آموزش برگزاری کلاس‌های مجازی یا آنلاین با وردپرس

21 فروردین 1399
virtualclass-og

مقدمه

آیا شما هم می خواهید که کلاس های آموزشی آنلاین برگزار کنید؟ شاید فکر کنید برگزاری چنین کلاس هایی بسیار گران قیمت و وقت گیر است یا اینکه شاید فکر کنید چنین کاری غیرممکن است. اما نه!

وقتی بفهمید که چه قدر این کار راحت است و چه نوع کلاس هایی را می توانید به صورت آنلاین برگزار کنید، شگفت زده خواهید شد. کلاس هایی مثل آموزش ریاضی، آموزش زبان، آموزش آشپزی، آموزش یوگا و غیره را می توانید به صورت مجازی (غیرحضوری) یا آنلاین برگزار کنید.

خوشبختانه ابزارهای مختلفی برای راه اندازی کلاس های غیرحضوری و آنلاین وجود دارند که برای استفاده از آن ها نیاز به هیچ دانش فنی پیچیده ای نیست.

برگذاری کلاس آنلاین برای وردپرس

آیا می توانیم برای کسب و کار خود کلاس آنلاین برگزار کنیم؟

تقریبا هر چیزی را می توان به صورت آنلاین تدریس کرد. برای اطمینان از این امر می توانید موضوع مورد نظر خود را در شبکه هایِ ویدیوییِ آنلاین سرچ کنید. با این کار صدها آموزش تصویری خواهید یافت که آن موضوع یا مهارت را تدریس می کنند.

یکی از مزیت های کلاس های آنلاین این است که نیازی نیست که حتما به صورت زنده تدریس نمایید. اگر مایل باشید می توانید از قبل آن را ضبط کنید وسپس نمایش دهید.

آنلاین برگزار کردن آموزش ها و کلاس ها، می تواند یکی از بهترین استراتژی ها برای بیزینس شما باشد. این کار باعث تبلیغات نامحدود شده و نیز باعث می شود که تعداد نامحدودی از افراد بتوانند در کلاس شما شرکت کنند و دیگر نیازی به نگرانی برای محدودیت ظرفیت کلاس نیست.

شاید بخواهید کلاس آنلاین را به صورت نفر به نفر استفاده کنید، مثل مشاوره یا تدریس خصوصی ریاضی. در این صورت هم مشکلی نخواهد بود چرا که ما این موضوع را نیز در این آموزش پوشش می دهیم.

در پایان خواهید توانست با استفاده از یک سری ابزار و بدون داشتن مهارت بسیار بالا، کلاس آنلاین خود را آنگونه که می خواهید برگزار کنید.

برای برگزاری کلاس به صورت آنلاین به چه چیزی نیاز داریم؟

برای برگزاری کلاس های مجازی یا آنلاین به چند چیز نیاز دارید:

  • یک وب سایت یا پلتفرم آنلاین برای برگزاری کلاس آنلاین، همان جایی که دانشجویان باید از طریق آن، به کلاس و محتوای مورد نیاز دسترسی پیدا کنند.
  • روشی برای ثبت نام و ورود دانشجویان به کلاس ها.
  • راهی برای ارتباط با دانشجویان از طریق ایمیل.

احتمالا به موارد زیر هم احتیاج پیدا کنید:

  • روشی برای ارتباط برقرار کردن دانشجویان با یکدیگر مثل یک گروه اجتماعی یا انجمن آنلاین.
  • محتوای ضبط شده و مخصوص اعضای کلاس (مثل ویدیو یا سمینارهای صوتی) که اعضا بتوانند با آن ها تمرین کنند.
  • محتوای ویدیوی زنده با امکاناتی مانند نظرسنجی تعاملی، بازخورد مخاطبان، اشتراک صفحه و امکان سؤال پرسیدن.
  • یک افزونه ی lms (یا سیستم مدیریت آموزش) برای مدیریت کارهای مربوط به کلاس مثل محتوا ها، ایجاد سطوح مختلف برای کلاس ها و غیره.

نگران نباشید. به نظر می آید که به چیز های زیاد و پیچیده ای نیاز است در حقیقت بسیار آسان خواهد بود. ما به شما کمک خواهیم کرد تا ابزارها و پلتفرم های درست را برای ایجاد کلاس مجازی خود انتخاب کنید.

ساخت یک پلتفرم آنلاین برای کلاس آنلاین یا مجازی

درست است که می توانید کلاس مجازی خود را با شبکه های اجتماعی یا گروه های مجازی دایر کنید اما این راه زیاد زیبا و درست نیست. چراکه مثلا اگر کلاس را در گروه اینستاگرام دایر کنید، شاید کسی از اعضای کلاس در اینستاگرام عضو نباشد.

یکی از راه های معمول برای برگزاری کلاس های آنلاین این است که از سایت Teachable استفاده کنید. متاسفانه این سایت رایگان نیست و هزینه ای در بر خواهد داشت.

ما به جای استفاده از چنین پلتفرم هایی پیشنهاد می کنیم که یک وب سایت برای این کار طراحی کنید. راه های زیادی برای طراحی سایت وجود دارند که ساده ترین و بهترین راه این کار استفاده از وردپرس است. بیش از 35 درصد وب سایت های دنیا با وردپرس ساخته شده اند.

مهم ترین ویژگی وردپرس که حتما دوست خواهید داشت این است که وردپرس کاملا رایگان است. با این حال برای خرید دامین و هاست به پرداخت اندکی هزینه نیاز دارید. البته برای ساخت هر نوع وب سایتی باید هاست و دامین خریداری کنید. ارائه دهندگان هاست و دامین زیادی در وب فارسی مشغول به کار هستند که می توانید به دلخواه یکی را انتخاب کنید. کافیست تا در گوگل سرچ کنید.

پس از راه اندازی وردپرس بر روی هاست و دامنه ی خود باید چند پلاگین را برای وب سایت وردپرسی خود نصب کنید. پلاگین ها یا افزونه ها مانند اپلیکیشن هایی برای وب سایت شما عمل می کنند و امکانات جدیدی را برای وب سایت شما به ارمغان می آورند.

امکان ثبت نام کردن دانشجویان برای کلاس آنلاین

حتی اگر نیازی به ثبت نام دائمی دانشجویان یا دانش آموزان نداشته باشید، باز هم دلتان می خواهد بدانید که چند نفر در کلاس شما شرکت کرده اند یا این که بخواهید اطلاعاتی در خصوص این دانشجویان داشته باشید.

برای این کار پیشنهاد می کنیم که از افزونه ی WPForms استفاده کنید. این افزونه به شما این امکان را می دهد تا خیلی ساده فرم های ثبت نام و ورود بسازید. این افزونه نسخه ی رایگان و پولی دارد. نسخه ی رایگان این افزونه برای کار ما کافی است. پس از نصب و فعالسازی این افزونه از طریق آموزش های ساده ی آن، یک فرم ثبت نام ایجاد کرده و در سایت قرار دهید.

فرم های پیش ساخته ای وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید. اگر خواستید می توانید این فرم ها را تغییر دهید.

فرم ثبت نام اماده

امکان تعامل و برقراری ارتباط با دانشجویان کلاس مجازی

مهم نیست چه نوع کلاسی را آنلاین برگزار می کنید. هر کلاسی که باشد، باید بتوانید با دانشجویان کلاس ارتباط و تعامل داشته باشید. برای برقراری ارتباط با دانش اموزان دلایل مخالفی ممکن است که وجود داشته باشد. مثل اطلاع از ساعت برگزاری کلاس بعدی و غیره.

می توانید از شبکه های اجتماعی مثل واتساپ و اینستاگرام برای این کار استفاده کنید اما ما شدیدا پیشنهاد می کنیم که از ایمیل استفاده کنید. چرا؟ چون خیلی از افراد علاقه ای به اشتراک گذاری پروفایل شبکه اجتماعی خود ندارند. یا شاید نخواهند که شماره موبایل خود را در گروهی مطرح کنند، اما خوشبختانه این مشکل در ارسال گروهی ایمیل وجود ندارد و ایمن تر است.

دقت کنید که حتما باید از یک ایمیل معتبر و یک سرویس دهنده ی معتبر برای ارسال پیام استفاده کنید. در صورت عدم رعایت این مورد، ممکن است که ایمیل ارسالی از طرف شما به عنوان spam شناخته شود و از دید دانشجویان پنهان بماند. سرویس های معتبر رایگان و پولی ای مثل SendinBlue و MailerLite و ConvertKit وجود دارند. شما می توانید از هر سرویس دهنده ی معتبر دیگری استفاده کنید.

اگر از افزونه ی WPForms برای ایجاد فرم ثبت نام دانشجویان استفاده کردید، می توانید ایمل خود را به این افزونه متصل کنید تا هر زمان که دانشجویی در سایت و کلاس آنلاین شما ثبت نام کرد، به صورت خودکار به لیست مخاطبان ایمیل شما اضافه شود.

اتصال ایمیل به WPForms

ارتباط بین دانشجویان و تعامل گروهی در کلاس مجازی

اگر می خواهید که دانشجویان کلاس شما با هم ارتباط داشته باشند، باید از یک راه راحت و قابل دسترس برای این کار استفاده کنید.

بهترین راه برای انجام این کار استفاده از افزونه ای با نام bbPress و ایجاد یک انجمن مجازی است.

افزونه ایجاد انجمن

ابزارهای دیگری نیز برای ایجاد ارتباط بین دانشجویان کلاس مثل Slack و Zoom وجود دارد که در صورت تمایل می توانید بررسی کنید.

نکته: اگر کلاس شما مخصوص بچه ها است، بهتر است که انجمن را برای والدین آن ها ایجاد کنید و نه برای خود بچه ها. ایجاد گروه یا انجمن برای بچه ها ممکن است مشکلات قانونی ای برای شما به وجود بیاورد.

ارائه ی محتوای تولید شده برای تکمیل کلاس آنلاین

اگر در خصوص برگزاری کلاس به صورت آنلاین اضطراب دارید یا آمادگی کامل برای ارائه ی دروس به صورت زنده را ندارید، می توانید کلاس ها را در قالب ویدیو ضبط کنید و بر روی سایت منتشر نمایید. برای ضبط ویدیوی کلاس، نیاز به یک دوربین و یک میکروفون دارید. اگر بودجه ی کافی برای تهیه ی ابزار حرفه ای ندارید، می توانید از دوربین خود لپ تاپ و میکروفون پیشفرض آن استفاده کنید.

شاید به ضبط اسکرین لپ تاپ و آنچه بر روی کامپیوتر انجام می دهید هم نیاز داشته باشید. برای گرفتن عکس و فیلم از صفحه ی کامپیوتر خود می توانید از نرم افزارهای موجود مثل کمتزیا استفاده کنید. با استفاده از چنین نرم افزارهایی می توانید کلاس و آموزش خود را در قالب یک فیلم یا مجموعه آموزشی نصب کنید و در اختیار کاربران قرار دهید. همچنین می توانید بعدها این مجموعه آموزشی را در اینترنت، بارها به فروش برسانید.

در صورتی که قصد فروش ویدیوهای خود را ندارید، توصیه می کنیم که ویدیوهای کلاس خود را بر روی یک سرویس اشتراک گذاری ویدیو مثل آپارات قرار دهید و سپس لینک تماشای آن را بر روی سایت خود قرار دهید. در صورتی که تعداد زیادی ویدیو بر روی سایت شما باشد و دانشجویان زیادی به صورت همزمان این ویدیو ها را تماشا کنند، سرعت وب سایت شما پایین می آید و احتمال کرش کردن وب سایت یا خراب شدن آن هم هست.

برگزاری کلاس آنلاین به صورت زنده

شاید بخواهید کلاس خود را به صورت آنلاین برگزار کنید. مخصوصا اگر کلاس به صورت خصوصی و برای یک نفر برگزار شود. ما برای برگزاری چنین کلاس هایی هم Zoom یا ابزار های ارتباط تصویری دیگر را پیشنهاد می دهیم.

استفاده از یک افزونه ی LMS

آیا می خواهید کل سایت خود را به یک آموزشگاه مجازی تبدیل کنید؟ می خواهید که فقط اعضای مورد نظر شما یا کسانی که مبلغی را پرداخت کرده اند به کلاسی دسترسی داشته باشند؟

اگر بخواهید تعداد زیادی کلاس یا درس را ارائه دهید، اگر بخواهید یک کلاس را ظرف چند هفته برگزار کنید، آنگاه لازم است تا دانشجویان با یک سیستم پیشرفته روبرو باشند تا از این طریق بتوانند به دروس گذشته یا مطالب قبلی دسترسی داشته باشند.

یک افزونه ی LMS یا Learning Management System که به معنای سیستم مدیریت آموزش می باشد، این امکانات را برای شما فراهم می آورد. بعلاوه با این افزونه ها می توانید از دانشجویان خود کوییز و امتحان هم بگیرید.

پیشنهاد اول ما به شما افزونه ی LearnDash می باشد. این افزونه به شما این امکان را می دهد تا با آن هر تعداد کلاس و دوره آموزشی ای که می خواهید را ایجاد کنید. کلاس ها و دوره های آموزشی همراه با دروس، کوییزها، دسته بندی های مختلف و غیره. همچنین می توانید برای دروس و گذراندن دوره ها یک برنامه ی خاص و حساب شده را ترتیب دهید.

افزونه سیستم مدیریت آموزش

با این افزونه می توانید حتی کوییزها و امتحانات دانش آموزانتان را تصحیح کنید و برای آن ها کامنت بگذارید.

اگر نخواهید یک سایت کاملا آموزشی و کلاس محور را طراحی کنید، اما بخواهید که محتوای سایت خود را فقط برای افراد خاصی قابل دسترس کنید، آنگاه می توانید از روشی دیگر استفاده کنید. استفاده از افزونه عضو محور یا افزونه اشتراکی مناسب به نظر می آید.

پیشنهاد می کنیم که از افزونه ی MemberPress استفاده نمایید. نصب این افزونه اسان است و کنترلر های قدرتمندی نیز دارد. شما می توانید با استفاده از این افزونه محدودیت هایی برای دسترسی به پست ها، برگه ها، دسته بندی ها، تگ ها، فایل ها و غیره را ایجاد کنید.

افزونه ی ممبرپرس

می توانید با استفاده از این افزونه برای کل سایت یا برای کلاسی خاص، اشتراک ماهانه (کمتر یا بیشتر) قرار دهید. همچنین می توانید این افزونه را با افزونه ی فوق الذکر LearnDash نیز هماهنگ سازی کنید.

جمع بندی و نتیجه گیری

پس راه های مختلفی را برای راه اندازی یک کلاس آنلاین یاد گرفتیم. می توانید با ساختن یک وب سایت وردپرسی این کار را انجام دهید. تنها هزینه ی لازم، خرید هاست و دامنه با قیمت اندک است.

مطمئن شوید که از یک سرویس دهنده ی ایمیل معتبر استفاده می کنید تا بدین وسیله از نادیده گرفته شدن ایمیلتان توسط دانشجو جلوگیری کنید.

اگر می خواهید کلاستان را به صورت زنده برگزار کنید، استفاده از سرویس ZOOM انتخاب مناسبی است. همچنین می توانید از دیگر ابزارهای ارتباط تصویری نیز استفاده کنید. بعضی از این ابزارها مدت زمان تماس محدودی دارند. حتما درباره ی این امر اطلاعات کافی را کسب کنید.

برای برگزاری آموزش آنلاین وردپرس و کلاس ها به صورت خصوصی و برای افراد خاص با اعضای کلاس، می توانید از افزونه ی MemberPress استفاده کنید و برای ایجاد یک سایت کاملا اموزش محور نیز می توانید از افزونه ی LearnDash بهره ببرید.

به پایان آموزش رسیدیم. امیدواریم که راهنمای راه اندازی سیستم آموزش آنلاین وردپرس برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و سربلند باشید.


منبع: سایت WP Beginner

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (2 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

بابایی
26 دی 1399
ممنون از مطلب خوبتون اگه بخوایم اساتید تو قسمت پنل شخصی تایم هاشون رو مشخص کنن و دانش آموزان اون تایم هارو رزرو کنن و سر زمان مشخصی از طریق پنل شخصی وارد api یک کلاس آنلاین بشن چی رو پیشنهاد میدید؟ جوابم سوال رو خیلی نیاز دارم ممنون میشم جواب بدید بین افزونه های lms و افزونه های عضویت سردرگم شدم

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

123456
03 تیر 1399
ممنون از شما و سایت عالی تون آرزوی توفیق روز افزون برای شما دارم

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.