مهم‌ترین نکات درباره‌ی سئو در وردپرس

30 فروردین 1399
WordPress-SEO

سئو یا «بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو» که به انگلیسی معادل عبارت Search engine optimization می باشد، مقوله ای بسیار گسترده است و وقتی به عنوان یک کسب و کار جدید یا صاحب وب سایت شروع به کار می کنید، کمی آزاردهنده به نظر می رسد. اما نگران نباشید! در این آموزش نکات مهم سئو وردپرس را به چند بخش مهم تقسیم کرده ایم تا به مدیران کسب و کارهای اینترنتی کمک کرده باشیم.

نصب یک افزونه ی سئوی مناسب

استفاده از یک افزونه یا پلاگین برای بهینه سازی محتوای سایت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. چنین افزونه هایی برای بهبود رنکینگ سایت شما فعالیت های مفیدی را انجام می دهند. خوشبختانه تعداد زیادی از افزونه های سئو رایگان هستند. به کمک این افزونه ها می توانید برگه ها و پست های وب سایت وردپرسی خود را به صفحه ی اول گوگل بیاورید.

افزونه ی Yoast SEO

یواست سئو

معروف ترین و پرکاربردترین افزونه ی سئو برای وردپرس Yoast SEO نام دارد. نسخه ی رایگان این افزونه به شما این امکان را می دهد که محتواهای مختلفی از وب سایت خود را بهینه کنید. به کمک این افزونه می توانید تیترها و هدینگ ها، متاباکس ها، xml site map، لینک ها، پیوندهای مربوط شبکه های اجتماعی و بسیاری از موارد دیگر را برای سایت خود راه اندازی کرده و بهینه نمایید.

نمای افزونه ی Yoast SEO

پلاگین Yoast SEO به شما این امکان را می دهد که برای محتوای خود کلیدواژه های اختصاصی تعیین کنید. این کلیدواژه ها به طرز چشمگیری به بهبود رنکینگ محتوای شما کمک می کند. این افزونه تعداد کافی و محل درج این کلیدواژه ها را نیز به شما نشان خواهد داد. همچنین توصیه های مفیدی را برای هر پست و برگه از سایت شما ارائه می دهد که با عمل کردن به آن ها به بهبود وضعیت سئوی سایت شما کمک می کند.

Local SEO برای افزونه ی Yoast

افزودنی local seo برای یواست

اگر شما یک کسب کار محلی را اداره می کنید که دارای یک آدرس فیزیکی و واقعی در شهر خاصی است، آنگاه بهتر است که Local SEO را نیز برای افزونه ی Yoast نصب نمایید. یا اگر وب سایت شما یک وب سایت فروشگاهی (ووکامرسی) است، بهتر است افزونه ی Yoast’s Local SEO for WooCommerce را نصب نمایید. (بسیاری از افزونه های جانبی برای نسخه ی حرفه ای قابل نصب هستند، بنابراین از همان ابتدا سعی کنید نسخه ی حرفه ای افزونه ی یواست را تهیه نمایید).

نصب افزونه ی Local SEO به شما کمک می کند که از لحاظ جغرافیایی در سرچ های گوگل بهتر دیده شوید. مثلا وقتی کسی در تهران برای بستنی فروشی سرچ کند، نزدیک ترین بستنی فروشی به او (که فرضا شما هستید) در اولویت های نمایش در گوگل قرار بگیرد.

کلمات کلیدی کسب و کار خود را بشناسید

همان طور که گفتیم، کلمات کلیدی از اهمیت ویژه ای برای شناخته شدن کسب و کار یا برند شما برخوردار هستند. بعد از اینکه کسب و کار و اهداف آن را مشخص کردید، مثلا مشخص کردید که چه چیزی را باید به چه کسانی بفروشید، باید بفهمید که خریداران برای پیدا کردن محصول شما در اینترنت چه عبارت هایی را سرچ می کنند. مثلا اگر فروشگاه اینترنتی شما در حوزه ی لباس فروشی در اصفهان مشغول است، باید عبارت ها یا کلمات کلیدی ای مثل «خرید لباس در اصفهان» و «چطور در اصفهان لباس بخریم» را در کلمات کلیدی محتوای وب سایت خود استفاده کرده و آن ها را پوشش دهید.

با استفاده از این کلمات کلیدی می توانید محتوایی بهینه تر برای وب سایت خود ایجاد کنید. محتوایی که بر کلمات کلیدی مهم تکیه داشته باشند. وقتی با استفاده از کلمات کلیدی و با رعایت شیوه ی درست به کار بردن آن محتوا را بنویسید، کاربران پس از سرچ کردن آن کلمه ی کلیدی، در برگه ی نخست موتور جستجو سایت شما را خواهند یافت.

گوگل ادز

با استفاده از ابزارهایی نظیر Google Keyword Planner می توانید به راحتی کلمات کلیدی موردنیاز خود را که باید در پست ها و محتوای سایت خود استفاده کنید، پیدا کنید. در این ابزار می توانید کلمه ی مورد نظر خود، یا نام محصول مورد نظر خود را بنویسید. سپس به شما لیستی از جست و جوهای مرتبط با آن کلمه داده می شود.

همچنین کلمات مشابه زیادی توسط این ابزار به شما پیشنهاد می شود که می توانید از آن ها نیز در محتوای سایت وردپرسی خود استفاده کنید.

کلمات کلیدی پیشنهادی

علاوه بر این می توانید از ابزارهای رایگان دیگری مثل Ubersuggest و Google Trends برای پیدا کردن جدیدترین و پراستفاده ترین کلمات کلیدی بهره ببرید.

به ساختار لینک های سایت توجه زیادی کنید

عملیات «لینک سازی» در وب سایت برای گوگل و موتور جستجوی آن بسیار مهم است. گوگل به وجود لینک های بهینه شده در سایت توجه زیادی می کند. بنابراین فراموش نکنید که حتما در محتوای سایت خود از لینک های داخلی و خارجی استفاده کنید. در ابتدا صرفا برای بهینه کردن سایت از لینک های خارجی استفاده کنید اما بعدها که وب سایتتان پربازدیدتر شد، می توانید رویکردی اقتصادی برای استفاده از لینک های خارجی (معرفی وب سایت های دیگر) را در پیش بگیرید.

لینک های داخلی

لینک های داخلی در وردپرس

لینک های داخلی منتهی به برگه ها و پست های دیگری در خود سایت می شوند. مثلا زمانی که یک لینک به «برگه ی خانه» یا یک لینک به یک نوشته ی دیگر از سایت خود می زنیم، در حقیقت یک لینک داخلی را در محتوای خود گذاشته ایم.

افزودن لینک های داخلی به وب سایت وردپرسی، یک راه بسیار آسان برای بالا بردن رنکینگ سایت خود در موتور جستجو می باشد زیرا لینک های داخلی به موتورهای جستجو کمک می کند که در صفحات مختلف سایت شما حرکت کنند و محتوای سایت شما را از نظر سئو دسته بندی نمایند. همچنین لینک های داخلی به بازدیدکنندگان سایت شما کمک می کنند که درون سایت شما جابجا شوند و صفحات بیشتری از سایت شما را مشاهده نمایند.

هنگام نوشتن مقالات یا ایجاد برگه های جدید در سایت خود فراموش نکنید که لینک های داخلی ای برای پست ها و برگه های مرتبط ایجاد نمایید. علاوه بر این، لینک هایی به صفحات اصلی سایت خود هم بزنید. برای مثال، لینکی به برگه ی فروشگاه خود یا یک لینک به برگه ی لیست نوشته ها بزنید تا بازدیدکنندگان به مشاهده ی آن ها ترغیب شوند.

به طور کلی هر زمان که احساس کردید گذاشتن یک لینک داخلی با عقل جور در می آید، حتما از آن استفاده کنید و یک لینک داخلی به دیگر صفحات وب سایت خود بزنید.

لینک های خارجی

لینک های خارجی در وردپرس

لینک های خارجی یا External links را که به وب سایت و دامین دیگری منتهی می شوند، backlinks نیز می نامند. قطعا ایجاد لینک های خارجی سخت تر از ایجاد لینک های داخلی است، چرا که برای قرار دادن یک لینک خارجی باید بهانه و دلیل مناسبی برای قرار دادن آن داشته باشید. گذاشتن لینک های خارجی در محتوای سایت برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو بسیار مهم است. وجود لینک های خارجی در سایت شما برای گوگل به معنای وجود یک محتوای مهم تلقی خواهد شد.

بهترین راه برای استفاده از لینک های خارجی این است که وبلاگ ها و وب سایت های دیگری نیز داشته باشید و به آن ها لینک بدهید. مثلا از وب سایت اول خود یک لینک به وب سایت دوم بزنید و مجددا در وب سایت دوم از لینک دهی به وب سایت اول استفاده کنید. (از A به B و مجددا از B به A). همچنین می توانید در وب سایت های دیگر شروع به نوشتن محتوا کنید و از آن ها به عنوان مبداء یا مقصد (نقطه ی A یا B) استفاده نمایید.

یک وبلاگ بسازید

ساخت وبلاگ برای سئوی وردپرس - نکات مهم سئو وردپرس

کمی وقت بگذارید و یک وبلاگ مجزا برای وب سایت خود ایجاد کنید. داشتن یک وبلاگ برای کسب و کار شما مزایای زیادی را به همراه خواهد داشت. اضافه شدن محتوا به صورت دوره ای یا روزانه به وب سایت، برای موتورهای جستجو از اهمین فوق العاده ای برخوردار است. اگر به صورت روزانه یا هفتگی (در دوره های زمانی مشخص و ثابت) اقدام به گذاشتن پست در وبلاگ سایت خود کنید، کمک خیلی زیادی به بهبود رنکینگ سایت خود در موتورهای جستجو کرده اید. این مورد از برجسته ترین نکات مهم سئو وردپرس است.

همچنین با درست کردن یک وبلاگ برای سایت خود، ترافیک و بازدید از سایت را بالا می برید و باعث می شوید که کسب و کارتان بیشتر شناخته شود. مطالب و پست های با کیفیت باعث می شوند که کاربران بیشتری به سایت شما سر بزنند یا اینکه یک کاربر چندین بار به سایت شما سر بزند. چنین کاری برای وب سایت شما جلب اعتماد و رضایت خواهد کرد و ممکن است باعث افزایش درامد و فروش نیز شود. افزایش میزان بازدید صرفا رویکردی اقتصادی برای کسب و کار شما نیست. «بازدید بیشتر از سایت» یا «ترافیک بالا» یکی از فاکتورهای موتور های جستجو در رده بندی وب سایت ها می باشد. بنابراین بازدید بیشتر برابر است با سئوی بهتر، مشتری بیشتر، درآمد بیشتر و غیره.

توجه داشته باشید که مطالب و محتواهای خود را در حوزه های مختلفی بنویسید. این کار باعث می شود که در کلیدواژه های مختلف، رتبه ی مناسبی را پیش گوگل کسب کنید. همچنین از نوشتن مطالب تکراری هم جلوگیری خواهد کرد. نوشتن مطالب در حوزه های مختلف باعث جذب مشتری ها یا کاربران مختلف می شود.

 بهینه سازی عملکرد وب سایت وردپرسی

حتما عملکرد سایت خود را بررسی نمایید. مطمئن شوید که وب سایتتان از نظر سرعتی و بهینه بودن عکس ها در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد. موتورهای جستجو به این موارد اهمیت می دهند. پس بهبود کلی عملکرد سایت باعث بهبود سئو، بالا رفتن رتبه ی سایت در موتور های جستجو و از مهم ترین نکات مهم سئو وردپرس محسوب می شود.

نمایش سرعت وب سایت وردپرسی

بهبود سرعت سایت وردپرسی - نکات مهم سئو وردپرس

گوگل وب سایت هایی را که با سرعت بالا بارگذاری می شوند و با سرعت بالا کار می کنند را دوست دارد. پس اگر وب سایت شما از سرعت بارگذاری بالایی برخوردار نیست، فکر قرار گرفتن در صفحه ی اول جستجوی گوگل را از سرتان بیرون کنید.

اگر نمی دانید که وضعیت وب سایتتان از نظر سرعتی چگونه است، آنگاه می توانید از ابزارهایی مثل Pingdom Tools برای بررسی سرعت وب سایتتان استفاده کنید. نسخه ی رایگان این وب سایت اطلاعات مفیدی را در اینباره در اختیارتان قرار می دهد. (برای دسترسی به چنین وب سایت هایی از ابزارهای لازم استفاده نمایید!) همچنین با استفاده از چنین ابزارهایی (ابزارهای بررسی سرعت وب سایت) می توانید بفهمید که چه محتوایی باعث کاهش سرعت سایت شما شده است. همچنین توصیه هایی برای بهبود عملکرد و سرعت سایت به شما ارائه می شود.

یکی دیگر از این ابزارها Google PageSpeed Insights است که به کمک آن می توانید اطلاعات مفیدی در خصوص سرعت عملکرد وب سایت خود بدست بیاورید. این ابزار بسیار معروف و کاربردی می باشد. تصور یک وب سایت بدون این ابزار قدرتمند سخت است. حتما آن را بررسی کنید و برای بهبود عملکرد وب سایت وردپرسی خود از آن استفاده نمایید.

توصیه هایی برای افزایش سرعت وب سایت وردپرسی

برای افزایش سرعت وب سایت وردپرسی راه های خیلی زیادی وجود دارد. در ابتدا مطمئن شوید که از هاست پرسرعت و قوی ای استفاده می کنید. قطعا خرید هاست پر سرعت کمی گران قیمت می باشد اما تاثیر بسیار زیادی بر بهبود عملکرد سایت خواهد داشت.

از یک قالب وردپرسی جدید و بهینه شده استفاده کنید. بسیاری از قالب های وردپرسی یا برای موتور های جستجو بهینه نشده اند و یا با کدنویسی ضعیف سرعت سایت را پایین می آورند.

بهبود سرعت وردپرس - نکات مهم سئو وردپرس

استفاده از هاست پرسرعت بسیار تاثیر گذار است. همچنین می توانید از افزونه هایی برای بهبود عملکرد سایت استفاده کنید. افزونه ای برای بهینه سازی عکس ها در سایت مثل image optimization plugin و افزونه های دیگری برای بهبود عملکرد سایت مثل lazy load plugin و caching plugin نیز وجود دارند که می توانید آن ها را نیز بررسی کنید.

وب سایت خود را برای موبایل ها رسپانسیو کنید

رسپانسیو کردن وردپرس برای موبایل - نکات مهم سئو وردپرس

سعی کنید از همان ابتدا یک قالب رسپانسیو را برای طراحی وب سایت خود تهیه نمایید. رسپانسیو بودن وب سایت برای نمایشگرهای مختلف در محضر موتورهای جستجو از اهمیت زیادی برخوردار است و از نکات مهم سئو وردپرس محسوب می شود.

ابزار سئوی Page Speed Insights - نکات مهم سئو وردپرس

برای اینکه بفهمید وب سایت شما در نمایشگرهای مختلف به چه شکل و با چه سرعتی عمل می کند، می توانید از ابزاری که قبلا به شما معرفی کردیم استفاده نمایید. ابزار Page Speed Insights اطلاعات مفیدی را درباره ی سرعت نمایش سایت شما در تلفن های همراه ارائه می دهد.

سخن پایانی درباره نکات مهم سئو وردپرس

بسیاری از کسب و کارها، خصوصا در ابتدای راه اندازیشان، زمان کافی برای رسیدگی به سئوی وب سایت خود را ندارند. اگر این موضوع برای شما هم صدق می کند، بهتر است فردی را برای رسیدگی به سئوی سایت استخدام کنید. به یاد داشته باشید که هرچقدر که وب سایت یا فروشگاه خوبی هم داشته باشید، اگر کاربران قادر به پیدا کردن آن نباشند، خروجی مناسبی از کسب و کارتان نخواهید گرفت. برای استخدام یک فرد حتما از کسانی که قبلا از آن ها استفاده کرده اید، بهره ببرید و به هر کسی اعتماد نکنید.

خب! به پایان آموزش نکات مهم سئو وردپرس رسیدیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. سوالات و نظرات خود را در زیر همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید. موفق و سربلند باشید.


منبع: سایت WP Explorer

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.