کار با متن: فرمت کاراکترها در ایلوستریتور

Character Formatting In Adobe Illustrator

31 شهریور 1399
کار با متن: فرمت کاراکتر ها – قسمت 34

یکی از مباحث اصلی illustrator مبحث character formatting یا فرمت کاراکترها است. من با type tool شروع می کنم. اگر type tool را انتخاب کرده و سپس روی قسمتی از Artboard کلیک کنید، یک line type ایجاد می کنید اما اگر به جای کلیک کردن، کلیک چپ را نگه داشته و کادر خاصی را ایجاد کنید به آن Area type می گوییم. تفاوت این دو در ظاهر مشخص است اما area type را برای قسمت بعدی می گذاریم و تمرکز ما فعلا روی line type است.

زمانی که با type tool روی قسمتی کلیک می کنید تا line type خود را ایجاد کنید، یک متن پیش فرض به نام lorem ipsum برایتان قرار داده می شود. متن لورم ایپسوم، یک متن از پیش آماده شده است که شرکت ها، طراحان گرافیک، توسعه دهندگان برنامه های مختلف و غیره از آن به عنوان متن پیش فرض و بدون کپی رایت استفاده می کنند. تصور کنید که در حال طراحی صفحات یک مقاله هستید. برای آنکه قالب صفحات بهتر دیده شود باید متن را نیز درون صفحه داشته باشید اما نوشتن یک مقاله کامل کار طراح گرافیک نیست! همچنین نمی توانیم از متون مقالات دیگر استفاده کنیم چرا که سرقت ادبی محسوب شده و کپی رایت دارد. اینجاست که متون لورم ایپسوم به کمک ما می آیند.

برای تغییر دادن فونت نوشته ها، باید در ابتدا نوشته خود را به صورت کامل انتخاب کنید (نیازی به هایلایت کردن متن نیست، فقط با selection tool آن را انتخاب کرده باشید)، سپس از منوی character در نوار options (نسخه های قدیمی تر) یا پنل سمت راست برنامه (نسخه های جدید تر) استفاده کنید. در همین قسمت (چه نوار options و چه پنل سمت راست) گزینه های مختلف مربوط به نوشته شما وجود دارند:

البته راه میانبر بزرگ و کوچک کردن متن کلیدهای ترکیبی زیر هستند:

  • کلیدهای . + Ctrl + Shift (کلید آخر نقطه است) برای بزرگ تر کردن فونت
  • کلیدهای , + Ctrl + Shift (کلید آخر ویرگول انگلیسی است) برای کوچکتر کردن فونت

همچنین باید به یاد داشته باشید که line type ما (نوشته ما) یک شیء عادی در illustrator است بنابراین می توانیم با آن مانند هر شیء دیگری رفتار کنیم. به طور مثال برای بزرگ تر یا کوچک تر کردن آن می توان از selection tool استفاده کرد. البته قبل از کشیدن گوشه ها باید کلید shift را نگه دارید تا نسبت طول و عرض (aspect ratio) حفظ شود و نوشته شما کشیده نشود. این مسئله را در ویدیوی زیر مشاهده می کنید:

همچنین باید همیشه نگاهتان به پنل Character باشد. این پنل، پر از انواع تنظیمات برای متن ما است و می توانیم تغییرات اساسی و جزئی را توسط آن ایجاد کنیم. قبل از شروع کار مطمئن باشید که تمام گزینه های این پنل برایتان نمایش داده شده است. در نسخه های جدید تر illustrator برای اطمینان از این مسئله باید روی علامت سه نقطه در این پنل کلیک کنید و در نسخه های قدیمی تر، روی علامت سه خط روی هم (همبرگر مانند) کلیک کرده و گزینه show options را انتخاب نمایید:

حالا بیایید این گزینه ها را بررسی کنیم. اولین گزینه که font selector است و نوع فونت ما را مشخص می کند و نیازی به توضیح ندارد. گزینه بعدی تایپ فونت است. بسیاری از فونت ها تایپ های متفاوتی دارند: regular (عادی)، light یا Thin (سبک یا لاغر)، heavy یا bold (سنگین یا درشت)، italic (مورب) و الی آخر. اگر فونت مورد نظر شما از این حالت ها پشتیبانی می کند، گزینه های مربوط به آن را در این قسمت مشاهده خواهید کرد.

گزینه بعدی kerning است که معمولا هیچ وقت از این پنل یا پنل دیگری تنظیم نمی شود اما به هر حال تغییر آن از پنل نیز ممکن است. این گزینه مربوط به فاصله بین حروف می شود. طراحان فونت همیشه سعی می کنند فونت های خود را طوری طراحی کنند که در حروف در بهینه ترین حالت ممکن قرار بگیرند اما نمی توان همیشه و 100 درصد این موضوع را تضمین کرد. در صورتی که در قسمتی از برنامه دچار مشکل شدید و فاصله بین حروف به اندازه کافی نبود باید با type tool روی متن کلیک کنید تا خط عمودی چشمک زن (مکان نما) را مشاهده کنید (در حال تایپ باشید). سپس مکان نما را در کنار حرف مورد نظر خود قرار داده و با نگه داشتن کلید alt و فشردن کلیدهای راست و چپ کیبورد (right and left arrow keys) حرف را جا به جا کنید. به این ویدیو توجه کنید:

همانطور که مشاهده می کنید با تغییر دادن مکان حروف، قسمت kerning در پنل character تغییر می کند. همچنین اگر قسمت خاصی از کلمه را انتخاب کنم، با تغییر kerning تمام حروف آن از هم جدا شده یا در هم فرو می روند. در واقع kerning فقط برای حروف های تک است و اگر بخواهیم کل متن را بدین شکل تغییر دهیم به آن tracking می گوییم که گزینه بعدی ما است. tracking به ما اجازه می دهد که تمام حروف یک متن را از هم دورتر یا به هم نزدیک تر کنیم:

گزینه بعدی leading است و فقط زمانی معنی می دهد که چند خط داشته باشیم. این گزینه فاصله خطوط از هم را تعیین می کند. من متن خودم را با زدن کلید Enter از وسط می کشنم تا تاثیر این گزینه را مشاهده کنید:

کلید میانبر این گزینه نگه داشتن alt و کلیدهای بالا و پایین (up and down arrow keys) هستند. در قسمت بعدی با گزینه های بیشتری آشنا خواهیم شد.

تمام فصل‌های سری ترتیبی که روکسو برای مطالعه‌ی دروس سری دوره آموزش کامل ایلوستریتور توصیه می‌کند:
نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.