انجام دهد.
  • برنامه نویس امنیتی: بررسی ایمنی نرم افزارها، شناسایی آسیب پذیری ها و عملیات هک با کتابخانه های مخصوص پایتون توسط برنامه نویس امنیتی انجام میشود.
  • آنالیزگر اطلاعات: تجزیه و تحلیل داده ها و نمایش گزارش ها با استفاده از کتابخانه هایی مانند NumPy، Pandas،Matplotlib و  Plotlyقابل انجام است. تحلیلگران داده از پایتون (و سایر ابزارها) برای استخراج داده ها و کمک به شرکت ها در تصمیم گیری استفاده می کنند.
  • فریلنسر پایتون: آیا می خواهید برای خودتان کار کنید، آن هم در هر کجای دنیا؟ پس باید به فکر فریلنسر پایتون باشید.
  • توسعه دهنده بلاک چین: پایتون همچنین یک مهارت مورد تقاضا برای توسعه بلاک چین است. یک توسعه دهنده بلاک چین برنامه های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند را توسعه می دهد. پایتون همچنین می تواند در معماری و پروتکل بلاک چین استفاده شود. اگر در پایتون مهارت داشته باشید و درک خوبی از رمزنگاری، پروتکل‌های شبکه و پایگاه‌های اطلاعاتی داشته باشید، می‌توانید از آن برای توسعه استفاده کنید.
  • مهندس اتوماسیون تست: پایتون برای تست اتوماسیون نیز استفاده می شود. تست اتوماسیون سرعت و کارایی تست را افزایش می دهد و کمتر در معرض خطا قرار می گیرد. این امر ثبات را تضمین می کند، در زمان و هزینه صرفه جویی می کند و به عرضه سریعتر محصولات به بازار کمک می کند.
  • متخصص علم داده: شغل متخصص علم داده این روز ها بسیار مورد تقاضا است. داده ها برای بسیاری از برنامه ها حیاتی هستند. اگر دانش خوبی از آمار و یادگیری ماشین دارید، می توانید نقش به یک دانشمند داده تبدیل شوید، جایی که دانش شما برای پیش بینی و کار با داده ها استفاده می شود.

از گفته های بالا نتیجه میگیریم که بسته به تخصص و علاقه، برنامه نویسان پایتون می توانند در چندین مسیر شغلی مجزا کار کنند و درآمد خوبی داشته باشند.

لپ تاپ مناسب برنامه نویسی پایتون چیست؟

لپ تاپ مناسب برنامه نویسی پایتون

در این جا قرار است لپ تاپ های مناسب برنامه نویسی پایتون را بررسی کنیم. ابتدا بیایید با پیکربندی لازم برای لپ‌تاپ‌ها شروع کنیم. برای برنامه‌نویسی پایتون نیاز به یک لپ‌تاپ قدرتمند و سریع با ویژگی‌های زیر دارید:

پردازنده قدرتمند: وقتی صحبت از پردازنده به میان می آید، من پردازنده i5 یا i7 (نسل هفتم، هشتم، نهم یا دهم) را توصیه می کنم. این پردازنده ها قدرتمندتر هستند و می توانند برخی از وظایف بسیار بزرگ را به راحتی انجام دهد. لپ تاپ هایی با پردازنده i5 نیز عملکرد خوبی دارند اما مانند i7 خوب نیستند. بنابراین اگر می­خواهید یک لپ‌تاپ بخرید، از پردازنده i7 یا i9 استفاده کنید.

    • حداقل پردازنده مورد نیاز - Intel Core i5
    • توصیه شده - Intel Core i7

حافظه RAM: هر لپ تاپ برای برنامه نویسی پایتون باید حداقل 8 گیگابایت رم داشته باشد. اما من توصیه می کنم در صورت امکان حداقل 16 گیگابایت RAM تهیه کنید. زیرا هرچه RAM بیشتری داشته باشید، عملیات سریعتر انجام می شود. اما اگر فکر می‌کنید لپ‌تاپ با رم ۱۶ گیگابایتی برای شما گران است، می‌توانید از رم ۸ گیگابایتی استفاده کنید، اما سراغ کمتر از ۸ گیگابایت نروید.

  • حداقل RAM مورد نیاز - 8 گیگابایت
  • استاندارد و توصیه شده - 16 گیگابایت RAM

فضای دیسک بیشتر: برای نصب کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های پایتون نیاز به فضای دیسک زیادی دارید. فضای ذخیره سازی یک عامل مهم برای برنامه نویسی لپ تاپ است. به عنوان یک توسعه دهنده پایتون، باید با یک محیط توسعه مانند ویژوال استودیو سر و کار داشته باشید. من توصیه می کنم از SSD استفاده کنید. SSD کمی گران است اما بسیار سریعتر است. با این حال، اگر فکر می کنید SSD برای شما کمی گران است، می توانید از HDD استفاده کنید. HDD بسیار ارزان تر از SSD است. اما من شخصا SSD را توصیه می کنم. اگر از HDD استفاده می­کنید، من 1 ترابایت فضای ذخیره سازی و اگر از SSD استفاده می کنید، حداقل 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی را توصیه می کنم.

  • حداقل فضای ذخیره سازی مورد نیاز - 1 ترابایت هارد دیسک یا 256 گیگابایت SSD
  • توصیه شده - 512 گیگابایت SSD یا بیشتر

صفحه‌نمایش بزرگ: صفحه‌نمایشی با اندازه 15 تا 17 اینچ که فضای کافی برای کدنویسی داشته باشد.

کیبورد خوب: کیبورد لپ تاپ مهم است زیرا ساعات زیادی از آن برای برنامه نویسی استفاده خواهید کرد.بنابراین متناسب با بودجه و نیاز خود، از لپ‌تاپ‌های معتبری همچون لنوو، ایسر، دل، اچ‌پی، ایسوس و... برای برنامه‌نویسی پایتون استفاده کنید.

GPU: کارت گرافیک برای برنامه نویسی پایتون ضروری نیست، اما بستگی به این دارد کاری دارد که می­خواهید روی لپ تاپ انجام دهید. اگر می خواهید محصولی جذاب و چشم نواز ساخته و طراحی کنید، به گرافیک بالا در لپ تاپ خود نیاز دارید. پیشنهاد من یک پردازنده گرافیکی سری Nvidia GTX با حداقل 2 گیگابایت VRAM است. بنابراین لپ تاپ هایی که برای بازی خوب هستند اغلب برای برنامه نویسی نیز خوب هستند.

  • حداقل کارت گرافیک مورد نیاز - Intel Integrated UHD 620
  • توصیه شده - GPU سری Nvidia GTX با حداقل 2 گیگابایت VRAM

عمر باتری: عمر باتری لپ تاپ شما باید مناسب باشد، به خصوص اگر در خارج از منزل کدنویسی می کنید یا در سفر از آن استفاده می کنید. بنابراین قبل از خرید لپ تاپ به ظرفیت باتری توجه کنید.

سیستم عامل: وقتی نوبت به سیستم عامل می رسد، به اولویت شما بستگی دارد. اگر از عاشقان مک هستید یا می خواهید محصولات آنها را خریداری کنید، این یک گزینه عالی برای شما است.اما اگر ویندوز را ترجیح می دهید، باز هم کاملا خوب است. بسیاری از افراد لینوکس را انتخاب می کنند. تقریبا در همه سیستم‌عامل ها برنامه‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی به خوبی اجرا می­شوند. علاوه بر این در لینوکس پایتون به صورت پیشفرض نصب است!

توجه: اگر بودجه شما به شما اجازه نمی دهد تمام پیش نیازهایی را که من در مورد آنها صحبت کردم برآورده کنید، ویژگی کم اهمیت تر فضای ذخیره سازی است. چون ارتقا آن بعدا هم می­تواند انجام شود.

اینها پیش نیازهایی است که باید هنگام انتخاب بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی پایتون در نظر داشته باشید. امیدوارم آن ها را به خوبی خوانده باشید. اکنون، بیایید بهترین لپ‌تاپ‌ها را برای برنامه‌نویسی پایتون بررسی کنیم.

بهترین لپ تاپ ها در 2023 برای برنامه نویسی پایتون

مک بوک پرو اپل

مک بوک پرو اپل

  • سی پی یو: 6GHz Intel Core i7 (نسل نهم)
  • RAM: شانزده گیگا بایت
  • جی پی یو: AMD Radeon Pro 5300M Graphics با حافظه GDDR6
  • فضای ذخیره سازی: 512 گیگابایت SSD
  • صفحه نمایش: صفحه نمایش 16 اینچی رتینا با فناوری True Tone

 Lenovo ThinkPad T490 2023

Lenovo ThinkPad T490 2023

  • سی پی یو: Intel Core i5-8265U تا 3.9 گیگاهرتز
  • RAM: شانزده گیگابایت رم DDR4
  • GPU: اختصاصی ندارید
  • فضای ذخیره سازی - 256 گیگابایت-2 ترابایت SSD (از مدل به مدل دیگر متفاوت است)
  • دسکتاپ - 14 اینچی TN FHD
  • وزن -41 پوند

این لپ‌تاپ می‌تواند محیطی شبیه به یونیکس را به همراه تمام مشخصات مورد نیاز برای اجرای مجموعه‌های داده بزرگ نگه دارد. این لپ تاپ یک گزینه عالی برای کسانی است که می خواهند Linux Distros را روی لپ تاپ خود نصب کنند.

در این لپ‌تاپ می‌توانید رم (8-40 گیگابایت) و پردازنده را بسته به نیاز خود پیکربندی کنید. ThinkPads پردازنده گرافیکی اختصاصی ندارند. از آنجایی که واحد ذخیره سازی ThinkPads از 256 گیگابایت تا 2 ترابایت SSD است (از مدلی به مدل دیگر متفاوت است)، بنابراین می توانید کد خود را با داده هایی که می توانید در منابع سخت افزاری آن قرار دهید آزمایش کنید.

Dell XPS 15 7590

Dell XPS 15 7590

  • سی پی یو:  5 گیگاهرتز Intel Core i7-9750h
  • RAM: شانزده گیگابایت
  • GPU: چهار گیگابایت Nvidia GeForce GTX 1650
  • فضای ذخیره سازی: 256 گیگابایت SSD
  • صفحه نمایش: OLED 15.6 اینچی 4K UHD (3840 x 2160)

اگر به دنبال لپ‌تاپی هستید که بتواند نیازهای فنی و آکادمیک شما را برطرف کند، این لپ‌تاپ برای شما عالی است. یک پردازنده اینتل Core i7-9750 در این لپ تاپ وجود دارد. علاوه بر این، این لپ‌تاپ دارای پردازنده گرافیکی NVidia GeForce GTX 1650 است. این لپ تاپ دارای 16 گیگ رم است که برای انجام تجزیه و تحلیل های آماری پیچیده به راحتی می تواند استفاده شود. اندازه صفحه نمایش آن 15.6 اینچی است. وزن این لپ‌تاپ فقط ۳ کیلوگرم است و دارای پورت‌های USB 3.0، Thunderbolt و سایر پورت‌های سازنده برای عملکرد بهتر است.

Dell همچنین یک اسکنر اثر انگشت و پشتیبانی عالی بی سیم برای بهبود امنیت و اتصال ارائه می دهد. این لپ تاپ دارای باتری قدرتمندی است که تا 14 ساعت دوام می آورد.

ایسر پرداتور هلیوس 300

 ایسر پرداتور هلیوس 300

  • CPU: پردازنده 6 هسته ای Intel Core i7-8750H نسل هشتم (تا 4.1 گیگاهرتز) با Windows 10 Home 64 Bit
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 :GPU
  • RAM: شانزده گیگابایت DDR4
  • صفحه نمایش: 6 اینچ FHD IPS با رفرش 144 هرتز
  • فضای ذخیره سازی: 256 گیگابایت NVMe SSD

لپ تاپ Acer Predator یک لپ تاپ بسیار عالی است. این لپ تاپ دارای پردازنده Core i7 اینتل و هم چنین دارای 16 گیگابایت رم به همراه 256 گیگابایت حافظه SSD است. این لپ تاپ برای گیمینگ مناسب است به همین دلیل دارای NVIDIA GEFORCE GTX 1060 نیز هست. به طور کلی، این لپ تاپ برای برنامه نویسی عالی است و صفحه نمایش (17.3 اینچی) این لپ تاپ نیز بسیار چشم نواز است. در بالا پنج لپ تاپ مناسب برنامه نویسی پایتون در سال 2023 به شما معرفی شدند.

دقت داشته باشید که این لپ تاپ ها حداقل امکانات را برای شما فراهم می کنند و اگر میخواهید سیستم یا لپ تاپ قوی تری تهیه کنید که عالیست!

معرفی پروژه‌هایی برای تقویت مهارت‌های پایتون

 برای تقویت مهارت های برنامه نویسی پایتون، میتوانید پروژه های زیر را انجام دهید:

  • نوشتن یک بازی ساده: برای تمرین بر روی ساختمان داده ها، الگوریتم ها و رویدادها.
  • ایجاد یک سایت وب ساده: با استفاده از پایتون و یکی از فریمورک ها مانند Flask و Django.
  • طراحی یک بات اتوماسیون تلگرام: برای آشنایی با API ها و کراول کردن دیتا.
  • نوشتن یک اسکریپت آنالیز دیتا: برای آموختن کتابخانه های Numpy و Pandas
  • طراحی الگوریتم های پیچیده: مثل مرتب کردن، جستجو و...
  • ساخت بات یادگیری ماشین: با استفاده از کتابخانه های ML
  • کار بر روی پروژه های منبع باز: برای آموختن از پروژه های دیگران

در زیر پروژه هایی دیگری در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته برای آشنایی بیشتر شما آورده شده است:

پروژه برای برنامه نویسان مبتدی:

  • پیش بینی آب و هوای زنده
  • برنامه GUI Generator Password
  • پروژه برنامه Desktop Battery Notifier
  • حل کننده سودوکو
  • رابط کاربری گرافیکی دانلود کننده ویدیوی یوتیوب
  • پخش کننده موسیقی
  • دانلود تصاویر و استوری‌های اینستاگرام

پروژه برای برنامه نویسان متوسط:

  • مرورگر وب
  • سیستم مدیریت بانک با استفاده از فایل ها
  • پروژه بات تلگرام
  • دانلود تصاویر و ویدیوهای یوتیوب

پروژه برای برنامه نویسان پیشرفته:

  • تشخیص گفتار
  • تشخیص نقض در سیگنالهای ترافیکی
  • مدیریت کارکنان
  • کنترل ماوس با حرکات دست
  • تایپ هوش مصنوعی
  • برنامه Covid Tracker

پروژه های بالا را در با توجه به سطحی که دارید انجام دهید تا به تسلط کافی در پایتون دست پیدا کنید. آموختن از راه تمرین بهتر روش یادگیری است.

موانع یادگیری پایتون چیست؟

اگر کارهای زیر را انجام دهید هرگز یادگیری پایتون را یاد نخواهید گرفت:

  • یادگیری پایتون را هفتگی نکنید، یعنی فقط در آخر هفته ها به مطالعه پایتون نپردازید . تعطیلات آخر هفته برای استراحت و وقت گذارندن با دوستان و خانواده است.
  • سعی نکنید تک تک چیزها را بفهمید. ابتدا باید چند مورد را درک کنید و سپس به کاوش بیشتر ادامه دهید.
  • برای یادگیری هر کاری که پایتون می تواند انجام دهد، برنامه ریزی نکنید. یک لیست کوچک برای به دست آوردن اولین هدف از یادگیری پایتون تهیه کنید و پس از یادگیری کامل آن به شاخه های دیگر بروید.
  • زمان را برای برنامه ریزی و فکر کردن تلف نکنید. همین امروز شروع کن.

چگونگی نصب نرم افزار پایتون

چگونگی نصب پایتون در ویندوز، مک و لینوکس

 در اینجا شما را با فرآیند نصب پایتون در سیستم عامل های مختلف مانند ویندوز، مک و لینوکس راهنمایی می کنیم.

نحوه نصب پایتون

فرآیند نصب پایتون از سیستم عاملی به سیستم عامل دیگر متفاوت است. به همین دلیل ما دستورالعمل هایی را برای سیستم عامل های زیر برای شما ارائه کرده ایم:

  • ویندوز
  • سیستم عامل مک
  • لینوکس

دستورالعمل ها با توجه به سیستم عامل و نسخه خاص سیستم شما متفاوت خواهد بود. برای نصب پایتون روی هر پلتفرم مربوطه مراحل زیر را دنبال کنید.

نحوه نصب پایتون در ویندوز

در این بخش، شما را با مراحل نصب پایتون در سیستم عامل ویندوز آشنا خواهیم کرد. برای راه‌اندازی و اجرای پایتون در ویندوز خود، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. دانلود installer پایتون (python installer)
  2. اجرای installer
  3. ویژه سازی نصب برای سیستم (اختیاری)
  4. نصب پایتون
  5. تایید نصب پایتون
  6. روش های جایگزین نصب با استفاده از مایکروسافت استور

مرحله 1: دانلود installer پایتون (python installer)

وارد وب سایت رسمی پایتون شوید و آخرین نسخه Python 3.x را برای ویندوز دانلود کنید. وب سایت به طور خودکار سیستم عامل شما را شناسایی می کند و installer مناسب برای سیستم شما (32 بیتی یا 64 بیتی) را ارائه می دهد.

دانلود پایتون از وب سایت رسمی

مرحله 2: اجرای installer

فایل installer دانلود شده (معمولا در پوشه Downloads است) را پیدا کنید و روی آن دوبار کلیک کنید تا مراحل نصب اجرا شود. ممکن است کنترل حساب کاربری (UAC) از شما خواسته شود تا نصب را مجاز کنید. برای ادامه روی Yes کلیک کنید.

مرحله 3: ویژه سازی نصب برای سیستم (اختیاری)

در صفحه خوش آمد گویی installer، دو گزینه را مشاهده خواهید کرد: Install Now و Customize install. اگر می خواهید پایتون را با تنظیمات پیش فرض آن نصب کنید، روی Install Now کلیک کنید.

installer پایتون برای ویندوز

نکته­ ی مهم:

توصیه می کنیم قبل از ادامه نصب، کادر کنار "Add Python 3.x to PATH" را علامت بزنید. این کار این اطمینان را به ما می­دهد که پایتون به متغیر PATH سیستم شما اضافه می شود و اجرای پایتون را از خط فرمان آسان تر می کند.

اگر می‌خواهید مسیر نصب را تغییر دهید (مثلا تغییر دایرکتوری نصب یا انتخاب ویژگی های خاص برای نصب)، روی Customize install کلیک کنید. تصویر زیر را ببینید:

ویژگی های که میتوانید به صورت اختیاری در installer پایتون برای ویندوز فعال کنید

آنچه را که می خواهید در کنار نسخه اصلی اصلی نصب شود، انتخاب کنید (توصیه من این هست که همه گزینه ها را تیک بزنید). گزینه های شما عبارتند از:

  • Documentation: شامل فایل مستندات پایتون همراه با نصب است.
  • pip: این گزینه pip را نصب می‌کند که به شما امکان می‌دهد پکیج ها و کتابخانه‌های دیگر پایتون را هر طور که می‌خواهید نصب کنید.
  • tcl/tk and IDLE: این گزینه tkinter و IDLE را نصب می کند.
  • Python test suite: با انتخاب این گزینه مجموعه تست استاندارد کتابخانه نصب می شود که برای آزمایش خروجی شما مفید است.
  • py launcher. برای همه کاربران: این دو گزینه باعث می شود تا بتوانید پایتون را از خط فرمان راه اندازی کنید

پس از اتمام انتخاب خود، روی Next کلیک کنید.

سپس به کادر پنجره جدیدی هدایت می شوید که گزینه های پیشرفته را ارائه می دهد:

بررسی کنید که دایرکتوری انتخاب شده برای نصب صحیح است.

مرحله 4: نصب پایتون

پس از انتخاب تنظیمات مورد نظر خود، روی Install کلیک کنید تا مراحل نصب آغاز شود. Installer فایل های لازم را برای رایانه شما کپی می کند و سپس پایتون را راه اندازی می کند. این فرآیند ممکن است چند دقیقه طول بکشد.

مرحله 5: تایید نصب

پس از اتمام نصب، می توانید با باز کردن Command Prompt (cmd را در منوی Start جستجو کنید) و دستور زیر را تایپ  تایید کنید تا نشان پایتون به درستی نصب شده است و ورژن آن را نمایش دهد:

python --version

Enter را فشار دهید و باید نسخه پایتونی را که نصب کرده اید در خروجی مشاهده کنید. این دستور تایید می کند که پایتون با موفقیت روی رایانه شما نصب شده است.

روش های جایگزین نصب با استفاده از مایکروسافت استور

به عنوان جایگزینی برای دانلود installer پایتون از وب سایت رسمی، می توانید با استفاده از مایکروسافت استور پایتون را روی ویندوز نصب کنید. این روش تضمین می کند که آخرین نسخه پایتون را دریافت کرده و به روز رسانی آسان را امکان پذیر می کند.

برای نصب پایتون به این روش، باید:

  1. باز کردن مایکروسافت استور: "Microsoft Store" را در منوی استارت جستجو کنید و روی برنامه کلیک کنید تا باز شود.
  2. جستجو Python: در مایکروسافت استور، در نوار جستجو در گوشه سمت راست بالا برای جستجوی "Python" استفاده کنید. شما باید آخرین نسخه Python 3.11 را در نتایج جستجو مشاهده کنید.
  3. Install Python: روی فهرست Python 3.11 کلیک کنید و سپس روی دکمه Install در صفحه برنامه Python کلیک کنید. مایکروسافت استور پایتون را بر روی رایانه ویندوز شما دانلود و نصب می کند.
  4. در حال حاضر متاسفانه ماکروسافت استور کاربران ایرانی را تحریم کرده است و باید آن را دور بزنید.

نحوه نصب پایتون در مک

حال بیایید مراحل نصب پایتون را در مک بررسی کنیم. در حالی که مک با یک نسخه از پیش نصب شده پایتون ارائه می شود، ولی این نسخه معمولا یک نسخه قدیمی (Python 2.x) است که دیگر پشتیبانی نمی شود.

برای بررسی اینکه سیستم شما در حال حاضر کدام نسخه از پایتون را دارد و برای فهمیدن آخرین نسخه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. بررسی ورژن پایتون
  2. بازدید از وب سایت پایتون
  3. دانلود installer پایتون برای مک
  4. اجرای installer و دنبال کردن دستورالعمل ها
  5. بررسی صحیح بودن نصب پایتون و IDLE
  6. تایید نصب با ترمینال

مرحله 1: بررسی ورژن فعلی پایتون

قبل از نصب پایتون در مک، بهتر است نسخه پایتونی که سیستم شما در حال حاضر دارد را بررسی کنید. مک معمولا با ورژن قدیمی پایتون (Python 2.x) که از پیش در آن نصب شده است، ارائه می‌شود.

برای بررسی نسخه پایتون سیستم خود، برنامه ترمینال را باز کنید (می توانید آن را با استفاده از جستجوی Spotlight یا در زیر Applications > Utilities پیدا کنید) و دستور زیر را تایپ کنید:

python --version

Enter را فشار دهید، آنگاه ورژن را می بینید که در خروجی به صورت زیر نمایش داده می شود:

Python 2.7.x

اگر پایتون 3.x در سیستم شما نصب شده است، می توانید ورژن آن را با اجرای دستور زیر بررسی کنید:

python3 --version

اگر از ورژن Python 3.x نصب شده راضی هستید، می توانید مراحل باقی مانده را نادیده بگیرید. اگر پایتون 3.x نصب نشده است یا می خواهید ورژن جدیدتری را نصب کنید، به مرحله بعد بروید.

مرحله 2: بازدید از وب سایت پایتون

برای دانلود آخرین نسخه پایتون برای مک از وب سایت رسمی پایتون دیدن کنید.

مرحله 3: دانلود installer پایتون برای مک

در صفحه دانلود، بسته installer مک (فایل pkg.) را برای آخرین ورژن پایتون پیدا خواهید کرد. installer را برای رایانه خود دانلود کنید.

مرحله 4: اجرای installer و دنبال کردن دستورالعمل ها

فایل installer دانلود شده (معمولا در پوشه Downloads) را پیدا کنید و روی آن دوبار کلیک کنید تا مراحل نصب اجرا شود.

installer پایتون برای مک

مراحل نصب را با موافقت مجوزهای نرم افزار، انتخاب مکان نصب (توصیه می کنیم از مکان پیش فرض استفاده کنید) و در صورت درخواست رمز عبور administrator خود را وارد کنید.

مرحله 5: بررسی صحیح بودن نصب پایتون و IDLE

پس از اتمام مراحل نصب، پوشه ای در دسکتاپ شما باز می شود. روی IDLE در این پوشه کلیک کنید.

پس از نصب، IDLE  را در مک باز کنید.

IDLE محیط توسعه مستقلی است که همراه با پایتون ارائه می شود. پس از باز شدن، باید به طور خودکار یک (شل) پوسته پایتون را ببینید.

شل پایتون

می‌توانید با تایپ کردن دستور print مطمئن شوید پایتون که درست کار می‌کند مانند زیر:

print(‘Test message’)

Enter را فشار دهید و متن "Test message" اکنون باید در خط بعدی IDLE ظاهر شود.

مرحله 6: تایید نصب با ترمینال

همچنین می توانید نصب را از طریق ترمینال تأیید کنید. برنامه ترمینال را باز کنید و دستور زیر را تایپ کنید:

python3 --version

Enter را فشار دهید و نسخه پایتونی را که به تازگی نصب کرده اید نمایش داده می شود. این کار تایید می کند که پایتون با موفقیت در مک شما نصب شده است.

نحوه نصب پایتون در لینوکس

فرآیند نصب پایتون در سیستم عامل لینوکس کمی متفاوت از فرآیندهای ویندوز و مک است. بسیاری از توزیع‌های لینوکس دارای پایتون هستند که از پیش روی آن نصب شده است، اما ممکن است آخرین ورژن پایتون نباشد.

برای نصب یا به روز رسانی پایتون در لینوکس خود، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. بررسی نسخه فعلی پایتون
  2. نصب با استفاده از Package Manager
  3. دانلود آخرین نسخه پایتون
  4. کامپایل از منبع (اختیاری)
  5. پیکربندی اسکریپت و تکمیل فرآیند ساخت
  6. تایید نصب

مرحله 1: بررسی نسخه فعلی پایتون

یک پنجره ترمینال را باز کنید و دستور زیر را تایپ کنید تا بررسی کنید آیا پایتون از قبل روی سیستم شما نصب شده است یا خیر:​

python --version

Enter را فشار دهید، و اگر پایتون نصب شده باشد، شماره ورژن نمایش داده شده را خواهید دید (همانطور که در مورد ویندوز و مک بررسی کردیم. اگر از نسخه نصب شده راضی هستید، می توانید مراحل باقی مانده را نادیده بگیرید. اگر پایتون نصب نشده باشد یا اگر می خواهید نسخه جدیدتری را نصب کنید، به مرحله بعد بروید.

مرحله 2: نصب با استفاده از Package Manager

ساده ترین راه برای نصب پایتون در لینوکس استفاده از Package Manager مناسب توزیع لینوکس شما است. در اینجا چند دستور پر استفاده وجود دارد:

Ubuntu/Debian:

sudo apt-get install python3

Fedora:

sudo dnf install python3

دستور مناسب برای توزیع خود را اجرا کنید و پس از درخواست رمز عبور خود را وارد کنید. Package Manager آخرین نسخه Python 3 موجود را دانلود و نصب خواهد کرد.

مرحله 3: دانلود آخرین نسخه پایتون

به وب سایت پایتون بروید و جدیدترین نسخه پایتون برای لینوکس را از وب سایت آنها دانلود کنید.

دانلود آخرین ورژن پایدار پایتون برای لینوکس

محتویات tarball را استخراج کنید.

مرحله 4: کامپایل با منبع (اختیاری)

اگر ترجیح می دهید پایتون را با کد منبع کامپایل کنید، می توانید این کار را با دریافت آخرین کد منبع پایتون از Git پایتون انجام دهید.

گیت رسمی پایتون

منبع را از GitHub با کد زیر کلون کنید:

git clone https://github.com/python/cpython

با استفاده از cd cpython به دایرکتوری استخراج شده بروید.

مرحله 5: پیکربندی اسکریپت و تکمیل فرآیند ساخت

کار بعدی شما اجرای کد زیر است:

./configuremakemake testsudo make install

توجه: کامپایل کردن از منبع یک گزینه پیشرفته است و ممکن است به وابستگی ها و پیکربندی اضافی نیاز داشته باشد. استفاده از روش Package Manager را برای اکثر کاربران توصیه می کنیم.

مرحله 6: تایید نصب

پس از نصب پایتون، می توانید با باز کردن ترمینال و تایپ دستور زیر، نصب آن را تایید کنید:

python3 --version

Enter را فشار دهید تا نسخه پایتونی که نصب کرده اید نمایش داده شود. اکنون مراحل نصب را تمام شده است.

خلاصه کلام

برای شروع یادگیری پایتون، منابع متعددی از جمله آموزش‌های آنلاین، دوره‌های آموزشی و انجمن‌های برنامه نویسی زیادی وجود دارد که می‌توانید از آنها سوال کنید و کمک بگیرید.

در زیر به عنوان جمع بندی سوالات متداول پاسخ به عبارت «پایتون چیست؟» را بررسی خواهیم کرد.

سوال 1: آیا دوره های آنلاین پایتون ارزش شرکت کردن دارند؟

پاسخ: بله، یادگیری پایتون در سال 2023 ارزش آن را دارد زیرا پایتون زبان محبوبی است که در زمینه های فناوری مانند یادگیری ماشین و هوش مصنوعی استفاده می شود.

سوال 2: میانگین مدت یک دوره آنلاین پایتون چقدر است؟

پاسخ: مدت زمان یک دوره آنلاین پایتون می تواند از چند ساعت برای آموزش های مبتدی تا پنج هفته تا هشت ماه برای دوره های عمیق تر باشد.

سوال 3: آیا یادگیری پایتون آسان است؟

پاسخ: Python به دلیل سینتکس آن که شبیه زبان انگلیسی است و ساختار شی گرا آن به طور گسترده به عنوان یک زبان برنامه نویسی آسان برای مبتدیان در نظر گرفته می شود.

سوال ۴: کدام شغل پایتون بیشترین حقوق را دارا می باشد؟

پاسخ: دستمزد برای یک شغل پایتون به عوامل مختلفی مانند مکان، صنعت، سال‌های تجربه و مسئولیت‌های شغلی بستگی دارد. با این حال، با توجه به Glassdoor و Indeed، برخی از مشاغل پایتون که تمایل به پرداخت حقوق بالاتر دارند عبارتند از:

  • متخصصان علوم داده – (120000 تا 140000 دلار در سال)
  • مهندسین یادگیری ماشین - (120000 دلار تا 130000 دلار در سال)
  • مهندسان DevOps - (110000 دلار تا 130000 دلار در سال)
  • توسعه دهندگان وب و اپلیکیشن (۱۲۰۰۰۰ دلار تا ۱۵۰۰۰۰ دلار در سال)

سوال 6: آیا دانلود پایتون رایگان است؟

پاسخ: بله، پایتون منبع باز و رایگان برای است. پایتون می تواند بر روی تمام سیستم عامل های اصلی اجرا شود.

سوال 7: یک دوره پایتون ایرانی به ما معرفی می کنی؟

پاسخ: در وب سایت روکسو دوره‌های آموزشی رایگان و پیشرفته پایتون وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را ببینید.

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (1 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

سهیل ولیزاده
07 دی 1398
ممنون از مقاله خوبتان. لطفا توضیحاتی درباره کاربرد پایتون در هوش مصنوعی نیز بدهید با تشکر

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

احسان ملک
08 دی 1398
سلام ممنون از لطف و پيشنهاد شما حتما در اولين فرصت روي اين موضوع کار خواهم کرد

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

روکسو
24 مرداد 1402
توضیحات جامعی به این مقاله اضافه شد که مباحث مربوط به هوش مصنوعی در پایتون و پاسخ به سوال پایتون چیست؟ را تکمیل تر می کند.

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.