Blur یا تار کردن پس زمینه یک عکس در فتوشاپ

blur-background

یکی از بهترین تکنیک های ویرایش عکس، تار كردن پس زمينه در فتوشاپ می باشد که باعث می شود توجه بیننده به اشیا درون پیش زمینه بیشتر جلب شود. اگر تصویر شما دارای عمق زیاد است، می توانید با استفاده از فتوشاپ پس زمینه را به حالت تار و مبهم در بیاورید.

امروز در این آموزش قصد داریم به این بپردازیم که چگونه پس زمینه یک تصویر را در فتوشاپ مبهم و تار کنید. مراحل آموزش در قالب یک اکشن فتوشاپ ضبط و ذخیره می شوند و شما می توانید بعدا برای هر تصویر دلخواه دیگری از این اکشن استفاده و تنها با یک کلیک، پس زمینه آن را تار کنید.


آنچه برای این آموزش لازم دارید:


مرحله اول

ابتدا تصویر مورد نظر خود را در فتوشاپ باز کنید.

به دلخواه خود با یکی از ابزارهای انتخاب، قسمتی که می خواهید Blur نشود را به حالت انتخاب در بیاورید. من در اینجا از ابزار Magnetic Lasso با گزینه Refine Edge استفاده می کنم. دقت کنید که همین مرحله ابتدایی، یکی از حساس ترین بخش های این آموزش است و مهم است که شما انتخاب دقیقی از سوژه مورد نظر انجام دهید.

انتخاب سوژه

مرحله دوم

یک لایه جدید ایجاد کنید و این لایه را با استفاده از ابزار Paint Bucket (کلید میانبر G) با رنگ دلخواه خود رنگ کنید.

رنگ کردن محل انتخابی

مرحله سوم

یک لایه زیر این لایه ایجاد کنید.

با استفاده از ابزار Gradient یک طیف رنگی سیاه و سفید ایجاد کنید (مطابق تصویر زیر). قسمت سیاه، نشانگر بخش هایی است که قرار است ثابت بمانند و به حالت Blur در نیایند. قسمت سفید هم مناطقی را مشخص می کنید که قرار است به حالت Blur در بیایند. ناحیه خاکستری نیز بیانگر مرحله انتقالی بین حالت Blur و منطقه پیش زمینه خواهد بود.

دقت کنید که در تنظیمات این بخش باید زاویه و موقعیت اثر خود را مطابق تصویر هماهنگ کنید.

در نهایت نام این لایه را Mask 2 قرار دهید.

ایجاد گرادینت

مرحله چهارم

جایی خارج از این لایه کلیک کنید.

سپس پنل Action را از مسیر Windows > Actions باز کنید و بر روی آیکونی که به شکل کاغذ سفید است، کلیک کنید تا یک اکشن جدید ایجاد کنید. برای آن نام دلخواهی قرار دهید و روی دکمه Record کلیک کنید. از این پس، ضبط اکشن شما آغاز شده است و تمامی اعمال و رفتار شما در فتوشاپ ضبط می شود.

ضبط اکشن

مرحله پنجم

به مسیر Image > Image Size و مقدار Width را بر روی 5000 قرار دهید. این کار باعث می شود که نتیجه تقریبا یکسانی در تمامی عکس ها به دست آوریم.

تعیین میزان Width

مرحله ششم

کل بوم طراحی را با استفاده از کلید ترکیبی Ctrl+A انتخاب کنید و سپس به مسیر Edit > Copy Merged بروید (کلید ترکیبی Ctrl+Shift+C).

به سربرگ Channels بروید و با استفاده از آیکونی که در تصویر مشخص شده است، یک Channel ایجاد کنید و آن را در محل مشخص شده Paste کنید.

به RGB Channel برگردید و به سربرگ Layer بروید. (نام لایه ای که من ایجاد کردم Alpha 1 است)

ایجاد Channel جدید

مرحله هفتم

هر دو لایه ماسک را به حالت پنهان (Hide) در بیاورید.

لایه Background را انتخاب کنید و سپس با استفاده کلید ترکیبی Ctrl+J یک کپی از آن ایجاد کنید.

سپس به مسیر Filter > Blur > Lens Blur بروید. حالا یک پنجره جدید باز خواهد شد. با استفاده از نوار کشویی گزینه Source را بر روی Alpha 1 قرار دهید. شاید خیلی ها گزینه Alpha 1 را مشاهده نکنند، در حقیقت این بخش نام همان لایه جدیدی می باشد که در قسمت channel ایجاد کردیم، پس اگر بخواهم بهتر بگویم مقدار Source را بر روی نام لایه Channel که در  مرحله قبل ایجاد کردید قرار دهید.

تعیین میزان Source

مرحله هشتم

پس زمینه به حالت blur درآمده است اما سوژه اصلی ما در پیش زمینه مقداری غیرطبیعی به نظر می رسد. برای رفع این مشکل کلید Ctrl را پایین نگه دارید و همزمان بر روی لایه Mask 1 کلیک کنید تا یک موقعیت خارج از آن به حالت انتخاب درآید. سپس به مسیر Select > Modify > Expand و مقدار Expand by را بر روی 10px تنظیم کنید.

تنظیم Expand

مرحله نهم

لایه کپی Background را انتخاب کنید و برای ایجاد یک کپی دیگه از این لایه، به مسیر Layer > New > Layer via Copy بروید.

سپس به Filter > Blur > Gaussian Blur مراجعه کنید. در این صفحه مقدار Radius را بالا و پایین کنید و همزمان به لبه های سوژه توجه کنید، ما در این مرحله می خواهیم لبه های سوژه با پس زمینه ادغام شوند.

تنظیمات Radiuos در Gaussian Blur

مرحله دهم

دوباره کلید Ctrl را نگه دارید تا یک موقعیت انتخابی از این لایه ایجاد کنید. بعد به مسیر Select > Modify > Contract بروید و مقدار Contract by را بر روی 15 px قرار دهید. اگر کلید Delete را فشار دهید، بیشتر قسمت های Blur را که در اطراف سوژه اضافی بود، حذف می کنید و مخلوطی از آن با پس زمینه ایجاد می شود.

مخلوط Blur

مرحله یازدهم

یک مشکل دیگر هم وجود دارد. این لبه نرمی که ما در مرحله قبل ایجاد کردیم، بر روی تمامی بدن سوژه ایجاد شده است در حالی که نباید چنین باشد و فقط قسمت های خارجی بدن باید به این حالت در بیایند.

برای حل این مشکل لایه Mask 2 را انتخاب کنید و به سربرگ Channel بروید. از کلید Ctrl استفاده کنید تا یک موقعیت انتخابی خارج از RGB Channel ایجاد کنید. سپس به سربرگ Layer برگردید و Mask را به حالت پنهان در بیاورید. یک Layer Mask جدید به Layer 1 اضافه کنید.

ایجاد RGB Channel

ایجاد Layer Mask جدید

مرحله دوازدهم

در نهایت بر روی آیکون مشخص شده در تصویر کلیک کنید تا ضبط اکشن متوقف شود.

توقف ضبط اکشن

مرحله سیزدهم

اگر می خواهید این اکشن را بر روی سایر تصاویر اعمال کنید، کافیست پس از این که تصویر مورد نظر را در محیط فتوشاپ باز کردید، همه مراحل این آموزش را تا قبل از ضبط اکشن انجام دهید و سپس بر روی Play کلیک کنید تا تمامی تغییرات بر روی تصویر شما اعمال شود.

نمونه

امیدوارم آموزش تار كردن پس زمينه در فتوشاپ برای شما مفید بوده باشد. اگر در فراگیری این آموزش مشکلی داشتید یا هرگونه سوالی برای شما پیش آمد از بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.