ظاهرسازی shape ها: رنگ‌های Gradient

Shapes Display: Gradients

19 شهریور 1399
فصل ظاهر سازی shpae ها: رنگ های gradient

در قسمت قبل با swatches در ایلوستریتور و انواع رنگ ها مانند رنگ های سراسری (global) آشنا شدیم و حالا نوبت به بررسی نوع خاصی از رنگ ها به نام gradient است. من مثل همیشه برای این جلسه نیز یک طرح آماده را دانلود کرده ام تا روی آن با انواع گرادینت در ایلوستریتور آشنا شویم. طرح آماده من به شکل زیر است:

طرحی ساده برای شروع کار
طرحی ساده برای شروع کار

برای اینکه بهتر متوجه تغییرات اعمال شده توسط gradient شویم ابتدا تمام لایه ها به غیر از لایه پس زمینه را غیرفعال می کنم. ما راه های مختلفی برای اعمال گرادینت در ایلوستریتور داریم اما معمولا دو راه توسط طراحان illustrator بیشتر استفاده می شود. راه اول استفاده از پنل gradient است. این پنل از منوی Window و سپس gradient قابل دسترسی است. همچنین می توانید با انتخاب ابزار gradient این پنل را در قسمت راست برنامه مشاهده کنید. در این پنل برخی از gradient های پیش فرض و از قبل تعریف شده قرار دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید یا اینکه gradient خودتان را تعریف کنید. برای این کار روی slider (طیف رنگی) کلیک کنید. من این مراحل را درویدیوی زیر برایتان انجام داده ام:

در همین پنل دو گزینه را مشاهده می کنید که یکی linear (خطی) و دیگر radial (شعاعی یا دایره ای شکل) است. این دو گزینه نوع gradient شما را مشخص می کنند. همچنین گزینه ای به نام reverse gradient نیز وجود دارد که gradient شما را برعکس می کند. اگر Gradient خطی یا linear را انتخاب کرده باشید، محل شروع و پایان رنگ ها برعکس می شود و اگر radial را انتخاب کرده باشید، نقاط بیرون و درون دایره جا به جا می شوند:

سپس اگر به طیف رنگی در این پنل نگاه کنید، می بینید که رنگ ها از سفید به سیاه رفته اند. در وسط این طیف (بالای آن)، لوزی کوچکی مشاهده می شود که تعیین می کند نسبت این رنگ ها چطور باشد و از کجا تبدیل به یکدیگر شوند. همچینین در پایین و دو انتهای این طیف، دو مربع (در نسخه های جدیدتر، دایره) دیده می شود که رنگ ها را برای شما مشخص می کنند. شاید نخواهیم سیاه به سفید داشته باشیم بنابراین می گوییم:

با double click کردن روی این دایره ها، یک پنل رنگی باز می شود که می توانید در آن انواع رنگ ها را برای خودتان انتخاب کنید. اگر توجه کرده باشید متوجه حرکت این دایره ها نیز می شود. به نظر شما چرا این دایره ها حرکت می کنند؟ پاسخ اینجاست که شاید ما بخواهیم بیشتر از دو رنگ در gradient خودمان داشته باشیم. اگر اینطور باشد می توانیم با کلیک کردن زیر طیف رنگی، رنگ های بیشتری را به آن اضافه کنیم. حالا با حرکت دادن دایره ها، سهم هر رنگ از طیف را مشخص می کنیم. همچنین در همین پنل گزینه opacity را مشاهده می کنید که به ما «شفافیت» را نشان می دهد:

همانطور که در ویدیوی بالا مشخص است، می توانیم تعداد رنگ های بسیار بیشتری را اضافه کنیم و سپس با استفاده از دایره ها، سهم هر رنگ از طرح را مشخص نماییم. حالا که رنگ ها را انتخاب کرده ایم می توانیم با استفاده از gradient tool در نوار ابزار، آن را روی طرح خود اعمال کنیم. gradient tool نه تنها به ما اجازه می دهد که جهت gradient خود را تعیین کنیم، بلکه با استفاده از آن می توانیم کنترل کشیدگی یا پخش شدن رنگ ها را نیز به دست بگیریم. البته اگر gradient شما از نوع radial باشد، گزینه دیگر به نام aspect ratio را نیز خواهید داشت که مشخص می کند شکل شما چقدر دایره ای یا بیضی شکل باشد:

ابزار دیگر وجود دارد که gradient annotator tool نام دارد. برای استفاده از آن باید مطمئن شوید که مستقیما شیء مورد نظرتان را انتخاب می کنید نه گروه آن را. حالا می توانید از Gradient tool استفاده کنید تا آن را ببینید. اگر باز هم نتوانستید آن را ببینید احتمالا دلیلش مخفی بودن این ابزار است. برای فعال کردن آن از منوی view گزینه show gradient annotator را انتخاب کنید. این ابزار به ما اجازه می دهد که تمام تنظیمات پنل gradient را روی خود gradient اعمال کنیم که کار ما را بسیار آسان تر می کند (مثلا تنظیم رنگ ها و سهم آن ها از طیف ایجاد شده یا تغییر اندازه gradient یا چرخاندن و تغییر aspect ratio همگی در این ابزار قرار دارند):

می بینید که کار کردن با این ابزار بسیار ساده تر از پنل گرادینت در ایلوستریتور است. دقت داشته باشید که برای انتخاب شیء خاص (و نه گروه) باید روی دایره کنار آن کلیک کنید (همانطور که در ویدیو انجام داده ام) در غیر این صورت کلیک روی نام آن شیء، آن را انتخاب نخواهد کرد. نکته جالب اینجاست که می توانید با همان روش قبلی به این gradient نیز رنگ اضافه کنید (کلیک کردن زیر خط طیف) اما برای حذف کردن باید دایره رنگ مورد نظرتان را کشیده و به بیرون از gradient ببرید:

همچنین اگر بخواهید gradient خود را ذخیره کنید باید پنل swatches را از جلسه قبل باز کرده و روی گزینه new آن کلیک کنید (به جلسه قبل مراجعه کنید). با این کار یک gradient جدید برای شما ذخیره می شود. در ضمن در نظر داشته باشید که شما می توانید Gradient را روی stroke نیز اضافه کنید. با این کار باید پنل gradient را باز کنید تا بتوانید تغییراتی مثل زاویه gradient را اعمال کنید چرا که در این حالت دیگر ابزار gradient tool کار نمی کند.

امیدواریم از بحث گرادینت در ایلوستریتور استفاده کافی را برده باشید. در درس بعدی در مورد یک پنل بسیار مهم به نام appearance صحبت خواهیم کرد.

تمام فصل‌های سری ترتیبی که روکسو برای مطالعه‌ی دروس سری دوره آموزش کامل ایلوستریتور توصیه می‌کند:
نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.