معرفی برترین نرم افزارهای طراحی گرافیک در سال 2019 (قسمت اول)

11 شهریور 1398
best-graphic-design-software-part1

طراحی گرافیک یا طراحی دیجیتال به طور کامل به نرم افزار وابسته است. بدون شک حتی یک طراح حرفه ای و با تجربه نیز نمی تواند یک طرح زیبا و خلاقانه در Microsoft Paint خلق کند! بنابراین کنترل ها و انعطاف پذیری های یک نرم افزار خوب است که می تواند همه چیز را متفاوت سازد و یک طرح زیبا بوجود آورد. خب! بهترین نرم افزارها برای طراحی دیجیتال در سال 2019 کدامند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا شما را بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیک آشنا کنیم و به شما بگوییم کدامیک برای شما مناسب تر است.

برای هر طراح گرافیک، نرم افزار مناسب یک رکن اساسی در طراحی محسوب می شود. در واقع این نرم افزار است که با ابزارها، قابلیت ها و امکانات متنوع خود، توانایی های طراح را گسترش داده و به او این امکان را می دهد تا به کمک این ابزار ها خلاقیت خود را به تصویر بکشد و طرح های خارق العاده خلق کند.

کلیدهای میانبر کیبورد، ساختار لایه ها و نحوه کارکرد آنها در کنار رابط کاربری و به طور کلی اینترفیس نرم افزار باعث می شود کاربر به آن عادت کرده و آنرا به دید زبان دوم خود نگاه کند. بنابراین اهمیت انتخاب نرم افزار مناسب برای انجام پروژه های گرافیک بسیار بیشتر از آن است که بتوان به سادگی از کنار آن رد شد.

حال شما به دنبال چه نرم افزاری هستید؟ نرم افزاری پیچیده مثل فتوشاپ که یادگیری آن نیاز به زمان و تا حدودی هزینه های زیادی خواهد داشت یا اینکه به دنبال پروژه های آنچنان حرفه ای نیستید و برای طراحی گرافیک نرم افزار های ساده تری که راحت تر می توانید به آنها مسلط شوید را ترجیح می دهید؟

در حاشیه!
همانطور که می دانید به دلیل عدم اجرای قوانین کپی رایت در کشور ما، تقریبا تمامی نرم افزار ها به صورت کرک شده و رایگان در دسترس قرار می گیرند. اما اگر این قوانین در کشور ما اجرا شود، همانند کشور های دیگر موضوع قیمت یکی از مهم ترین فاکتور های تعیین کننده نرم افزار مورد استفاده خواهد بود و دیگر کسی به راحتی نمی گوید با وجود فتوشاپ و ایلوستریتور چه نیازی به نرم افزارهای دیگر داریم؟!

1 - Adobe Photoshop

نمایی از نرم افزار ادوبی فتوشاپ

بدون شک هیچ نرم افزاری در دنیای گرافیک به اندازه Photoshop شناخته شده نیست. وقتی بحث ویرایش عکس به میان می آید هیچ نرم افزاری نمی تواند در مقابل قابلیت های این غولِ ویرایش تصویر قد علم کند. در واقع هر قابلیتی که برای ویرایش یک تصویر نیاز باشد در این نرم افزار وجود دارد. از یک کراپ کردن ساده گرفته که حتی مادربزرگ شما نیز می تواند آنرا انجام دهد! تا قابلیت های بسیار پیچیده ای که برای یادگیری آنها باید زمان بسیار زیادی را صرف آن کنید. قلم ها، لایه ها، ماسک ها و قابلیت های جدید همچون ابزار فریم که به رابط کاربری این نرم افزار اضافه شده اند، آنرا تبدیل به نرم افزاری کلاسیک و مدرن برای پروژه های ویرایش عکس کرده اند.

  • بهترین استفاده برای: ویرایش عکس
  • سطح مهارت مورد نیاز: مبتدی تا پیشرفته
  • سطح قیمت: بسیار بالا (با امکان 30 روز استفاده رایگان)

از نقاط مثبت این نرم افزار می توان به قابل استفاده بودن آن در هر سطحی از مهارت، بهره مندی از ابزارها و قابلیت های بسیار زیاد و وجود کتابخانه جامع استوک اشاره کرد. از نقاط ضعف آن نیز باید به پیچیده بودن رابط کاربری، پلن های گران قیمت و عدم توانایی در ساخت فایل های وکتور اشاره کرد.

2- Sketch

نمایی از نرم افزار Sketch

Sketch نام نرم افزاری بر پایه وکتور و پردازش برداری است که تنها برای سیستم عامل مک برنامه نویسی شده است. تمرکز این نرم افزار بر روی طراحی رابط کاربری اپلیکیشن های موبایل و طراحی اینترفیس وب سایت است. امکاناتی که در آپدیت های اخیر به این نرم افزار اضافه شده است بسیاری از توسعه دهنده های رابط کاربری را به استفاده از آن به جای فتوشاپ وسوسه کرده است. البته فراموش نکنید که این نرم افزار به هیچ وجه برای ویرایش تصویر و انجام امور چاپی مناسب نیست اما برای طراحی آیکون و قسمت های مختلف یک رابط کاربری نرم افزاری عالی محسوب می شود. این نرم افزار همچنین می تواند پیش نمایش هایی زنده از پروژه را ایجاد کند که به کمک آن می توانید حین طراحی پروژه، قسمت هایی از آنرا به کارفرما یا دوستان خود نمایش دهید.

  • بهترین استفاده برای: طراحی رابط کاربری
  • سطح مهارت مورد نیاز: مبتدی
  • سطح قیمت: متوسط ($99 در سال برای هر دستگاه)

از نقاط مثبت این نرم افزار امکان یادگیری راحت و قیمت منطقی تر آن نسبت به رقبا اشاره کرد. نقطه ضعف های اساسی آن نیز عدم وجود نسخه ویندوز و مناسب نبودن برای پروژه های چاپ و پرینت هستند.

3 - Adobe Illustrator

نمایی از نرم افزار ایلوستریتور - بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیک

Adobe Illustrator نیز همانند فتوشاپ محصول شرکت نام آشنای ادوبی بوده و ابزارهای مشترک زیادی با فتوشاپ دارد با این تفاوت که تمرکز آن روی فایل های برداری و به اصطلاح وکتور می باشد. ابزارهای متنوعی نظیر mesh، قلم، Pathfinder، سواچ های رنگی، Shape ها و... آنرا به بهترین نرم افزار ساخت وکتور تبدیل کرده است. در نهایت می توان گفت به واسطه این نرم افزار می توانید لوگوها، تایپوگرافی ها و آیکون های بسیار زیبا و خلاقانه ایجاد کنید که شبیه آنرا در هیچ نرم افزار دیگری نمی توان به وجود آورد. در نظر داشته باشید به دلیل شباهت ها و ابزارهای مشترک زیاد و همچنین رابط کاربری بسیار نزدیک به فتوشاپ یادگیری آن برای افرادی فتوشاپ را از پیش آموخته اند، بسیار راحت خواهد بود. بسیاری از علاقه مندان به گرافیک، برای انجام پروژه های حرفه ای در دنیای گرافیک تسلط همزمان به این دو نرم افزار را از نان شب واجب تر می دانند!

  • بهترین استفاده برای: فایل های وکتور
  • سطح مهات مورد نیاز: پیشرفته
  • سطح قیمت: بسیار بالا (با امکان 30 روز استفاده رایگان)

نقاط مثبت نرم افزار ایلوستریتور را می توان رابط کاربری کارآمد آن نسبت به سایر نرم افزارهای کار با وکتور، ابزارهای بسیار زیاد و متنوع در کنار پشتیبانی از طراحی ویرایش های جزئی و دقیق آن دانست. مهمترین نقطه ضعف آن نیز یادگیری سخت آن است هر چند که برای افراد مسلط به فتوشاپ کار بسیار راحت تر خواهد بود.

4 - Affinity Designer

نمایی از نرم افزار Affinity Designer - بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیک

چه از نظر عملکرد و چه از نظر سبک طراحی، Affinity Designer جایگزینی مناسب و در عین حال کم هزینه برای ادوبی ایلوستریتور محسوب می شود. همچنین امکان یادگیری سریع تر و یادگیری آن نسبت به ایلوستریتور آنرا تبدیل به انتخابی مناسب برای افراد مبتدی کرده است. به ویژه کار با لایه ها در این نرم افزار نسبت به ایلوستریتور بسیار ساده تر صورت می گیرد. فراموش نکنید که با وجود کاربرد ساده و قیمت پایین، امکانات و قابلیت های این نرم افزار بسیار پیشرفته و حرفه ای هستند و می توان پروژه های فریلنسینگ را به خوبی در آن مدیریت کرد.

از مزیت های دیگر این نرم افزارها می توان به آپدیت های منظم اشاره کرد که همواره امکانات و قابلیت های جدید و کاربردی به آن اضافه می کند. به طور کلی می توان گفت برای افراد علاقه مند به طراحی و ویرایش وکتور که نمی خواهند خود را درگیر پیچیدگی های ایلوستریتور کنند و هزینه زیادی برای پلن های شرکت ادوبی خرج کنند و در عین حال به دنبال یک نرم افزار حرفه ای در این زمینه هستند انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.

  • بهترین استفاده برای: فایل های وکتور
  • سطح مهارت مورد نیاز: مبتدی تا پیشرفته
  • سطح قیمت: مناسب و منطقی با توجه به امکانات

از مزیت های این نرم افزار می توان به یادگیری راحت آن، سرعت بالا و قیمت پایین آن اشاره کرد. نقطه ضعف آن نیز به ابزارهای محدود نسبت به ایلوستریتور محدود می شود.

نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما (1 دیدگاه)

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.

محمدرضا مرادی
14 شهریور 1398
قویا با قرارگیری ایلوستریتور در جایگاه سوم مخالفم، فتوشاپ جایگاه اول رو به ناحق اشغال کرده! D:

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.