مقایسه‌ی وردپرس و جوملا و دروپال – قسمت دوم

31 فروردین 1399
wpvsjoomlavsdrupal

با سلام با قسمت دوم از مقایسه ی وردپرس یا جوملا یا دروپال با شما هستیم (قسمت اول این مقایسه را اینجا بخوانید). در زیر به مقایسه ی این سه سیستم از منظر امکانات و افزودنی ها می پردازیم.

وردپرس

وردپرس این امکان را برای کاربران خود فراهم می آورد که با استفاده از قالب های آماده اقدام به تعیین ظاهر سایت نمایند. همچنین وردپرس دارای چندین قالب پیشفرض و رایگان می باشد که پس از نصب این سیستم مدیریت محتوا، در دسترس قرار می گیرند.

علاوه بر این، می توانید با کلیک کردن بر روی منوی «نمایش» و رفتن به بخش «افزودن پوسته ی جدید» به انبوهی از قالب های رایگان دسترسی داشته باشید. در این مکان می توانید هر قالبی را که دوست دارید از مخزن وردپرس دانلود کنید و فعال سازی نمایید.

قالب های مخزن وردپرس

همچنین به جز قالب های رایگان، قالب های حرفه ای زیادی نیز وجود دارند که توسط توسعه دهندگان حرفه ای ساخته شده اند و می توانید آن ها را در فضای اینترنت پیدا کنید. قالب های فارسی سازی زیادی نیز در سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود دارند. چنین قالب هایی اکثرا پولی هستند و دارای پشتیبانی قوی از طرف سایت ارائه دهنده ی آن می باشند.

اما قدرت واقعی وردپرس را باید در افزونه ها و پلاگین های متعدد آن دانست. هم اکنون که این مطلب نوشته می شود بیش از 55 هزار پلاگین به صورت رایگان در مخزن وردپرس به ثبت رسیده اند. بعضی از این پلاگین ها دارای یک نسخه ی حرفه ای نیز هستند که در صورت نیاز می توانید آن ها را نیز تهیه نمایید. البته شما می توانید با پلاگین ها و قالب های رایگان وردپرس نیز وب سایت خود را به صورت کامل و قدرتمند بسازید.

جوملا

درست مثل وردپرس، جوملا هم دارای قالب ها و افزودنی هایی برای مدیریت ظاهر و عملکرد سایت است که می توانید با آن ها یک وب سایت فروشگاهی، شرکتی و هر چیزی را که بخواهید، بسازید.

قالب ها و افزودنی ها در جوملا

با این حال تعداد این قالب ها و افزودنی ها به اندازه ی وردپرس نیست. این موضوع باعث می شود که پیدا کردن قالب و افزونه ی مناسب برای شما کمی دشوار باشد.

متاسفانه جوملا مثل وردپرس، سیستم جست و جوی داخلی برای پیدا کردن قالب و ابزارهای افزودنی را دارا نیست. اما یک ابزار افزودنی وجود دارد که با آن می توانید ابزار های مورد نیاز خود را از منابع خارجی پیدا کنید. اما برای قالب ها باید به صورت دستی در فضای اینترنت جست و جو کنید و قالب مورد نظر خود را با استفاده از آدرسِ اینترنتیِ ان نصب کنید!

دروپال

دروپال نیز همان مشکل مشابه جوملا را دارد. دسترسی به قالب ها و ماژول ها در این سیستم مدیریت محتوا آسان نیست. کاربران باید محیط مدیریت سایت خود را ترک کنند و در فضای اینترنت به دنبال ماژول و قالب مورد نیاز خود بگردند. کاربران پس از پیدا کردن آدرس اینترنتیِ فایلی که می خواهند نصب کنند، باید به پنل مدیریت برگردند و آن ادرس را برای نصب کپی نمایند. حقیقتا پروسه ی جالبی برای نصب افزودنی بر روی سایت نیست.

نصب قالب و ماژول در دروپال

تعداد ماژول ها و قالب ها در دروپال هم خیلی کمتر از وردپرس می باشد.

برنده ی میدانِ افزودنی ها و امکانات هم کسی نیست جز... وردپرس!

امکانات و کیفیت آموزش و پشتیبانی

امکان دسترسی به پشتیبانی و آموزش در خصوص کار با سیستم مدیریت محتوا بسیار مهم است. همچنین در صورت بروز مشکل و داشتن سوال باید کسی باشد تا بتواند به مشکلات شما پاسخ بدهد. در زیر به بررسی و مقایسه ی کمیت و کیفیت آموزش و پشتیبانی در سیستم های مدیریت محتوای وردپرس، جوملا و دروپال خواهیم پرداخت.

وردپرس

وردپرس دارای تعداد زیادی مصرف کننده و توسعه دهنده است. شما می توانید بسیاری از سوالات خود را در فروم اختصاصی سایت وردپرس پیدا کنید یا این که آن ها را با پشتیبانی این سیستم مدیریت محتوا در میان بگذارید. بسیاری از آموزش های موجود در این سیستم مدیریت محتوا به فارسی ترجمه شده اند. خودِ سایت وردپرس هم از زبان فارسی پشتیبانی می کند.

پشتیبانی وردپرس

با توجه به تعدادِ زیاد کاربران وردپرس، پشتیبانی های قوی و آموزش های متعددی نیز به صورت مستقل در فضای اینترنت برپا شده اند. با یک سرچ ساده در اینترنت خواهید دید که تعداد زیادی وب سایت فارسی زبان اقدام به ارائه ی آموزش های مختلف در خصوص وردپرس کرده اند و پشتیبانی های رایگان و پولی ای را در این زمینه ارائه می کنند.

جوملا

جوملا هم همانند وردپرس دارای پشتیبانی قدرتمند درون سایت خود است. همچنین آموزش ها و پشتیبانی های زیادی در رابطه با این سیستم مدیریت محتوا در فضای اینترنت وجود دارد. برای دریافت پشتیبانی های بیشتر می توانید در انجمن های جوملا عضو شوید و سوالات خود را در آن جا جست و جو کرده یا بپرسید.

پشتیبانی جوملا

البته از آن جا که جامعه ی جوملا کوچک تر و تعداد کاربران آن کمتر می باشد، لذا پیدا کردن پشتیبان و توسعه دهنده هم برای جوملا کمی سخت تر و گران قیمت تر است.

دروپال

پشتیبانی وب سایت دروپال هم درست مثل وردپرس و جوملا بسیار کامل و کاربردی است. آموزش ها، داکیومنت ها و انجمن های مختلفی برای دروپال وجود دارد که می توانید سوالات و مشکلات خود را در آن ها جست و جو کرده یا عنوان نمایید.

پشتیبانی دروپال

همچنین شرکت دروپال سعی بر آن دارد تا کاربران را با توسعه دهندگان در ارتباط قرار دهد. بدین منظور می توانید به مارکت دروپال سر بزنید. اما در دروپال هم مثل جوملا، هزینه ها زیاد است و زیاد به صرفه نیست.

بله! پیروز میدان امکانات و کیفیت آموزش و پشتیبانی هم وردپرس است.

محلی سازی و قابلیت پشتیبانی از زبان های مختلف

تعداد زیادی از وب سایت هایی که در هر روز ساخته می شوند، به زبان هایی غیر از انگلیسی هستند یا اینکه به صورت چند زبانه منتشر می شوند. به همین خاطر خیلی از فارسی زبانان به دنبال یک سیستم مدیریت محتوا هستند که بتواند به خوبی از زبان فارسی که راست چین می باشد، پشتیبانی نماید.

وردپرس

وردپرس به صورت پیشفرض از زبان فارسی یا دیگر زبان های دنیا پشتیبانی می کند. زبان رسمی وردپرس انگلیسی می باشد ولی می توان 57 زبان دیگر را برای برای آن انتخاب نمود. البته دیگر زبان ها را هم می توان از بخش تنضیمات به وردپرس افزود. همچنین پلاگین های زیاد و قدرتمندی برای ساختن وب سایت های چند زبانه برای وردپرس موجود می باشند.

زبان های مختلف وردپرس - وردپرس یا جوملا یا دروپال

اکثر پلاگین ها و قالب های معروف هم از زبان های مختلف پشتیبانی می کنند. توسعه دهندگان قالب ها و پلاگین ها، محصولاتشان را به گونه ای طراحی می کنند که قابل ترجمه و فارسی سازی باشند.

تمام این خصوصیات باعث می شوند که وردپرس به یکی از بهترین انتخاب ها برای طراحی وب سایت چند زبانه تبدیل شود.

جوملا

در جوملا هم تولید یک وب سایت چند زبانه آسان است. کافیست تا در منوی مدیریت زبان ها یا language manager بروید و در قسمت content language اقدام به ساخت وب سایت چند زبانه کنید.

چند زبانه کردن در جوملا - وردپرس یا جوملا یا دروپال

همچنین زبان های مختلف برای بخش پنل مدیریت نیز وجود دارد که همانند وردپرس می توانید آن ها را فعال نمایید.

دروپال

دروپال دارای یک ابزار درونی است که به صورت پیشفرض در ان وجود دارد و برای ساختن وب سایت های غیرانگلیسی از آن استفاده می شود.

دروپال و امکانات چند زبانه - وردپرس یا جوملا یا دروپال

برنده ی عرصه ی پشتیبانی از زبان های مختلف: هر سه مورد از چند زبانه بودن و محلی سازی پشتیبانی می نمایند.

امنیت

امنیت یکی از مهم ترین فاکتورها در هنگام انتخاب سیستم مدیریت محتوا برای سایتتان می باشد. تقریبا همه ی وب سایت های جهان در معرض تهدیدات امنیتی هستند.

وردپرس

پراستفاده ترین سیستم مدیریت محتوای جهان. این خصوصیت باعث شده تا هدف حمله ی بسیاری از هکرها، وبسایت های وردپرسی باشند. با این حال وردپرس با کدهای بسیار قوی ساخته شده است که می تواند خیلی سریع و با قدرت به تهدیدات امنیتی پاسخ بدهد.

همچنین وردپرس به یک سیستم بروزرسانی خودکار متصل است که پس از کشف هر تهدید امنیتی جدید، خود را برای مقابله با آن، به نسخه های جدیدتر بروزرسانی می کند.

برای بهبود امنیت در وردپرس می توانید از افزونه های متعددی برای این کار بهره ببرید.

جوملا

امنیت جوملا هم خیلی شبیه به امنیت وردپرس است. تیم توسعه ی جوملا نیز نصبت به تهدیدات امنیتی خیلی سریع عمل می کنند و آن مشکل را در نسخه ی بعدی رفع می نمایند. با این حال تصمیم گیری برای بروزرسانی کردن یا نکردن با کاربر می باشد.

برای جوملا نیز افزونه های متعددی برای امنیت موجود می باشد.

دروپال

تیم دروپال نیز رویکردی بسیار جدی نسبت به امنیت دارد. آن ها آسیب پذیری های امنیتی را در هنگام کشف، در سایت خود منتشر می کنند. این تصور وجود دارد که دروپال از امنیت بیشتری برخوردار است، زیرا شما در مورد هک شدن سایت های دروپال به طور مداوم نمی شنوید اما این می تواند به این دلیل باشد که به اندازه جوملا یا وردپرس محبوب نیست و وب سایت های زیادی به با این سیستم مدیریت محتوا ساخته نشده اند.

برنده: باز هم هرسه مورد در مقوله ی امنیت، تقریبا برابر هستند.

نتیجه گیری:

وردپرس یا جوملا یا دروپال سه سیستم مدیریت محتوای قدرتمند و کاربردی هستند. دروپال و جوملا دارای امکانات پیشفرض بیشتری نسبت به وردپرس هستند (امکانات پیشفرض یعنی امکاناتی که همراه با نصب این سیستم ها بر روی سایت شما نصب می شود).

با این حال وردپرس با داشتن جامعه ی گسترده تر و کاربران بیشتر، چشم توسعه دهندگان بیشتری را به خود خیره کرده است. به همین دلیل دارای افزودنی های بیشتری نیز می باشد (افزودنی هایی مثل پوسته های وردپرس و پلاگین ها و غیره). ما فکر می کنیم که استفاده از وردپرس برای توسعه دهندگان خیلی به صرفه تر، راحت تر و کاربردی تر می باشد.

وردپرس با بیش از 55000 افزونه این امکان را فراهم می آورد تا هر نوع وب سایتی را بدون نوشتن حتی یک خط کد ایجاد کنید و لذتش را ببرید!

برنده ی نهایی: وردپرس!

چگونه با سیستم مدیریت محتوای مورد نظر شروع به کار کنم؟

جدا از این که چه سیستم مدیریت محتوایی را انتخاب کنید، باید برای طراحی یک وب سایت دارای هاست و دامین اینترنتی باشید. سپس می توانید سیستم مدیریت محتوای مورد نظر خود را بر روی هاست خود نصب کنید و وب سایت خود را بر روی آن نصب نمایید.

همه ی شرکت های ارائه دهنده ی هاست و دامین از این سه سیستم مدیریت محتوا (وردپرس یا جوملا یا دروپال) پشتیبانی می کنند پس جای نگرانی نیست.

برای شروع می توانید از آموزش های مختلف موجود در فضای اینترنت استفاده کنید. اگر وردپرس را انتخاب کردید می توانید وارد بخش وردپرس سایت روکسوپلاس شوید و از آموزش های ما استفاده نمایید یا با یک سرچ ساده در اینترنت تحت عنوان «آموزش وردپرس» شروع نمایید.

خب! به پایان این آموزش رسیدیم. امیدواریم که این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و سربلند باشید.


منبع: سایت WP Beginner

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.