کدام مانیتور را برای طراحی گرافیک انتخاب کنیم؟ | قسمت دوم

24 فروردین 1398
مانیتور مناسب برای طراحی گرافیک

در قسمت قبل درباره لزوم انتخاب مانیتور صحیح توسط گرافیست ها و طراحان در زمینه های مختلف صحبت کردیم و به توضیح این مهم پرداختیم که در خرید مانیتور باید به کدام ویژگی ها توجه کرد. همچنین درباره رزولوشن و سایز صفحه نمایش ها صحبت کردیم. در این قسمت درباره دقت رنگ (Color Accuracy)، مقیاس خاکستری (Gray-Scale)، اتصالات و ... صحبت خواهیم کرد و در قسمت بعدی (آخرین قسمت) لیستی از بهترین مانیتورهای موجود در بازار کنونی (اوایل سال 2019) برای گرافیست ها را به شما ارائه خواهیم کرد و نقاط ضعف و قوت هر کدام را بررسی می کنیم.

دقت رنگ و مقیاس خاکستری (Color Accuracy & Gray-Scale)

هر طراح گرافیک و ویرایشگری نیاز دارد، قبل از اینکه پروژه اش را برای چاپ ارسال کند، مطمئن شود که خروجی کار چاپخانه با آنچه که در صفحه نمایش می بیند یکسان است. همانطور که می دانید، رنگ ها در صنعت چاپ از ترکیب چهار رنگ (CMYK) به دست می آیند و مانیتورهایی که همگی ما استفاده می کنیم از پنل هایی استفاده می کنند که متشکل از پیکسل هایی با قابلیت نمایش سه رنگ (RGB) هستند. همین امر برای طراحان تازه کار و کم تجربه مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد و هنگام مقایسه خروجی چاپی با پیش نمایش طرح در ماینتور دچار سردرگمی می شوند. واضح است که با تکنولوژی امروزی هنوز امکان مشاهده دقیق مُد رنگی CMYK در مانیتورها به صورت 100% وجود ندارد، اما با تنظیمات صحیح و استفاده از مانیتورهای دقیق و به روز میتوان اطمینان پیدا کرد که این اختلاف رنگ به حداقل می رسد و این دقیقا یعنی نیاز به دقت بالای رنگ ها. امروزه مانیتورهای با تکنولوژی جدید پنل (AH-IPS) این مشکل را حل کرده اند. مانیتوری که برای حل این مشکل نیاز دارید باید دارای (LUT) حداقل 10، 13 یا 14 بیت باشد تا بتواند با کالیبراسیون های مکرر و پوشش حداقل 99 درصدی طیف رنگ های Adobe RGB، پاسخگوی نیاز کار شما باشد.

در بازار امروز مانیتورهای سطح حرفه ای بسیاری وجود دارند که می توانید با استفاده از آنها و بهره گیری از ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری که جداگانه به فروش می رسند، به همین نتیجه برسید. پنل پی اسی (PS) ارزش خرید دارد که به خوبی بتوانند سایه ها و نقاط خاکستری را از نقاط روشن تمیز دهد تا طراح بتواند سطوح مختلف سایه ها و نقاط روشن را به خوبی مشاهده کند. همچنین تکنولوژی PS به شما زوایای دید بازتری را ارئه می دهد.
بگذارید ساده تر بگویم:

پنل های PS، می توانند در هر زاویه ای (بالا، پایین، اطراف)، رنگ های غلیظ و یا رقیق را به همان خوبی زاویه روبرو نشان دهند، بر خلاف پنل های معمولی و قدیمی!

اتصالات ورودی و خروجی

برای کسانی که نمی دانند، منظور از اتصالات ورودی و خروجی، پورت ها و کابل های مانیتور هستند که برای اتصال آنها به کامپیوتر استفاده می شوند. بهترین گزینه در این مورد مانیتورهایی هستند که از پورت های HDMI، dual-link DVI و DisplayPort 1.2 برخوردارند. البته اگر کار شما به گونه ای است که نیاز به اتصال چند مانیتور به یکدیگر دارید، برای راحتی کارتان باید توجهتان را به خرید مدل هایی معطوف کنید که پورت های ورودی و خروجی Thunderbolt و یا DisplayPort 1.2 را دارا باشند.

پورت های ورودی و خروجی مانیتورها

پورت ها و اتصالات در مانیتورها

اگر تمایل دارید که از بهترین مانیتورهای موجود با رزولوشن 4K استفاده کنید، برای دریافت حداکثر رزولوشن این مانیتورها باید ابتدا مطمئن شوید که کارت گرافیک سیستم شما از قابلیت انتقال Multi-Steam و یک DisplayPort 1.2 و یا دو پورت HDMI پشتیبانی می کند. به این طریق شما قادر خواهید بود شانس دریافت بالاترین رزولوشن را با نرخ تصویر 60Hz داشته باشید.

ارگونومی

عموما افراد مختلف، استایل و اندازه های بدنی متفاوتی دارند و با این حساب داشتن مانیتوری که پایه آن قابلیت تغییر ارتفاع و یا زاویه مانیتور را با هدف ارائه بهترین زاویه دید برای شما نداشته باشد، مشکل بزرگی محسوب می شود، خصوصا هنگامی که قرار باشد روزانه ساعت ها روبروی آن بنشینید. برای برخی از طراحان، داشتن مانیتوری با پایه متحرک که اجازه چرخش 90 درجه ای را به کاربر می دهد، می تواند کار را بسیار ساده کند؛ چه برای خواندن اسناد طولانی و چه برای راحتی در هنگام کار با وبسایت ها.

مانیتوری که چند پورت USB داشته باشد نیز می تواند فوق العاده باشد، چرا که از طریق آن خواهید توانست مانیتور را به گوشی و یا دیگر گجت های کوچکتر متصل کنید. معمولا این درگاه ها کنار مانیتور تعبیه می شوند تا دسترسی به آنها تا حد امکان راحت باشد. برای گرافیست ها و یا عکاسانی که نیاز دارند عکس هایی را که خودشان گرفته اند، مستقیما در مانیتور مشاهده کنند، یک اسلات کارت حافظه نیز می تواند بی نظیر باشد، شاید این مورد چندان ضروری به نظر نرسد اما اهمیت آن هنگامی است که کامپیوتر شما درگیر باشد و بخواهید بدون اختلال در کار آن تصاویرتان را مستقیما در خود مانیتور مشاهده کنید.

قیمت!

قسمتی که برای همه اهمیت دارد. در حالیکه هزینه مانیتوری که انتخاب می کنیم بسیار مورد توجه است، اما حقیقت این است که مانیتورهای نسل جدید گزینه های ارزانی نخواهند بود. به طور مشخص اگر کمی در وبسایت های آنلاین و مراکز خرید جستجو کنید خواهید توانست بهترین مانیتور را از نظر قیمت (نسبت به سایرین) پیدا کنید و به همین دلیل ما در اینجا قیمت مشخصی را برای عموم افراد ذکر نمی کنیم. یک ضرب المثل انگلیسی می گوید «کیفیت کار بسته به ابزار سازنده آن است»، اگر شما طراح گرافیک هستید و پروژه هایی که در دست دارید نیازمند دقت بالا برای رنگ ها، مقیاس خاکستری و یا توجه ویژه به ریزترین جزئیات تصویر دارد، صرفه جویی در هزینه هایتان با خرید یک مانیتور ضعیف، در آینده به شغل شما کمکی نخواهد کرد.

طی این دو قسمت، با ویژگی ها و خصوصیات بارزی از مانیتورها که قبل از انتخاب، نیازمند توجه به آنها هستیم، آشنا شدیم. اکنون باید به این موضوع واقف شده باشید که مانیتور مناسب برای هر طراح گرافیک متناسب با نوع پروژه ها و نیازهای فردی او می باشد و می توان با برقراری تعادل میان آنچه که واقعا نیاز دارید با بودجه ای که در دست دارید، به بهترین انتخاب برسید.

در قسمت بعد به بررسی کامل 10 مانیتور برتر که در بازار کنونی (سال 2019) مناسب ترین گزینه ها و امکانات را برای طراحان گرافیک دارا هستند، می پردازیم و قیمت های هر یک را در بازار های جهانی بررسی می کنیم.

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.