shape ها: همترازی و توزیع اشکال

Aligning Shapes in Adobe Illustrator

19 شهریور 1399
فصل shape ها: همترازی و توزیع اشکال

در قسمت قبل با استفاده از ابزارهای مختلف اشکال را مرتب کردیم و آن ها را در گروه هایی جداگانه یا لایه هایی جداگانه قرار دادیم اما برخی اوقات می خواهیم طرح های یک صفحه را به صورت مساوی و همتراز در بیاوریم تا توزیع آن ها و فاصله بینشان دقیقا یکسان باشد. به بعبارت دیگر به تراز کردن اشکال و آبجکت ها در ایلوستریتور بپردازیم. به ویدیوی زیر نگاه کنید:

زمانی که ما با استفاده از ابزار selection tool چند شکل را انتخاب می کنیم، چند آیکون در نوار options ظاهر می شود (اگر نوار options را ندارید از سمت راست و پنل properties نیز به این آیکون ها دسترسی خواهید داشت). 6 آیکون اول برای تراز کردن اشکال و آیکون های بعدی برای توزیع فاصله بین آن ها هستند. من در ویدیو بالا ابتدا آن ها را به بالای selection همتراز کردم (همه به بالای کادر چسبیدند) و سپس فاصله بین آن ها را مساوی کردم. سپس گزینه های مختلف را امتحان کردم تا به شما نشان دهم.

توجه کنید که وقتی می گویم فاصله بین آن ها منظورم فاصله بین آن ها از نقطه مرکزی شان است و خود فاصله واقعا یکی نمی شود. مثلا اگر شکلی بسیار بزرگ تر از بقیه باشد فاصله آن با دیگر اشکال کاملا متفاوت خواهد بود. اگر می خواهید فاصله بین عناصر یکی باشد (نه فاصله بین آن ها از نقاط مرکزی) راهی وجود دارد. از پنل properties به قسمت align نگاه کرده و طبق ویدیوی زیر عمل کنید:

همانطور که در ویدیو می بینید من یکی از تمبرها را بیش از حد کوچک کرده ام تا ببینید که در این گزینه اندازه بین آن ها واقعا به نقطه مرکزی شان بستگی دارد نه به فاصله اصلی بین آن ها. سپس برای حل مشکل از گزینه align to key object استفاده کرده و یک مقدار دلخواه (مثلا 20 پیکسل) را به عنوان فاصله بین اشکال خودم انتخاب می کنم. شما می توانید این گزینه ها را امتحان کنید تا متوجه بشوید هر کدام چه کاری برایتان انجام می دهند.

کار با Smart Guide ها

احتمالا شما هم هنگام کار با اشیاء متوجه شده اید که اگر آن ها را جابجا کنید، خطوط بنفشی نسبت به اشیاء دیگر ظاهر می شوند. نام این خطوط smart guide است و کارشان دقیق تر کردن کار شما است. به طور مثال زمانی که آن ها را نزدیک به شیء دیگری ببرید، فعال شده و موقعیت شیء شما به شیء دیگر را نمایش می دهند:

همانطور که می بینید با جابجا کردن اشیاء (حتی اگر طول و عرض متفاوت داشته باشند) Smart guide ها ظاهر شده و به من می گویند که مثلا نقطه مرکزی شیء من با نقطه مرکزی شیء مجاور در یک ارتفاع قرار دارند یا به طور مثال ضلع راست شیء من با ضلع دیگر شیء مجاور در یک راستا قرار گرفته است. البته نیازی نیست که حتما از guide های خود برنامه استفاده کنید بلکه می توانید guide های خودتان را بسازید. برای این کار ابتدا کلیدهای Ctrl + R را بزنید تا ruler یا خط کش برایتان نمایش داده شود. سپس با نگه داشتن کلیک چپ و کشیدن از روی خط کش می توانید یک guide داشته باشید:

اگر دقت کرده باشید در ویدیوی بالا یک guide افقی را تبدیل به عمودی کردم. برای این کار هنگام نگه داشتن کلیک چپ (در حالی که هنوز آن را رها نکرده اید) کلید alt را نگه دارید تا جهت guide تغییر کند. شما می توانید مکان این guide ها را تغییر بدهید اما اگر خواستید در جایشان قفل شوند باید از منویی view گزینه guides و سپس lock guides را انتخاب کنید. حالا به راحتی می توانیم اشیاء خود را در مکان های دقیقی قرار بدهیم. مسئله جالب تر این است که می توانید یک شیء عادی را تبدیل به guide کنید! برای این کار شکل مورد نظر را انتخاب کرده و سپس از منوی View و guides گزینه make guides را انتخاب کنید. با این کار کل شکل شما تبدیل به یک guide می شود.

نکته: guide ها از هر نوعی که باشند هیچ گاه در طرح نهایی شما (چه یک عکس jpeg باشد و چه چاپ بشود) ظاهر نخواهند شد و فقط برای راحتی کار شما هستند بنابراین می توانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید. البته از منوی view و guides می توانید گزینه clear guides را بزنید تا آن ها را حذف کنید یا hide guides را بزنید تا آن ها را مخفی کرده و بعدا از همان منو show guides کنید.

یکی دیگر ابزارهای کاربردی برای کار های دقیق grid است. شما می توانید از منوی View گزینه ای به نام show grid را انتخاب کنید. این کار یک طرح شبکه ای را برای شما ظاهر می کند که می توانید از آن برای همتراز کردن اشیاء استفاده کنید:

البته همانطور که در ویدیو بالا می بینید شیء من به صورت خودکار به شبکه نمی چسبد. برای فعال کردن این قابلیت از منوی View گزینه snap to grid را انتخاب کنید:

همچنین برای تنظیم کردن این grid می توانید از منوی edit به preferences و سپس guides and grids بروید. در آنجا گزینه ای به نام gridline every وجود دارد که که در آن مشخص می کنید هر چند میلی متر یک خط grid ساخته بشود (مثلا اگر می خواهید ریزتر کار کنید آن را روی 5 میلی متر می گذارید).

با به پایان رسیدن بحث توزیع و تراز کردن اشکال در ایلوستریتور، ما به پایان این فصل رسیده ایم و در جلسه بعد به فصل «ظاهر اشیاء» می رسیم که در آن در رابطه با رنگ کردن و افکت های مختلف آن صحبت خواهیم کرد.

تمام فصل‌های سری ترتیبی که روکسو برای مطالعه‌ی دروس سری دوره آموزش کامل ایلوستریتور توصیه می‌کند:
نویسنده شوید
دیدگاه‌های شما

در این قسمت، به پرسش‌های تخصصی شما درباره‌ی محتوای مقاله پاسخ داده نمی‌شود. سوالات خود را اینجا بپرسید.