راهنمای جامع بازاریابی ویدئویی | درس سوم: تکنیک های تسلط به ویدئو مارکتینگ

20 شهریور 1398
video-marketing3

در درس های آشنایی با قدرت و تاثیر رسانه های ویدیویی و انواع ویدئوها در بازاریابی به آموزش ویدئو مارکتینگ پرداختیم و شما را با بازاریابی ویدئویی و سبک های مختلف آن آشنا کردیم. پس از آنکه ایده ای به ذهنتان رسید و سبک ویدئو موردنظر خود در بازاریابی را انتخاب کردید، چالش اصلی تازه شروع می شود. ساخت آن و پیدا کردن مخاطبان موردنظر برای مشاهده آن. در ادامه این مقاله 9 نکته بسیار مهم و در سطح حرفه ای را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید در اینکار به خوبی عمل کنید.

1 - یک استراتژی برای ویدئو مارکتینگ بسازید

فکر می کنید برای ساخت یک فیلم آماده هستید؟ قبل از آن حتما یک استراتژی برای خود تعیین کنید. داشتن یک استراتژی باعث می شود در ادامه، کارتان تر و تمیزتر پیش برود و دقیقا به هدف و آنچه که برای آن برنامه ریزی کرده اید، دست پیدا کنید. برای ساخت یک استراتژی خوب چک لیست زیر را در نظر داشته باشید:

  • هدف شما چیست؟ به دنبال فروش هستید یا تنها ترافیک بیشتر مد نظر شماست؟ می خواهید مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهید یا صرفا به آنها اطلاع رسانی کنید؟ اهداف مختلف به راه حل های مختلف نیاز دارند. بنابراین در ابتدای کار خود، تعیین کنید که موفقیت شما در گرو چه هدفی است.
  • مخاطبان و بینندگان هدف شما چه کسانی هستند؟ - آنها به دنبال دیدن چه چیزهایی هستند و کجا به دنبال آن می گردند؟
  • بودجه شما چقدر است؟ فیلم سازی به طور معمول بسیارپر هزینه است مگر اینکه بخواهید یک فیلم با هزینه ای کم در گوشی موبایلتان درست کنید! بودجه خود را زودتر تنظیم کنید تا ایده پردازی های شما از میزان آن فراتر رود!
  • چه مدت زمان دارید؟ برای ساخت فیلم چقد زمان دارید؟ با توجه به مهلت خود برای ساخت فیلم، باید هرچه زودتر با خدمه فیلم قرارداد خود را امضا کنید!
  • سبک برندینگ شما چیست؟ به عبارتی دیگر هویت برند شما چگونه است؟ به دنبال یک سبک کارتونی هستید یا سبکی جدی و رسمی؟ به دنبال موشن گرافیک هستید یا فیلمی با بازیگران واقعی؟ قبل از شروع کار سعی کنید حتما سبک برندینگ خود را مشخص کنید و متناسب با آن همکاران و خدمه خود را در این زمینه انتخاب کنید.

اگر پاسخ های واضحی برای سوالات بالا داشتید می توانید یک قدم جلوتر بروید و مسیر خود را ادامه دهید.

2 - تنها آنچه را که در آن ماهر هستید، انجام دهید

آیا می دانید چه زمانی باید از تصویر برداری فوق عریض (Ultra-Wide) استفاده کنید و چه زمانی از نمای فوق نزدید (CloseUp) استفاده کنید؟ آیا اصلا فرق بین آنها را می دانید؟ هرچه را که در آن ماهر هستید، انجام دهید و بقیه کار را برونسپاری کنید. از اینکه توانایی انجام کاری را ندارید حس بدی به دلتان راه ندهید. ممکن است فیلمسازی حرفه ای کار شما نباشد. شما در زمینه بازاریابی و مدیریت ماهر هستید و نه کار کردن با دوربین! ممکن است پیدا کردن افراد حرفه ای در زمینه مورد نظر شما و در محل زندگی شما کمی سخت باشد یا برای کار با آنها با محدودیت بودجه مواجه شوید. در پایان سعی کنید خواسته های خود را با توانایی ها و بودجه ی خود تنظیم کنید تا در پایان به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنید.

3 - برند خود را استوار نگه دارید

انیمیشن گیف OCTOPUS - آموزش ویدئو مارکتینگ

ویدئوی شما بازتابی از برند شما خواهد بود. با وجود اینکه این ویدئو اولین تجربه شماست اما احتمال آنکه تاثیرگذارترین ویدئو در مارکتینگ شما باشد، زیاد است. سعی کنید آنرا با سایر فعالیت های برندینگ خود ترکیب کنید تا بهترین نتیجه ممکن را بگیرید. همچنین فراموش نکنید که این ویدئو قسمتی از هویت برند شما را تشکیل می دهد. رنگ ها، نشانه های بصری و... همه و همه در ذهن مخاطبان ماندگار خواهد شد و تصوری همیشگی از برند شما را در ذهن آنها ایجاد می کند. دقت کنید که فیلم برخلاف تصویر، متحرک است پس دلیلی ندارد از همان لوگو ثابت و استاتیک خود در آن استفاده کنید. می توانید یک لوگو موشن زیبا و متحرک ایجاد کنید تا مخاطب را بیشتر درگیر کنید. خلاصه، سعی کنید از هر فرصتی برای ماندگار کردن تصویر برند خود در ذهن مخاطب به خوبی استفاده کنید.

4 - برای تسخیر قلب ها تلاش کنید!

تجربه ثابت کرده است که بسیاری از مشتریان، خریدهای خود را بر اساس احساس انجام می دهند و نه منطق. آنها ترجیح می دهند به قلبشان اعتماد کنند تا مغزشان! این موضوع فرصت مناسبی را فراهم می کند تا با یک داستان و سناریوی قدرتمند در فیلم بازاریابی خود، انگیزه آنها را به سوی خود جلب کنید. اگر در حال ساخت یک ویدئوی کوتاه هستید، باید بر اساس تکنیک های بازاریابی، پیوندهای عاطفی را در اولویت خود قرار دهید.

حتی اگر در حال ساخت ویدئویی بلند هستید نیز، صحنه های رویایی و احساسی را فراموش نکنید و سعی کنید با شخصیت ها، درگیری ها، حل و فصلها... مخاطبان خود را به خوبی تحت تاثیر قرار دهید. حتی اگر ویدئویی را ضبط می کنید که در حال صحبت در آن هستید، سعی کنید بر اساس تکنیک های سینمایی عمل کنید و به نکات مهمی مانند اینکه چه زمانی زوم کنید، چه زمانی صدای خود را بلند کنید، چگونه ژست بگیرید و... مسلط شوید.

5 - قدرت انیمیشن را فراموش نکنید

همه ی ما با انیمیشن های آموزشی که با سبک مسطح (Flat) ساخته می شوند، آشنایی داریم. این انیمیشن ها برای آموزش دادن برخی موضوعات بسیار کاربردی هستند و با سرگرم کردن مخاطبان مانند کارتون هایی برای بزرگسالان عمل می کنند! وقتی شما یک موشن گرافیک با سبک فلت ایجاد می کنید، گزینه ای عالی را برای توضیح و آموزش به مخاطبان انتخاب کرده اید. تعجب نکنید که بسیاری از اوقات، انیمیشن ها بهتر از فیلم های معمولی توسط مخاطبان درک می شود. اما فراموش نکنید آنرا حسابی متحرک کنید چرا که تصاویر ثابت و خشک و در انیمیشن برای مخاطبان بسیار کسل کننده هستند. همچنین در نظر داشته باشید انیمیشن ها چندان برای کسب و کارهای رسمی مناسب ارزیابی نمی شوند و معمولا برای برندهایی که نیاز به برقراری ارتباط عاطفی و احساسی بیشتر با مخاطبان خود دارند، مناسب هستند.

6 - از همان اول قدرتمند کار کنید

درست مانند الگوریتم های جستجو، ویدئوهایی که بازدید و لایک بیشتری روی آنها ثبت شده است، توسط مخاطبان جدید نیز بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. در همان ابتدای کار سعی کنید بازدید و بازخوردهای زیادی برای ویدئوی خود دست و پا کنید. می توانید از خانواده و دوستان خود کمک بگیرید و یا آنها به عنوان محتوای اختصاصی و نوعی پاداش برای مشترکان خود ایمیل کنید تا آنها این کار را برای شما انجام دهند. همچنین یک تکنیک مناسب برای این کار، این است که قبل از انتشار ویدئو و در دسترس عموم قرار دادن آن، لینک آنرا برای جمع خاصی از افراد مورد نظر خود ارسال کنید تا آنرا برای بازدیدکنندگان جدید محبوب تر نشان دهید.

7 - در زمان مناسب و در جای مناسب ظاهر شوید

شما وظیفه ی نشان دادن ویدئو به تک تک مخاطبان را ندارید. آنها خودشان در موتورهای جستجو می گردند و ویدئو شما را مشاهده می کنند. این همان دلیلی است که نشان می دهد ویدئوهای شما باید به آسانی در دسترس قرار بگیرند و مخاطبان بتوانند راحت آنها را پیدا کنند. یکی از نکات مهم و قابل توجه این است که هر رسانه اجتماعی ساعت های طلایی خاص خود را برای بهترین بازدید روی ویدئو دارد. سعی کنید برنامه ی خود را با این ساعات هماهنگ کنید و در ساعتی پست خود را ارسال کنید که مطمئن باشید بیشترین افراد حاضر آنلاین برای مشاهده آن وجود دارند. مهمترین شبکه های هدف شما شامل یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک و سایر شبکه های اجتماعی پرطرفدار هستند. باز هم تاکید می کنیم که ساعت مناسب ارسال پست در هر کدام را به دقت تنظیم کنید.

8 - دسترسی به ویدئو را ساده کنید

مطمئن شوید که بهترین عنوان (Tile) و توضیحات (Description) بر روی ویدئو شما قرار دارد. این موارد باید به شکل هوشمندانه انتخاب شوند تا مخاطبان به هنگام جستجو بتوانند به راحتی آنها را پیدا کنند. برای تقویت بهتر، سعی کنید از کلمات کلیدی در توضیحات ویدئو استفاده کنید. همچنین در این زمینه می توانید از ابزارهای اختصاصی سئو کمک بگیرید. همچنین اگر پلتفرمی که از آن استفاده می کنید، قابلیت تگ و هشتگ گذاری را دارد آنها را با دقت انتخاب کنید. هشتگ های مناسب آنهایی هستند جستجوی بیشتری روی آنها انجام می شود و در عین حال روی پست های کمتری وجود دارند. یعنی رقبای شما کمتر از آنها استفاده کرده باشند. هرچند پیدا کردن چنین کلماتی کمی سخت است اما با صبر و حوصله و صرف اندکی زمان می توانید هشتگ های خوبی را برای پست ویدئویی خود پیدا کنید.

9 - ویدئوی خود را برای همه قابل استفاده کنید

برخی افراد مانند افراد دارای معلولیت شنوایی ممکن است نتوانند از ویدئو شما استفاده کنید. می توانید با استفاده از زیرنویس این مشکل را برای اینگونه افراد برطرف کنید. البته فراموش نکنید که زیرنویس باید به صورت فایل جداگانه قرار بگیرد و حتی الامکان کاربران امکان فعال یا غیرفعال کردن آنرا داشته باشند. البته این مورد به قابلیت های پلتفرمی که از آن استفاده می کنید بستگی خواهد داشت. البته بحث، تنها افراد دارای معلولیت شنوایی نیست بلکه افراد دارای مشکلات بینایی نیز باید در نظر گرفته شوند. اینگونه افراد ممکن است نتوانند از ویدئو همانند ما استفاده ی کامل کنند. استفاده از کپشن می تواند به درک بهتر اینگونه افراد نیز کمک کند.

حال باید برای ساخت اولین ویدئوی بازاریابی خود آماده شده باشید. پیشنهاد می کنیم یکبار دیگر مطالب گفته شده را مرور کنید و سپس به دنبال ساخت اولین ویدئوی حرفه ای برای مارکتینگ برندتان بروید.

اینفوگرافیک راهنمای جامع بازاریابی ویدئویی - آموزش ویدئو مارکتینگ

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.